31.7.2013

Päivän väri: keltainen!


Kesäkurpitsaa pukkaa!! Sitä ollaan meillä nyt syöty viime päivinä salaatin, keiton ja lasagnen muodossa. Vain luovuus on rajana miten tuota keltaista pötkylää keksii käyttää. Loppusato taitaa meillä mennä kuitenkin ihan perinteisesti pikkelsiksi.  Olisiko teistä jollain hyvää käyttövinkkiä kesäkurpitsalle?

Tässä salaatin ja keiton ohje, johon meillä on kesäkurpitsaa käytetty;

Kesäkurpitsasalaatti (alkuperäinen ohje löytyy täältä)

pari kesäkurpitsaa
punasipuli
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl balsamicoa
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
fetajuustoa

Höylää juustohöylällä kurpitsat ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi sipuli. Sekoita öljy&balsamico ja mausta seos. Sekoita kaiki keskenään ja anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa.

Vinkki: Itse taidan seuraavan kerran lisätä joukkoon vielä uusia perunoita, niin menee samalla hiukan ruokaisempana salaattina.





Kesäkurpitsakeitto

1 iso kesäkurpitsa
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
n. 7 dl kasvislientä (käytin 1 kasvisliemikuution)
2 dl ruokakermaa (tai koskenlaskijaa)
suolaa + pippuria maun mukaan
hunajaa
minttua
loraus kuivaa valkoviiniä
2 rkl jauhoja suurustamiseen
25 g voita

Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki voissa. Lisää jauhot ja suurusta. Lisää kasvisliemi. heitä mukaan pilkotut kesäkurpitsat ja anna kiehua niin kauan, että kesäkurpitsat ovat kypsiä. Lisää keittoon minttu ja soseuta. Lisää kerma/koskenlaskija ja se loraus valkoviiniä. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.




2 kommenttia:

  1. En ole mikään kesäkurpitsan ystävä...pitäisiköhän opettella syömään...sitäkin...sopisi ainakin tämän hetkiseen suklattomaan ja sokerittomaan ruokavaliooni...:)

    VastaaPoista
  2. Kokeile Irmastiina kesäkurpitsalasagnea ja anna kesäkurpitsan hurmata :) Mä itse noudatan gluteenitonta ruokavaliota ja se nyt vielä menee, mutta että suklaaton... se kuulostaa.. vääryydeltä? :)

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe