9.1.2014

Toinen yritys: Avokadopasta





Onko jossain joku, joka ei ole vielä kokeillut avokadopastaa á la Alexander Gullichen?
(Muilla avokadopasta-ohjeilla tehtyjä ei lasketa)
Jos et vielä ole, niin.. Kokeile!

Kokeilin avokadopastaa ensimmäisen kerran jo noin vuosi sitten toisella reseptillä ja ihmettelin  ensimmäistä versiota maistettuani, miksi siitä niin hirveästi kuhistaan ja lehdissä asti kirjoitellaan. Ensimmäisellä kokeilukerralla taisi olla avokadotkin liian raakoja. Ei ollut hääviä.

Annoin avokadopastalle toisen mahdollisuuden, ja tällä kertaa valmistin sen alkuperäisellä reseptillä (jonka löydät täältä). Tuloksena tajunnanräjäyttävä pastapläjäys! Nuolin lautasen! Ohjetta noudatin epätyypilliseen tapaan, melkein pilkuntarkasti. Lehtipersiljan sijasta käytin kylläkin korianteria, koska lehtipersiljaa en löytänyt. Olen tehnyt tätä jo useampaan otteeseen, kröhöm -muutaman viikon sisällä - ja korianteria en jätä pois, vaikka kaupan hyllyt tursuisivat lehtipersiljaa.

Avokadoja myydään nykyisin aika edullisesti 800 g:n pusseissa ja näiden avokadojen laatu on sattunut olemaan omalla kohdalla  parempi, kuin "syöntikypsinä" myytävät. Viimeksi kun suunnittelin tekeväni avokadopastaa, ostin kaksi syöntikypsää avokadoa ja varmuuden vuoksi (onneksi) vielä 800g:n säkin. 
Syöntikypsät näyttivät nimittäin halkaistuna tältä:


Ärsyttävää! Onneksi oli säkki! Vaikka jouduin odottelemaan pari extra-päivää avokadojen kypsymistä.

Ylijääneistä avokadoista voi tehdä vaikka munakkaan.


Miten siellä, maittaako avokadopasta?


ps. Mulla on täällä sivuilla remppa käynnissä, iski pieni kyllästyminen. Homma on vielä vähän kesken, mutta toivottavasti yleisilme on jo vähän selkeämpi (?)


13 kommenttia:

  1. Mullakin on joskus avokadoissa ollut noita kamalia tummia kohtia. Mitähän ne on? En ole ainakaan uskaltanut syödä. Voisi kyllä joskus testata tätä kuuluisaa pastaa, kunhan muistaa valmistautua kypsyttämällä avokadot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en syö noita. Voiko se olla joku mato? Yäk kuiteskin!

      Poista
  2. Minä en oo tehnyt, vaikka tykkään avokadosta hulluna! Isäntä ei taas tykkää yhtään, mutta voisin ens viikolla kokata itselleni kun se on reissussa. Hyvä kun muistutit tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään mies ei ole mikään avokado-fani, mutta tämä kyllä upposi hyvin! Mutta toisaalta lucky you, jos saat nauttia koko annoksen itse! .D

      Poista
  3. En ole myöskään kokeillut, vaikka moni sitä kehuu. Nyt ylistit kyllä niin, että lupaan kokeilla tätä reseptiä, oli muutenkin kaikinpuolin hauska postaus :) Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä homma! Tuuhan sitten kertomaan kuinka kävi, ja että ihastuitko :)

      Poista
  4. Testattu on :) Mä syön avocadoja lähes joka päivä muutenkin. Tuota vedin joka päivä lounaaksi kyllästymiseen asti, mutta sitten tuli tauko. Nyt taas maittaisi :) Korianteria on ehdottomasti testattava! Se on mun toinen suuriherkku.

    Testaa avocado myös ruisleivän päällä. Alle ihan vähän Oivariinia ja päälle tarvittaessa pieni ripaus suolaa. Avocadon voit mössätä haarukalla. Teen näin aamuisin, jos en jaksa tehdä guagamolea leivän päälle, tai jos korianteria ei ole ollut kaupassa. Niin ja sit avocado/kurkkusalaatti on helppo ja nopee lisuke ruualle. Sekaan vaan tilliä vaikka.

    Mä luulen, että nuo jäljet tuossa esikypsytetyssä johtuu siitä, että sitä on säilytetty kaupassa kylmässä. Tykkään myös ostaa kypsentämättöminä ja laittaa ne tuohon muiden hedelmien viereen (omput jne) niin kypsyy parissa päivässä hyväksi.

    T: addikti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kokeile jospa se korianterin kanssa saisi pikkasen uutta säväystä!

      Mä oon kans tehnyt välistä avokadoista guacamole-tyyppistä sörsseliä leivän (kylläkin gluteenittomien leipien, sillä en ole käyttänyt gluteiiniviljoja yli kahteen vuoteen) päälle ja hyvää on!

      Tuo kurkkusalaatti+avokado täytyy testata. Minkä kanssa sä teet sitä?

      Poista
    2. Se on kyllä hyvä leivänpäällinen :)

      Niin jäi muuten sanomatta, että avocado sopii musta myös raejuuston kanssa sörssättynä. Siis lisukkeeksi tai leivän päälle.

      Tuon kurkkusalaatin teen useimmiten jauhetusta lihasta tehtyjen pihvien tai pullien + juures/perunamuusin kanssa. Se on hyvää myös ilman tilliä, vain sitruunan ja suolan kanssa.

      Poista
  5. Minulle tuo maistuisi, mutta, tuota miestäni en saa tuota syömään...yrittäisiköhän...:)
    Minä en pääse muuttamaan mitään blogissani...ollut jo kauan näin ja olen jo viestiä siitä pistänyt eteenpäin, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan...ärsyttävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Tuolla, jos millä kannattaa yrittää käännyttää miestäsi avokadojen ystäväksi. :)

      Kurjaa, jos blogger kenkkuilee! Mä olin ihan varma tässä "rempatessani", että hävitän koko blogin bittiavaruuteen ;D

      Poista
  6. Tässäpä oiva vinkki kaikille avokadon ystäville, enään ei mene ostos vikaan :)
    http://www.recipebyphoto.com/how-to-pick-out-perfect-avocados/

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe