1.3.2014

maaliskuun eka






 Kuistin harmaantunut lautaseinä on historiaa. Maalasin sen pari päivää sitten Uulan Helmi-sävyllä. Kyseessähän oli oikeasti vanha ladonseinälauta joka oli väriltään oikein kaunis, mutta jotenkin liian lavastettu. Varmasti toimisi paremmin, jos huoneen kaikki seinät olisi reilusti harmaantuneesta laudasta - eikä vain yksi seinä. Meillä oli liian vähän harmaantunutta lautaa. 

 (Pariovet tuossa vasemmalla kätkee taakseen vaatesäilytyksen. Vaatesäilytyksen takana on kevytrakenteinen seinä, jonka takana on tekninen tila maalämpökoneineen. Käynti tekniseen tilaan on vessasta. )

Ja voi, miten ihminen voikaan tulla onnelliseksi kimpusta nättejä neilikoita! Perjantaina siivouksen jälkeen kuskasin neilikoita ympäriinsä, ihastelin ja otin valokuvia. Joku vuosi takaperin, raaskin harvoin ostaa kukkia itselleni, enkä oikein ymmärtänyt miksi niitä itselleen ylipäätään ostaisi. Nyt ajateltuna muutama euro kukista on ihan käypä hinta siitä fiiliksestä jonka kotiin - tai itselle - saa tuoreilla kukilla. Tääkin on luultavasti enemmän ikäjuttu? Vai osteleeko nuoret ihmiset itselleen kukkia ja sitten heiluvat kameran kanssa perjantaina, kuvaten niitä? 
En mäkään usko. 

ps. Pakko vielä mainita;
MÄ ajoin tänään traktorilla (yksin!) metsänlaidalle, kiviläjälle. Sain etukuormaajan haluttuun asentoon, tein kivikuorman ja ajoin lastin kanssa pihaan - ja kippasin kuorman.
Tunsin eläväni - niin olin kuulkaa fiiliksissä.

24 kommenttia:

  1. Traktorijuttu sai hymyn huulille. Kuvaavasti sanottu tuo "tunsin eläväni". Se on joskus pienestä kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Tuija! Mies tokaisi tuossa hetki sitten, että ei ole hetkeen nähnyt mulla niin maireaa hymyä kasvoilla, kun ajelin pihaan traktorilla, kuorma täynnä kiviä. Mua jotenkin alkaa nolostuttamaan kun kuvittelen sitä omaa ilmettäni. :D

      Poista
  2. Herranjestas! Traktorikurssi tilattu! Että sitten kun pidät jonkin blogitapahtuman, niin kaiken sisustusihailun vastapainoksi voitkin meille halukkaille pitää traktorikurssin, nyt olen kyllä kade! Tässähän kalpenee mun moottorisahaharrastus kokonaan :) Ja mies kun on sitä traktoria jo ehdotellut vuosi sitten.

    Ja kauniit neilikat ja seinät! Jäin heti miettimään, että kun huomenna sunnuntaiaamuna pääsen yötöistä kymmeneltä, niin missähän kotimatkan varrella olisi kukkakauppa auki. Myös helmililjoja jo kaipailen. Hyvää lauantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun tää oli paljon helpompaa kun moottorisahan kans heiluminen. Moottorisaha on hirvittävä härveli ja mä pelkään sitä.

      Ai hirvee, ku mua alkas naurattamaan kun aloin oikein miettimään "Punainen Pihlaja proudly presents: Traktorinajon alkeet bloggareille". Täähän vois olla ihan menestyvä tosi-tv-konsepti. Yhteydenottoja odotellessa. :D

      Kipaisepa huomenna yövuoron jälkeen kimppu neilikoita - piristää taatusti :)

      Poista
  3. Ei hitto, oon tosta traktorista niiiiin kade! =)

    Hyvältä näyttää! Neilikat on siitä(kin) huippuja, kun kestävät kauan hyvinä. Neljättä viikkoa yksi kimppu tuossa pöydällä ja nyt alkaa ehkä olla aika heivata se roskiin :)

    Kivaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Joo, mä taidan pian alkaa tekemään kauppareissutkin tuolla traktorilla!
      Neilikat on ostokukista mun lemppareita!

      Mukavaa viikonloppua Teillekin!

      Poista
  4. Kuvasi ovat aina niin täynnä tunnelmaa. Jälleen kerran. Tosi kaunista, sellaista sopivaa hempeää rosoa.

    VastaaPoista
  5. Hienoa!!! Hyvä sinä...nyt voit yksiksesi rakentaa kivimuuria..:)
    Ruo seinä ON kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina tsempeistä! :) Seuraava askel onkin sitten moottorisahan kanssa heiluminen, jotta pääsen siistimään kiviaitaa ja lampolan edustaa.

      Poista
  6. Sä oot taas ollut niin reippaana. Kaunista. Upee juttu myös toi traktori :)

    Mä en saanut sitten maalattua… en lattiaa, enkä ovea.
    Noh. Säilyy ne maalit seuraavaan kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, kun on erilaista hommaa jota voi sitten inspiksen mukaan toteuttaa :)

      Säilyy ne maalit sulla sitten ens kertaan! Ja aattele niin, että sulla on se koko ihanuus edessä! Joskus maalaaminenkin on mitä mukavinta ja terapeuttisinta hommaa. Odota sitä oikeaa hetkeä ja nauti siinä maalailun lomassa lasi viiniä! ;)

      Poista
  7. Ai vitsit miten hienosti noi neilikat sopii kaiken kanssa yhteen. Tosi kauniita sävyjä! Mustakin on tullut viime vuosina oikein kukkafani, paitsi että vihaan sitä vaihetta kun ne lakastuu ja pitää heittää pois. Joka kerta laiskuuksissani pitkitän asiaa ja sittenhän ne on jo tosi rumia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu ilmiö - mikähän siinä onkin, kun sitä kuihtunutta kimppua ei koskaan saa viedyksi ajoissa pois (ennen kuin se on varistanut viimeisenkin lehden ja vielä siitepölyt ympäri pöytiä ja lattioita)

      Poista
  8. On tosi nätti tuo seinä! Ja ihan vähän oon kade tosta traktorilla-ajosta :D Meillä oli myös etukuormaajalla varustettu traktori, mutta mä en uskaltanut sitä käyttää kauhan takia. Pelkäsin, että huidon sillä nurin puut, talot, autot ja kaiken lähelle osuvan. Siksi se myytiin pois ja etsinnässä on ollut jo (ihan liian) kauan tavistraktori, millä mä voin tehdä lumityöt :) Ymmärrän oikein hyvin sen mairean hymyn ja pääsin siihen fiilikseen postausta lukiessa. Kyllä pääsisi traktorin etukauhalla kuormaaminen elämän parhaat kokemukset top viitoseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Minna! Mua ei niinkään jännitä se etuokuormaaja, mutta mä pelkään aivan hulluna sitä, että kaadun (!) traktorilla, enkä siis tarkoita missään extreme-paikoissa ajelua, vaan ihan vaan kuoppaisella pellolla (tuntuu niin holtittomalta menolta!).. Mä tykkään ajella ihan vaan tasaisia alustoja pitkin ;D

      Poista
  9. Tuoreet leikkokukat on arjen luksusta. Hyvä nainen, kesytit traktorin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!

      Nyt täytyy pitää opittu taito vaan jatkuvasti tuoreessa muistissa, että ei pääse unohtumaan kaikki vipuset! ;D

      Poista
  10. Oiiiih,mikä kaunis asetelma ensimmäisessä kuvassa. Olen heikkona juuri näihin....
    Ihanaa, löysin tunnelmallisen, rosoisen kauniin blogin .

    Terkkuja Kirsi

    VastaaPoista
  11. Pah, nuoret nyt ei vaan tajuu mitään leikkokukkien kuvaamisen ja traktorilla ajamisen hienoudesta :)

    Ai juma, mäkin tahon traktorin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta - paitsi meidän kylillä traktori on ihan ykkösmenopeli nuorillakin :D

      Poista
  12. Tuo traktorilla kuorman teko lisää latu-uskottavuuttasi vielä entisestään monta hehtoa. Nuoriso ei ymmärrä näitä. Eikä oikeanlaista perjantai-illan viettoakaan.

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe