9.7.2015

Taivaallinen (gluteeniton) saaristolaisleipä




No nyt se t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n, gluteeniton limppuresepti - se jota hehkutin instan puolellakin. Tai oikeastaan tämähän on saaristolaisleipä, eikä vaan mikä hyvänsä "limppu". 

Pitkään olen etsinyt hyviä glteenittomia leipäreseptejä ja nyt on plakkarissa ensimmäinen. Paras, yhtään liiottelematta. 

Reseptin löysin yhdellä imetysmaratonilla monen mutkaisen tien kautta instan kautta tästä blogista, klik:



 Gluteeniton saaristolaisleipä:

3,5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl tattarijauhoja
1tl soodaa
1 tl ksantaania
2tl merisuolaa
4dl piimää
25 g kirnuvoita (tavallisellakin voilla tuli taivaallista)
1-1,5dl siirappia, vettä


Sekoita piimän joukkoon jauhoseos, tattarijauhot, merisuola ja siirappi. Sulata kattilassa voi, ja lisää taikinaan. Kaada taikina leipävuokaan ja anna kohtoa liinan alla. Sekoita desiltraan vettä n. kaksi ruokalusikallista siirappia. Levitä siirappivettä kohonneen leivän päälle ja laita leipä uuniin, 175 asteeseen. Paista ensin 45 min, ja valele pinta siirappivedellä. Paista vielä noin 30 min ja valele siirappivedellä, laita lopuksi vielä uuniin 30 minuutiksi ja levitä pintaan siirappivesi. Leikkaa leipää vasta jäähtyneenä.

  

Jos teiltä löytyy herkullisia gluteenittomia leipäohjeita, pyydän; pliiiiis linkatkaa kommenteissa! Haluan löytää lisää hyviä gluteenittomia leipäohjeita. Tämä resepti valoi uskoa, että niitä on olemassa. Jossain. 

EDIT. Paistoaikaa korjattu! 

8 kommenttia:

  1. Täytyykin ottaa resepti talteen! Äitillä on keliakia ja välillä on kiva ilahduttaa sitä omatekosilla pullilla tai leivillä. Ootko kokeillu sitä Omenatarhan Annan vuokaleipää? Äiree ainakin piti siitä, mä en päässy edes maistamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, uskon äitisi tykkäävän! Toivottavasti et ottanut sitä, missä oli liian lyhyt paistoaika :) Hätäisesti julkaisin ohjeen missä oli 30 minuuttia liian lyhyt paistoaika. Nyt asia korjattu.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, testiin menee :) vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
  3. Namskis, tätä kokeilen talvella. Kiitos ohjeen jakamisesta.

    VastaaPoista
  4. Vaikka tämä onkin vaha postaus, kommentoin silti; soodalla leivottaessa taikinaa ei tarvitse kohottaa. Sooda alkaa toimia vasta uunin lämmössä. Taikinan voi tietysti antaa levätä ennen uuniin laittoa, mutta kohoamista siinä ei tapahdu.

    Itse ohje on loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, enpä tätä tiennytkään! Kiitos tarkennuksesta! :)

      Tämä resepti on meilläkin vakkarikäytössä, ja taas jouluksi tehtävä.

      Hyvää joulua!

      Poista
  5. Mitä tummaa gluteenitonta jauhoseosta näytit? En ole vielä päässyt sinuiksi gluteenittomien jauhojen kanssa...

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe