23.8.2014

Löytöjä ruokakaupasta

Lauantai-iltaa!

Kummalliseksi on mennyt tämän blogillisen elämä, kun ei mukamas meinaa löytää aikaa päivitellä. 
En minä  koko aikaa ole marjastamassa, purkittamassa ja säilömässä, jos niin höpsöjä luulitte. Ei vaan löydy oikeaa hetkeä blogipäivityksille- ja sitten kun taukoa on ollut, niin jotenkin sitä tulee vaikeaksi istahtaa blogin pariin.

Aloitan kuitenkin limsalöydölläni (jep - elokuu on ollut jännittävä!).




Joskus ruokakaupasta tarttuu mukaan tuote, ihan vaan sen takia että tuote on nätti. Joskus kun olen yksin ruokakaupassa, maleksin ruokakaupassa hyllyjen välissä ilman minkäänlaista kiirettä ja saatan ostaa ruokatuotteita pelkän ulkonäön perusteella. Tuore heviosasto on hyvin houkutteleva, ja joskus tekisi mieli ostaa hedelmiä ihan vaan asetelmien - tai kivan värin takia. Minä siis kierrän nykyisin ruokakauppoja samalla tavalla, miten kiersin vaatekauppoja ennen tätä vuotta. Mutta mielummin sitä pari päärynää ostaa (näyttää muuten kivan rustiikkiselta puukippoon aseteltuna) kuin vaikkapa uudet kengät (vakuutteli hän itselleen).

Ruusunmakuista oli tämä limppari ja sopi hyvin nautiskeluun. Tykkäsin!


Ruusujuomien jälkeen onkin sitten aika palata takaisin maanpinnalle - ja kasvimaalle. Ensi talven varalle on säilötty jotain pikkulintujenkin varalle. Kauraa kasvatimme (vai viljelimme?) kasvimaan "hukkariveillä". Ensi kesänä voisi laittaa enemmänkin, saisivat Börje+kanat pientä aivopähkinää jyviä etsiessään. Tosin, saa nähdä olisiko lyhteet pitänyt korjata jo vihreinä jotta eivät varistaisi jyviä jo ennen talvea. 



Vielä on näytettävä teille näitä puuliljojen kukintoja.
Keväällä istutetut ja nyt jo näin valtavat kukat. Huumaava tuoksu näistä ainakin lähtee! Pihalla voimakas tuoksu ei niinkään haittaa, mutta sisällä voisi herkkänenäistä hirvittää. 


25 kommenttia:

  1. Joo, mä tunnistan tuon tavan käydä ruokakaupassa, vähän kuin kirpparilla, sitä kulkee hitaasti ja haluaa katsella melkein koko tarjonnan, jos löytyisi joku jännittävä ihana löytö :). Ja juurikin tuo sama plimsa jäi mieleeni välkkymään, en sitä kerran ostanut kun ajattelin, että sitten kun on aihetta juhlaan eli plimsan juontiin ja arvaa onko sitä enää sitten löytynyt. Noh, kaipa sitä jossain olis mutta siis kaunis on puteli ja kauniit kuvatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin harvoin, kun ei ole ruokakaupassa kamalalla kiireellä & kurnivassa nälässä, on kiva kiertää ajan kanssa. Selailla lehtiosastoja ja miettiä uusia ruokakokeiluja. Ruokakaupassa hakemassa inspiraatiota.

      Ai, toivottavasti tuo limppari pysyy valikoimissa! Täytyykin seuraavalla kerralla katsoa ja hamstrata pari pulloa jemmaan, vaikka kylpyhetkeä varten (kun ei kai sitä viiniäkään ihan joka kerta voi..) ;)

      Poista
  2. Tykkäsin myös! Ja samat oli ostoperusteet :)

    Mä ihan hätkähdin tuota kuvaa, kun itsekin kuvasin tuon blogiin just :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, multa on mennyt ohi!:) No tämä on oikein blogilimppari! On niin kuvauksellinen et-tä ;) Mutta oli kyllä maultaankin ihan ulkonäkönsä veroista.

      Poista
  3. Kaunis limsapullo, jonka voisi ostaa vaikka vain koristeeksi!
    Ja täällä yksi, joka ei noita liljoja sisälle voi tuoda - viimeksi kaupasta ostetutkin siirtyivät aika äkäseen terassille. Mutta ilahduttavat ne sielläkin:)
    Upeaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Ihan edullinen tapa piristää arkea 2€ limpparipullolla. Täytyy vielä kokeilla pulloa maljakkona - veikkaisin, että näyttäisi aika kivalta siinäkin hommassa. :)

      Ihanaista sunnuntaita Ladylle!

      Poista
  4. Oi, kaunis limsapullo! Tuo kauran kasvatus oli muuten hyvä vinkki meillekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista ja hyvää! :)

      Toivotaan, että lyhteissä on kaurat jäljellä vielä talvellakin :) Kaura oli muutoinkin ihan näppärä välikasvi rivien välissä - pitipä ainakin juolavehnää kurissa!

      Poista
  5. Tuollaisen pullon ostaisin minäkin, ihan vaan sen kauneuden tähden..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja oli kyllä sisällöltäänkin oikein raikasta limpparia! :)

      Poista
  6. Harrastan ihan samaa ruokakauppojen tutkimista. Ulkomaillakin mun pitää päästä aina paikallisiin elintarvikelliikkeisiin tsekkaamaan mitä hienoa sieltä voi löytää kotiin. Ja tuleehan ne mausteet, teet, hunajat, korput yms. tosiaan halvemmaksi kuin mitkään vaatteet tai oikeat koriste-esineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että meitä on muitakin hifistelijöitä! Toreilla ja kauppahalleissa tekisi mieli kierrellä, kun niissä on niin tavarat niin nätisti esillä :) Joskus kun pääsen kaupunkiin, fiilistelyyn riittää stokkan herkku :D

      Ranskassa olin ihan totaalifiiliksissä ruokakaupoissa. Jo pelkästään kaikki saippuat ranskankielisillä etiketeillä oli niin houkuttelevia!

      Poista
  7. Tunnustaudun myös ruokakauppafiilistelijäksi. Se olo iskee esimerkiksi kun on tullut kampaajalta arki-iltana jolloin kaupassa on muutenkin vähän ihmisiä, ja jo muutenkin "myöhässä aikataulusta" ja parin tunnin jälkeen mies soittaa ihmetellen että missä sä oikein olet?!

    Mä myös pyrin maistamaan kaikkia hevi-osaston tuotteita, meidän lähi-cittarissa on aina jotain uutta ja ihmeellistä. Ei sillä väliä onko ne hyviä vai ei, mutta kokeilla pitää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Joo, tuossa kiertelyssä vaaditaan ihan tietynlaista mielentilaa.

      Mulla on ollut kauan tarkoituksena kokeilla jokaisen kauppareissun yhteydessä uutta hedelmää/kasvista. Tämä täytyy toteuttaa vielä!

      Poista
  8. Ruusulimppari kuulostaa ihanalta, löytyisiköhän meidän seudun kaupoista. Joskus kiertelen hyllyjen välissä ihmettelemässä mitä kaikkea sitä onkaan tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä löytyi K-Marketista. Oli limpparia aikuiseen makuun ;)

      Poista
  9. Jep, täälläkin ruokakauppaelämystelijä. Isäntä katsoo hintalappua, mä "fiilistä". Kiva pakkaus on puoli ruokaa. Pakkausten osuus tuotteen hinnasta on muuten monesti tosi iso, joten kyllä sietääkin olla nättiä.

    On kyllä hieno lilja! Meillä meni liljat osittain liljakukkojen suihin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee-, kahvi- ja kaakaohyllyjen välissä on kiva ihmetellä, samoin oliiviöljyhyllyjen välissä. Pakkaukset on todellakin puoli ruokaa! Mä kyllä tuijotan myös hintalappuja - paitsi lihassa. Lihaa myydään ihan liian halvalla.

      Poista
  10. Upeat ja erittäin tunnelmalliset kuvat. Silmäilyshoppailu on myös tästä näkökulmasta kivaa joskus, vaikkei siis erikoisen näköisiä oliiviöljypulloja sun muita sitten lopulta ostaisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi :) Aika usein pelkkä silmäilyshoppailukin riittää - nuukuus vie kuitenkin usein voiton ;)

      Poista
  11. Ihana kuulla, että joku muukin ostaa elintarvikkeita ulkonäön perusteella :) Meillä tosin mies on melkein helpommin houkuteltavissa jollain retrohtavalla ulkoasulla ja hänen kanssaan kaupassa vierähtää aina aikaa kauemmin kuin yksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai no mutta te voitte yhdessä jakaa tämän elintarvikepakkausten bongailun :) Kiva kun jätit kommentin, niin löysin blogiisi..Tässähän alkoi matkakuume nostamaan päätään :D

      Poista
  12. Mistä tuo ihana pullo on ostettu?

    VastaaPoista
  13. Kiitos tiedosta, harmi kun näitä ei ole jokaisessa k-marketissa. Toivottavasti vielä löydän. :)

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe