25.1.2015

Gluteenittomat pullat (jotka maistuvat pullalta)

Vaatimattomasti totean, että minulla on:

-Maailman paras ja kultaisin mies (Perustelu: Tyyppi leipoi minulle oikean pullan makuista gluteenitonta pullaa)

- Maailman parhaimmat tyypit ystävinä, jotka olivat keplotelleet selkäni takana vauvakutsut.

-Resepti niihin parhaisiin, oikean pullan makuisiin gluteenittomiin pulliin.


Yhden näistä voisin jakaa teidän kanssanne.





GLUTEENITON PULLATAIKINA

(n. 16 pientä pullaa, tai 8 normaalikokoista)



2½ dl kylmää maitoa

1 rkl Psylliumia

½ dl sokeria

25g hiivaa (kuivahiivakin toimii)

½ tl leivinjauhetta

1 tl kaardemummaa

1/4 tl. suolaa

50g pehmeää voita

n. ½ dl maitorahkaa (meillä ei ollut, tilalla toimi bulgarianjugurtti)

4-4½ dl hienoa jauhoseosta (Semper Fin Mix neuvottiin ohjeessa, mutta hyvää tuli Pirkan glut. jauhoseoksellakin)

1.Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa, ja anna turvota noin 10 min. 
2. Murusta hiiva joukkoon, ja sekoita kunnes se on sulanut. 
3. Lisää sokeri, leivinjauhe, kaardemumma, suola, voi, maitorahka/bulgarianjugurtti ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti (yleiskone tässä hyvä, sillä tätä taikinaa ei voi työstää liikaa). 
4. Lisää loput jauhoista ja työsta taikinaa tovi. Taikinan tulee muistuttaa paksua sokerikakkutaikinaa, jota ei ole tarkoitustakaan työstää käsin. 

Voit siirtää taikinan pursotinpussiin ja tehdä sen avulla 16 pientä pullaa. 
Toinen vaihtoehto on kostuttaa kädet ja muotoilla pullat käsin (onnistui, vaikka taikina onkin takertuvaa)

Kun pullat on pellillä, anna niiden nousta liinan alla (lämmin, vedoton paikka) n. tunnin verran. Voitele pullat kananmunalla. Paista pullat 250 asteessa noin 8-10 minuuttia kunnes pullien väri on kauniin ruskea. 

Vinkki;
Pullat voi paistaa silikonimuffinssivuoassa, näin ne pysyvät paremmin kohollaan.


Tämä versio on muunneltu versio glu.fi -sivuston ohjeesta. (klik)


8 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, näitä pitää kokeilla! Eilen tein gluteenitonta leipää eka kerran ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä - kantsii kokeilla! Multa puuttuu edelleen hyvä leipäohje.

      Poista
  2. Ooh, mä olen jo viikon tai pari haaveillut laskiaispullista. Gluteenittomana täytyy tehdä, mutta ihan hyvin mulle kelpaa kunhan ei liiaksi vertaile alkuperäiseen. Nyt on varmaan pakko kohta alkaa leipoa kun näin mukavasti osoitit, että sesonki alkaa jo painaa päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pulla voitti kaupan vehnäpullan 6-0, että kestää jopa vähän vertailuakin! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ole hyvä. Taidan kans sulattaa pakastimesta pari ja vatkata tilkan kermaa kaveriksi. ;)

      Poista
  4. Ooh, kiitos ohjeesta! Tämä lähtee kokeiluun, slurps!

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe