23.6.2017

Kesäkakku





Tämän hetken suosikkikakkuresepti:



Sokerikakkupohja (gluteeniton):

4 munaa 
1 1/2 dl sokeria
2dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhoja

Laita uuni 175 asteeseen. 
Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat paksuhkoksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. 
Paista n. 30 min (itsellä oli n. 22cm vuoka halkaisijaltaan).
Oma rohkeus ei riittänyt yrittämään kakun halkaisua kolmeen osaan, vaikka se olisi saattanut hyvin onnistuakin, tässä kakussa oli kaksi kerrosta. 



Vadelmatäyte:

3 liiivatelehteä
1,5dl vadelmia
2dl kuohukermaa
n. 3 rkl sokeria
175g maustamatonta tuorejuustoa


Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Anna kiehua hetki. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne vadelmien sekaan. Vatkaa kermavaahto. Vatkaa tuorejuusto kermavaahdon sekaan. Lisää jäähtynyt vadelmaseos kerma-tuorejuustoseokseen. 

Kokoa kakku kelmutettuun kakkuvuokaan, saadaksesi tasaiset reunat. 
Kostuta pohjat maidolla. 

Vadelmatäyte riittäisi varmasti hyvin kolmeenkin kerrokseen, mutta kahdella kerroksella täytettä saa käyttää reilusti ja silti jää vielä vähän yli. 

Koristelu:

2dl kermavaahtoa
sokeria
vaniljakreemijauhetta
+ kauden kukkasia (tarkista toki, että et käytä mitään myrkyllistä) puhtaista paikoista kerättynä, tässä oli omenapuun kukkasia (eivät ole siis varvinaisesti syötäviä, mutta ei myrkyllisäkään) ja keto-orvokkeja. 





Hyvää Juhannusaattoa!

1 kommentti:

  1. Varmasti hyvä ohje. Valmistuiko terassi ja paljualue juhannukseksi? Leppoisaa Juhannusta. Mukava kun kirjoitat taas. -m

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe