20.11.2013

Kirppislöytö
Eiks oo hieno???
Tekojalka nimittäin. 
Tuo oli se kummallinen löytö kirpparilta, josta viimeksi vihjailin. Mulla ei ollut kyllä aavistustakaan, mihin tuon kotona iskisin, tiesin vain, että mukaan se oli saatava.
Eikö se tuossa kenkähyllyn päällä ole ihan looginen paikka säilyttää yhtä tekojalkaa? ;)

Vanha Jaffan laatikkokin tuli samalla reissulla mukaan. Olen etsiskellyt jotain sopivaa kenkähyllyä kuistille, ja kirppikseltähän sekin taas löytyi. 

Kuvat on otettu nyt muuten digijärkkärillä, johon satsasin tuolla samaisella Helsingin reissulla. Nyt ahkeraa harjoittelua ja manuaalien lukemista, että pääsen kärryille. Ylläolevat kuvat on otettu ilman automaattiasetuksia, mahdollisemman vähän automatiikan käyttöä, niin pakotetusti joutuu opettelemaan säädöt. Itse kameran ostaminen olisi oma tarina.. Oli nimittäin kyllä kokemus, joka ei ihan heti unohdu. Tekisi mieli kyllä juoruta teille, jotta tiedätte kiertää kyseisen puljun kaukaa. 

Eikä tässä vielä kaikki, lisää löytöjä riittää vielä seuraavallekin kerralle.

Nyt glögiä ja muistipeliä. Mukavat keskiviikko-illan jatkot!19 kommenttia:

 1. Kiva että sait hankittua kameran! Sähän voisit harjoitella asetuksia ottamalla kaikista teidän huoneista kuvat ja laitat ne sitten tänne, eiks niin? ;)

  Ja jalka ei oo yhtään paha tuossa kenkähyllyn päällä, odotin jotain paljon pahempaa. Täytetyt eläimet on hienoja, mutta... itse olen liian herkkä sellaisille, kun oon sellainen kasvissyöjähippi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuvaillut tänään oksien vesipisaroita ja harjoitellut säätöjen kanssa (ja melkein menettänyt hermoni), eiks ne ois mitään? :D

   Ei vitsit:"odotin jotain paljon pahempaa" - Nyt vaadin tietää, mitä sulla kävi mielessä! :D

   Nämä on sarjassamme näitä "älä koskaan sano ei koskaan" -juttuja nämä täytetyt eläimet omalla kohdallani. En olisi voinut kuvitellakaan, että joku päivä punnitsen tosissani ostavani täytetyn västäräkin tai naakan, tai ylipäätään mitään joka joskus on ollut elävä. Puhumattakaan, että itse vielä osallistuisin kurssille jossa harjoitellaan kuolleen rotan/hiiren täyttöä.. Mä muuten kuvittelen silti itsekin olevani jonkin sortin kasvissyöjähippi (vaikka lihaa syönkin..tosin, aika maltillisesti) . Samalla silti haaveilen omista kesäporsaista, lampaista, kanoista ja ainakin näin teoreettisesti ei tuntuisi pahalta pistellä niitä poskeen silloin kun aika on.. Tuolla tavoin olisi jotenkin vielä perusteltua syödä lihaa, joten siihen tähdätään.

   Poista
  2. Nooh.. kyllä nekin käy ;)

   Makaaberiksi kuvailemasi kirppislöytö vaan kuulosti joltain pahemmalta, siis ehkä joku formaliinissa (onkohan oikea termi) säilytetty hmm... joku. En sen tarkemmin kuvitellut :)

   Ainoa oikea tapa syödä lihaa olisi juuri tuo kuvailemasi tapa, minun mielestä. Niinkuin ennen on tehty, kaikilla maalaisilla ollut oma joulupossu ja muut syötävät elukat ja lihaa on syöty vaan sunnuntaisin spesiaaliherkkuna. En ole siis täysin lihan syömistä vastaan, mutta sen massatuotantotavat ja suurkulutus ällöttävät.

   Poista
  3. Ei sentään mitään formaliinissa säilöttyä :D

   Tuossa lihansyöntiasiassa olen samoilla linjoilla. Joko alan kasvissyöjäksi, tai kasvatan omat lihani itse. Siihen on ainakin pyrkimys.

   Poista
 2. No on kyllä hieno! Kreisi, mutta hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marjukka! Olisitpa vaan nähnyt poikani ilmeen kun raijasin kotiin tekojalan. :D

   Poista
 3. Hih, mahtikoipi! Luulin jo aiemmin kommentoineeni, mutta en näköjään ollutkaan. Piti vain sanomani, että Aino Venna on myös mun suosikkeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Eikö vaan olekin!

   Oletko Jonna ollut Ainon keikalla? Jotenkin vielä enemmän, jos mahdollista, upposi livenä. Hyvä, ettei itku tullut. ;)

   Poista
  2. No, en valitettavasti ole ollut. Täytyy joskus päästä!

   Poista
 4. Joo, tottahan joka naisella saapikkaiden vieressä on oltava yksi tekokoipi sojottamassa :D
  Siis ihan huikea löytö. Olisin ostanut itsekin. Tyynelässä sisustetaan vanhoilla silitysraudoilla, höylillä ja suutarinlesteillä. Koipikin kävisi joukkoon. Missä kumman kaupassa sä oot ollut vierailulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä koskaan tiä, mitä sitä täs elämäs tulee viä tulee tartteenkaan. Toivotaan kuitenkin, että ei tuolle viimeisimmälle löydölle ole sen kummempaa funktiota, kun ainoastaan toimia kuistin sulostuttajana. :D

   Hämeenlinnassa, Hämeentien kirpparilta lähti tuo koipi mukaan. :)

   Poista
  2. Aaa. Olin ihan varma, että toi on sieltä täytettyjä eläimiä ja muuta kummaa myyvästä.
   Hämeentien kirppis on kiva!

   Joo, toivotaan, että pysyy nykykäytössä:D

   Poista
 5. Hahaa, vain Hämeentien kirpparilta voi löytää tekojalan! Ihan paras :) Olisin itsekin joutunut ostamaan ja sitten ihmetellyt kotona, että mitä helvataa mä tällä teen ;D))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiätkö, Hämeentien kirpparin naismyyjä kertoi tyhjentäneensä kuolinpesää ja heittäneen roskiin muistaakseni 12 tekojalkaa. Hän ajatteli, että kuka hullu niitä ostaisi :D :D.. Kyllähän meitä vinksahtaneita täällä näyttää löytyvän jolle aina yksi tekojalka kelpaa ;D Mä olisin ehdottomasti ostanut tuolle kaverinkin, jos vain olis ollut.

   Poista
 6. :DD heh hieno...:DD
  On siinä vieraammalla kävijällä silmät ympyrkäisenä, kun tuon näkee...miettii, että onkohan emännän vai isännän...:))
  Jos minä toisin tuollaisen kotiin, kyllä mies pyörittelisi päätään....niin kuin yleensäkin löytöjäni katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koipi kiittää ja pokkaa :D Nyt en edes muista mieheni reaktiota, kun kiikutin kirpparilla - niin kuin suurinta aarretta koskaan - hymy korvissa, koipea kohti kassoja. Taisin olla niin löytöni lumoissa. :D

   Poista
 7. Ihan superlöytöjä, sekä jalka että laatikko. Ai että, mä niin voisin kuvitella mun miehen ilmeen kun joku päivä tulisin kirpulta kotiin tekojalka kainalossa! Ahhhahahha! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Enne, onhan tuo kyllä aika hauska löytö. Muakin nauratti kassalla, kun se mukava naismyyjä jutteli siinä heittäneensä pois ne 12 jalkaa, ajatellen että kuka pölhö niitä nyt ostais.:D Meitä on niin moneen junaan ;D

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe