17.12.2013

Gluteenittomat joulupiparit




"Nää on parempia, kuin tavalliset!" Tokaisi ukko-kultani näistä gluteenittomista pipareista. 

Kyllä nämä tosi hyviä ovat, tai siis aivan tosi perinteikkäiden ruskeiden pipareiden makuisia. Mun mielestä maultaan ei eroa vehnäjauhoihin leivotuista mitenkään. Tässä siis hyvä ja toimiva  perus-pipariohje jotka maistuvat muillekin, kuin gluteenille herkistyneille.

Plussaa myös taikinan käsiteltävyydestä. Tätä oli helppo kaulia ja muutoinkin käsitellä, se jos mikä, on paljon sanottu gluteenittomasta taikinasta!

Pipareista tuli myös väriltykseltään kauniin ruskeita. Kaunis ruskea väri pipareihin tulee kuulemma  soodasta. Tämä selittää sen, miksi aikaisemmin leipomani piparit (leivinjauheella) ovat jääneet valjun hailakoiksi.

Alkuperäinen ohje on peräisin täältä, klik. Itse jätin ohjeesta neilikan pois ja käytin muita mausteita enemmän.


**********************************************
Gluteenittomat joulupiparit

2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl pomeranssinkuorta
(1tl neilikkaa)
1dl fariinisokeria
1dl siirappia
100g voita
1 kananmuna
5,5dl gluteenitonta jauhoa
1tl ruokasoodaa

Kiehauta sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa.

Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen voi, kananmuna ja jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda.

Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kovettumaan jääkaappiin (mieluiten anna kovettua seuraavaan päivään).

Kauli taikina ohueksi (käytä jauhoja apuna), piparit kohoavat jonkin verran uunissa.

Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.

*************************************************

Kivat tiistait Teille, tyypit!


ps. Mikä tätä Bloggeria vaivaa, mihin ihmeessä lukijat-gadget on hävinnyt tuosta sivusta?

5 kommenttia:

  1. Voi kun jaksaisi itse tehdä. Saisi tuoksua taloon :)

    Samaa oon ihmetellyt. Ei näy ei. Kaipa se yhtä salavihkaisesti sitten ilmestyy takaisinkin.

    VastaaPoista
  2. Tuon taikinan tekee kyllä nopeastikin. Mulla odotteli se kolme päivää jääkaapissa ennen leipomista ja ei siinä itse leipomisessakaan kovin kauaa lopulta mennyt! Mutta jos pelkkä tuoksu riittää, heittele uuniin vähän piparkakkumausteita ja napsauta päälle :D

    Näyttää olevan muiltakin kadoksissa nuo lukijat! Mä ajattelin, että jos mä olen räpeltänyt jotain tuolla hallintapaneelissa ;D Odotellaan siis!

    VastaaPoista
  3. Uutena lukijana mukaan seuraamaan ihastuttavaa blogia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Eena! Toivottavasti viihdyt mukana <3

      Poista
  4. Kiitos tästä(kin) ohjeesta :) Talteen menee ja ensi vuonna ehdottomasti kokeiluun..

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe