14.6.2015

Haaste

Villa Olavista sain 11 kysymyksen haasteen jo tovi sitten. Saattaa olla, että johonkin vastaavaan jo vastasin aiemmin keväällä, mutta tässä oli niin mukavat kysymykset että kerta kielon päälle. (Vai kiellon - kumpiko se on? )

Kokonaan en  siis ole haasteen kysymyksiin vastannut, mutta puolessa välissä jo ollaan. Postaan haasteen vastaukset kahdessa erässä, (jotta en ehdi muuttamaan mieltäni 6 ensimmäisen vastauksen suhteen).1. Oliko sinulla lapsena/nuorena harrastuksia, jos niin mitä? Onko joku näistä harrastuksista kulkenut mukanasi tähän päivään?

7-veenä aloitin ratsastuksen, olin heppatyttö henkeen ja vereen. Teini-iän kieppeillä tulin kuitenkin allergiseksi hevosille siinä määrin, että allergiapärskiminen muuttui astmakohtaukseksi. Edelleen olen niin allerginen hevosille, että jos joku on samassa tilassa kanssani tallivaatteilla, pärskimisestä ei ole tulla loppua. Tämä harmitti paljon ja harmittaa edelleen. Odotan allergialääkkeiden osalta vieläkin jotain suurta innovaatiota, allergian kuriin saamiseksi. Mikäli tällainen ihmelääke joskus keksittäisiin, meiltä taatusti löytyisi pari hevosta. Suomenhevosia, tietenkin. Nuorena tyttösenä, meillä oli sukulaistytön kanssa puoliksi omistuksessa suomenhevonen - ja olipa meillä sellainen kaistapää puolalainen puoliverikin, joka olis sellainen draamanhakuinen pukittelija ja takajaloilleen nouseva yksilö. Oli jo saavutus, jos sen selässä pysyi tippumatta 30 minuuttia!

2. Miten vietät vapaa-aikaasi? Käytkö elokuvissa, konserteissa, teatterissa, tanssipaikoissa tai joissakin muissa tapahtumissa? Millaisissa?

Tykkään nysvätä kotona. Hyvä niin, koska pienen kylän kulttuuritarjonta on hmm.. sanotaanko, että suppea. Elokuvissa voisin käydä useammin, jos oma rajoittuneisuus ei tätä estäisi. Ärsyttääkö ketään muuta karkkipussien kahina ja popcornien haju, tai kummallisissa kohdissa nauravat kanssaihmiset? Keikoilla kävisin mielelläni useammin, mutta: välimatkat. Tykkäisin myös käydä silloin tällöin jossain viihtyisässä paikassa viini... kahvikupillisella.

Kotona nysväämiseen liittyy kaikki kotoilun oheistominta, kuten vaikka metsässä hortoilu, erityisesti sieniaikaan. Marjastus on ihan mukavaa, mutta uusien sienipaikkojen etsiminen - se nousee pakkomielletasollle joka elo-syyskuu. Haluaisin oman sienimaasturin, jolla pääsee kaikille möykkyröisille kinttupoluillekin. Landrooverin lava-auton (sellainen vaaleansininen niin kuin Tori Amoksella Cornflake girl -videolla), jolla palaisin kotiin lava täynnä herkkutatteja ja kanttarelleja (litran kanttarellisaalis olisi vaatinut  ehkä n. 200 km epätoivolla ajettuja kinttupolkuja suuripäästöisellä pic-up:llani. Mutta illalla fb-päivitystä tehdessäni kehuskelisin tietenkin syöväni itsepoimittua lähiruokaa, ihan tuosta "nurkilta" poimittua).

3. Miten aloitat aamusi? Keitätkö ensin kahvin tai teen, vai luetko päivän lehden, surffaat netissä vai hyppäätkö suinpäin vaatteisiin ja lähdet töihin? Tai ehkä jotenkin muuten, miten?

Juon kahvin ja surffaan netissä. Olen ehkä aamuvirkku, mutta en aamuihminen. Minun kanssa ei ihan kauheasti kannata viritellä keskustelua aamuisin. Tykkään olla hiljaa ja juoda kahvia.

4. Mistä oman elämäsi seikasta olet kaikkein kiitollisin?

Tämä on helppo! Puolisostani ja lapsista.5. Onko sinulla unelma josta olet unelmoinut jo pitkän aikaa, mutta et ole toteuttanut unelmaasi. Miksi unelmasi on jäänyt toteuttamatta?

Jätän tästä nyt luetteloimasta kaikkia haaveitani ulkosaunan rempan etenemisestä  kasvihuoneen pystytyttämiseen. Tässä haetaan varmastaikin isompia asioita. Ehkä.

Hmm.. Onkohan minulla enää mitään suurempia toteutumattomia unelmia, joiden toteutus riippuisi yksistään minusta itsestäni. Välillä toivon olevani ihan toisenlainen ihminen, mutta miten sellaiseksi enää tässä vaiheessa tullaan? Sellaiseksi rohkeaksi joka uskaltaa tehdä vaikka ulkomaanmatkan yksin - ja ehkä nauttiakin siitä. Minä en ole tällainen. Taidan olla oikeastaan aika nyhverö.6. Jos saisit herätä täydelliseen päivään niin millainen se olisi?

Tätä tykkään fiilistellä usein!

Varhainen kesäaamu, kaikki muut vielä nukkuvat. Hipsin pellavaisessa yöpaidassa ruusutarhani läpi kasvihuoneeseen. Olisin löytänyt täydellisen reseptin gluteenittomiin croissantteihin ja nauttisin niitä itsekasvatettujen tomaattien kera ja nauttisin lattea, auringon lämmittäessä juuri sopivasti. Edit Piaff soisi taustalla, kukko laulaisi ja lampaat märehtisivät tyytyväisinä siinä katseluetäisyydellä. Mies ja lapset heräilisivät hyväntuulisina ja leikkisivät vesisotaa ulkona. Minä siirryn aamupalan jälkeen kasvihuoneesta saunan taakse rakennetulle puupatiolle nauttimaan auringosta. Iltapäivästä meillä olisi puutarhajuhlat. Juhliin olisi tulossa kaikki läheisimmät ja tärkeimmät ystävät perheineen. Puutarhajuhlissa syötäisiin hyvin ja nostettaisiin proseccolla maljat kesälle - ja meille. T olisi leiponut superhyvää britakakkua. Lapset leikkisivät iloisina ja aikuiset vaihtaisivat kuulumisia. Illtamyöhään voitaisiin pelata aikuisten keksen Aliasta tai rappakaljaa. Naurua ja hyvää mieltä. Paarmoja tai hyttysiä ei olisi kiusana, koska ne olisi kuolleet sukupuuttoon.

Kuva:Pinterest

No niin, siinäpä haasten eka osa. 
Sunnuntain jatkoja teille! Voi kun voisikin toivotella lämpimiä kesäpäiviä, mutta täällä ainakin sataa vettä, ja on ihan pirun kylmä! Tyypilliset juhannuskelit siis. 

8 kommenttia:

 1. Juurikin samat asiat ärsyttää elokuvissa - kaiken muun kestän, mutta en sitä kamalaa syömistä ;) pussien kahinaa ja poppareiden tuoksua - tämmöisen onkin hyvä katsoa leffat kotona :)) ja olipa niin unelmapäivä - peukutan :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja vastauksia - ja hymy nousi huulilleni sieniretken kuvaksestasi;)
  Tuo täydellinen päivä kelpaisi minullekin - lapset vain voisivat olla lapsenlapsia (joita ei kuulemma tule)...
  Ja kyllä - sitä aurinkoisempaa viikkoa - ja lämpimämpää meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! ;)

   Toivotaan, että tuollaisia täydellisiä päiviä, tulisi kesän aikana monta (tai no, edes yksi - ilman niitä kasvihuoneita ja patioitakin)

   Poista
 3. Sukupuuttoon kuolleet hyttyset :D Joo, laitan aina elokuviin mennessäni karkit muovirasiaan, jotta ei kuuluisi rapinaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olisikin ihanaa?! ;D

   Oi, sinä olet täydellinen elokuvissakävija!

   Poista
 4. Mahtavaa, että olet tarttunut haasteeseen ja mitkä vastaukset. Odotan jo malttamattomana vastauksiasi loppuihin kysymyksiin:) Mä niin näen itseni siellä sienimetsällä myös, tosin suppilovahveroita keräten. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Palailen haasteen kimppuun taas piakkoin.

   ihanaa juhannusta!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe