28.11.2015

Joulu tulla jolkottaa


Ehkäpä sitä pikkuhiljaa, varovasti voisi viritellä jo hiukan joulumieltä, huomisen 1. adventin kunniaksi. 

Taidan tehdä illalla piparkakkutaikinan jääkaappiin odottamaan, jos vaikka huomenna olisi aikaa paistella pipareita. Tai oikeastaanhan, minä taisin jo viime vuonna nakittaa homman tuolle esikoiselle. Vinkkinä, jos jollakulla uupuu gluteenittomien joulupipareiden ohje, mm. täältä löytyy ohje johon olen itse ollut tyytyväinen. 

En ole erityisemmin mitenkään jouluihminen. Tai, no miten se määritellään? Siis, että jaksaisin askarrella, lähetellä joulukortteja, innostua lahjojen ostamisesta tms. Yksi asia on joulussa minulle kuitenkin tärkeä, ellei jopa pyhä. Ruoka! Jouluruoan pitää olla sitä perinteistä. Laatikoita, riisipuuroa,  karjalanpaistia, salaatteja, kaloja, rosollia. Ja sen kaiken täytyy olla itsetehtyä. Kinkusta tosin en välitä. Aiempina vuosina meillä on välillä jätetty kinkku kokonaan hankkimatta, ja korvattu se luomu naudanpaistilla. Mies ja esikoinen taitavat tosin vaatia tänä vuonna sen pienen kinkkunsa, joten se heille suotakoon. Toivottavasti tulevina vuosina omaan joulupöytään päätyy omaa kalkkunaa. 
Tai ehkä meillä ensi jouluna syödäänkin karitsanpaistia - kuka tietää. Ai että, tulipa nälkä!  
Laitoin leivinuuniin jo päivällä hautumaan kaksi Kukko Börjenpoikaa,  intialaisittain maustettuna. Tuoksusta päätellen, alkaisi ruoka olemaan kohta valmista. 

Lauantai-iltaa toivottelen!


14 kommenttia:

 1. Kauniin tunnelmallisia kuvia - ja minulle kaunein joulu syntyy pienistä elementeistä.
  Ja myös täällä liputetaan perinteisten jouluruokien - paitsi lipeäkalan - puolesta. Sen verran olen vuosien saatossa antanut periksi, että meidän joulupöytään mahtuvat myös ne toisten äitien tekemät jouluruuat;)
  Rentoa joulunalusaikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lipeäkalaa ei (onneksi) kukaan kaipaa meilläkään ruokapöytään :D

   Poista
 2. Tunnelmallisia kuvia! Kaunis ja herkkä tuo taulu! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat, kuten aina :). Jos joulusta ei ota stressiä, sitä on kiva suunnitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taitolaji tuo stressaamattomuus,kun itse taidan olla enemmänkin erityisen hyvä stressaamaan kaikkea mahdollista.

   Poista
 4. Ihana keittiökuva, ja teillä on kaksi smegiä <3 Minun unelmieni jääkaappi jonka toivon joskus saavani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Tykkään Smegeistä itsekin tosi paljon - meillä on jääkaappi ja pakastin tuossa vierekkäin.

   Poista
 5. Upeita tunnelmallisia kuvia! Olen kanssasi samaa mieltä, itse tehty ruoka perheen kanssa syöden tuo minulle Joulun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Meillä syödään jouluruokaa melkein koko viikko, enkä totta puhuen ehdi edes kyllästyä. Täytyykin varmaan kohta alkaa taas tekemään jo osaa laatikoista, odottamaan pakkaseen.

   Poista
 6. Kaunista! Ja kyllä, hyvää ruokaa ja hetkessä olemista, sitä on joulu!

  VastaaPoista
 7. lämmin on kotinne tunnelma:) Mikä se on siellä rauhoittua joulun odotukseen ilman kiirettä. Jännä kuinka me ihmiset ollaan erilaisia, itse olen niin Jouluihminen (isolla J:llä), rakastan oikeastaan kaikkea jouluun liittyvää. Kun lapset vielä asuivat kotona, joulussa parasta oli se, että silloin saimme todella olla ihan rauhassa perheen kanssa. Kännykät eivät soineet, lasten kaverit viettivät joulua kukin oman perheensä kesken. Ainut aika vuodesta kun sai nauttia siitä tunnelmasta ja omasta perheestä ilman ulkopuolisten läsnäoloa. Ai, että mä annoin sille suuren arvon.
  Joulu ruokaa meillä ei ole ollut ehkä noin viiteentoista vuoteen, eikä sitä kukaan ole kaivannut. Meillä mies loihtii muita ihania herkkuja tarjolle ja niitä kaikki odottavat koko vuoden, mitähän tänä jouluna syödäänkään?
  Lämpöistä joulun alusaikaa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin. Meillä lapset on vielä niin pieniä, että joulu kuluu aikalailla perheen kesken, ainakin ilman kavereita. Muistan toisaalta itse nuorempana, että joulun välipäivät tuntui ehkä pieneltä ikuisuudelta juurikin sen takia, että ei voinut nähdä kavereita. ;) Mutta näin aikuisena joulussa on parasta ne kiireettömät välipäivät, jolloin ei tarvitse tehdä mitään/lähteä minnekään.

   Meillä pysyy joulun ruokalista joka vuosi kutakuinkin samana. Löytyy ne perinteiset laatikot, ja oikeastaan salaatitkin teen joka vuosi samalla tavalla, samoista raaka-aineista. Jälkiruoka sitten saattaa vaihdella :) Mukavaa joulun suunnittelua Teille!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe