15.6.2014

Maidolta näyttää, niin kuin kuuluukin






Lammasaitauksen valmistumista ei kippisteltykään kuohuvalla, vaan lehmänmaidolla. 
Tästä tuli vielä hyvät vohvelitkin (kuohuva ei sentään taivu tähän).

Vinkiksi vaan, että etsikää lähin maitotila ja käykää täyttämässä hinkkinne/pullonne ehdalla tavaralla. Hyvää on ja soveltuu meidän intolerantikollekin.

En yksinkertaisesti voi olla laittamatta tähän böndeboogieta. 
Ihan huippuhauska sovitus, joka laittaa väkisinkin suupielet nykimään :)



Vai mitä?

15 kommenttia:

  1. Aito maito on ehdottomasti parasta! Liian harvoin vaan tulee haettua. Ja böndebuugi on myös superhyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en maitoa juo, mutta käytän kyllä ruoanlaitossa ja kahvissa. Miehen mielestä tämä kuitenkin voittaa kaupan luomumaidot maultaan.

      Poista
  2. Hyvä vinkki ja upeat, hellyttävät kuvat.

    Ja jestas, miten hieno lammasaitaus teillä on (edellisestä postauksesta)!

    VastaaPoista
  3. Hyvä biisi..tosiaankin hymyn sai huulille..:) Suloinen vasikakkin siinä kuvassa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hauska ja jaksaa naurattaa.

      Maidonhakureissulla pääsi kaupanpällisinä rapsuttelemaan noita pienokaisia ♥ - hyvä diili! :)

      Poista
  4. Meillä on yli vuosi juotu vain ja ainoastaan tinkimaitoa. Katosi lapsen paha atopia oitis eikä sen koomin ole tarvittu rasvaa lotrata. Paljon asiasta myöhemmin lukeneena hirvittää ajatuskin miten moni käyttää turhaan Hyla tai laktoosittomia tuotteita, kärsii vatsavaivoista. Tuttavaperheessä katkesi korvakierteet lapsilla (lienee johtuvan tinkimaidon maitohappobakteereista) ja kaikki tuntemani intolerantikot ovat pystyneet käyttämään tinkimaitoa. Meijereiden markkinointi laktoosittomilla vetää ihmisiä suohon, valitettavasti :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Minäkään en tiedä ketään intolerantikkoa jolle tinkimaito ei sopisi! Aivan varmasti tinkimaidon maitohappobakteereilla on osuutta korvatulehduskierteen loppumiseen. Uskon, että tinkimaidon käyttö muutenkin vähentää allergioiden puhkeamisia (lapsilla).

      Poista
  5. Hienot tunnelmakuvat! Böndebuugi on kamala korvamato, heti alkoi soida päässä kun näin tuon otsikon. No, nyt kun se jo soi, voinhan katsoa taas videonkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja eiks vaan ookki - ja videokin on niin symppis! :D

      Poista
  6. Meillä lapsen jatkuvat vatsavaivat loppuivat jo sillä, että vaihdettiin laktoosittomat maidot kaupan luomuihin "vanhan ajan maitoihin". Tilamaitoa haluaisin ehdottomasti päästä myös käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sitä saa nykyään ruokakaupoistakin. Tilamaito on miehen mukaan kuulemma paremman makuista vrt. kaupan luomu/hilma - mutta hyviä nekin toki. Onkohan ne laktoosittomat ja hylajutut ihan turhakkeita (?)

      Poista
  7. Ihan mainio :D Tätä on soitettu. Ei ihan repeatilla, mutta melkein ;)
    Kiitos, kun jaoit tän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, en yhtään olisi osannut kuvitella, että tää iskisi Laura sinuun, (urbaaniin citynaiseen) - hauska kuulla, että böngeboogie iski :D Tästä tulee kyllä loistavalle tuulelle!

      Poista
    2. Mulle kolahti tää, kun arvostan puhdasta ruokaa tosi korkealle. Heinälle näyttää niinku kuuluuki, eikä geenimanipuloidulle maissille. Meillä syödään raaka-aineita (ei valmisteita) ja suositaan kotimaista. Ja on muuten niin totta toi - mä oon enemmän kaupunkilainen, vaikka meillä Tyynelä onkin. Monesti muuttanut, mutta helsinkiläisellä identiteetillä. Itse en osaisi ajatella elämää lampaiden kanssa. Siksi siitä nostankin hattua.

      Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe