3.6.2014

Note to self


1. Ennen taimien hankkimista, tee kukkapenkit valmiiksi.
2. Suunnittele, ja tee vasta sitten(!)  
3. Pysy suunnitelmissa (Älä muuta suunnitelmia siinä vaiheessa, kun kasvit on saatu maahan).
4. Älä luota siihen, että muistat vielä kotiin saapuessa kasvien nimet. Kirjoita ylös ne, senkin pönttö!
5. Hanki hyvä hyttysmyrkky.

Kukapa sitä nyt kesäöinä nukkua malttaisi? (*Haukotus*)

Tämä kuva on lavastettu.


Kiitos Taajamafarmari
Toivottavasti saan pidettyä nämä hengissä.

10 kommenttia:

 1. Minulla pakka olemaan tuo kukkien siirtotouhu, joka kesäistä...eilen viimeeksi siirtelin muutaman...eipä ihme, että sitten kuolevat, kun eivät ehdi kunnolla mihinkään juuruta..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "juuretonna en voi lentää, laalaalaaalaaaa..." Just siirsin kaikki perjantaina - ja kevään aikana saadut taimet, ja meni siinä kaupanpäällisinä viä yksi hortensiapuskakin. Nyt saavat olla paikallaan, ainakin siihen saakka, kunnes näen millaiset kukat kaikissa niissä taimissa on (tai voihan se olla, että eivät kuki lainkaan)

   Poista
 2. Mun mottoni on: Tee ensin, mieti vasta sitten :P ja olen tullut siihen tulokseen, että se on mottoni siksi, että hahmotan paremmin näkemällä..eli kun vähän pistän jonkun rakennelman muotoja paikoilleen, niin vasta sitten pystyn miettimään miten se pitäisi tehdä.. toisaalta olen niin kärsimätön, etten jaksa istua sisällä miettimässä kun voin olla pihalla tusaamassakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama motto täällä!! Tee ensin, suunnittele sitten vasta - ja tee uudelleen. Pysyy mieli virkeämpänä, eikä pääse tylsistymään. Ja enhän minä muuten saisi mitään aikaiseksi, jos vaan suunnittelisin - tykkään kyllä siitäkin, mutta kun ei ole aikaa sellaiseen ;D

   Poista
 3. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Enkä tokikaan viitsi mitään kirjoittaa lapulle, sillä tottakai nyt muistan tämän ja tämän ja tuon ja sitten Lowesilla haahuillessa ei ole tajuakaan siitä, mitä ja paljonko piti ostaa. Ja linnut on mun marjapuskissa ja verkot virittämättä. Mutta jos ne jää kiinni siihen verkkoon, niin mitä mä sitten teen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ärsyttävän totta tuo "hyvin suunniteltu ja plaaplaa.." ;D

   Muistan lapsena, että räkätit jäi aina naapurin mansikkaverkkoihin. Olen kuullut monen kiroavan lintujen vievän marjasadot, mutta mulla ei ole asiasta omakohtaista kokemusta. Onhan se aika inhottava tilanne joutua niitä kyllä irroittelemaan, jos ne usein sinne jumittuvat. :/ Tai sitten vaan jaat marjasadon solidaarisesti lintujen kanssa? :)   Poista
 4. Oi voin niin samaistua tuohon! Tee ensin ja suunnittele sitten, olisihan sitä muutakin puuhaa, kun ees taas värkätä, mutta niinkuin sanoit, mielen virkeys ennekaikkea, hih. :)
  Ihanan paljon taimia, voi kun saisi meidänkin pihaan jostain vaihtareita/jakotaimia... Tsemppiä puutarhailuun!

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hommat ei lopu kesken, kun saa tehdä saman aina vähintään sen kaksi kertaa. ;D

   Kannattaa liittyä jonnekin puutarhapalstoille. Siellä kuulemma otetaan avosylin vastaan aloittelijatkin, joille voi taimia jakaa, kun omat penkit on täynnä. Toivottavasti itselläkin olisi joskus vastaavia "ongelmia", ja joka paikka oikein rehottaisi kukkasia. :)

   Poista
 5. Nuo kaikki pitäisi muistaa täälläkin, paitsi hyttyskarkotin ei saa olla myrkky :)
  Ja ne istutetut kasvitkin kannattaa laputtaa, sillä keväällä taas ihmettelee: Mitähän tuostakin nousee? Minulla on kasvimaan reunalla hätäistutusalue, sinne pääsevät kaikki ne joille en heti keksi paikkaa. Upea taimisaalis sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko olemassa jokin toimiva hellävarainen-ei-myrkky? Inhottaa käyttää myrkkyjä, mutta se on ainoa keino säilyttää oma mielenterveytensä kasvimaalla.

   Täytyy ottaa nyt asiakseen. saada laput taimiin, jotta tosiaan muistan ne sitten jatkossa, enkä nypi rikkaruohoina pois. Tuo hätäistutusalue on hyvä - sellainen täytyisi jokaisella olla. Meillä toimii hätäistutusalueena entinen nurmikko (kaivettu sähkö- ja viemäriputkien takia mullokselle=kamala). Nurmikonsiemeniä on hankittu, mutta näyttää siltä, että sitä ei kohta enää tarvita. :)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe