13.8.2014

Hei hei kesä!

Kyllä se kesä taisi loppua nyt eiliseen. Ilmassa tuoksuu selvästi syksy ja ilma on läkähdyttävien helteiden jälkeen ihanan raikas. Ihana vetää ulkona keuhkot täyteen raitista ulkoilmaa!

Elokuu ja suloinen sadonkorjuu (heh, ja selkävaivat) ! Mutta ennen kuin pääsen ajatusten tasolla syksyyn kiinni, täytyy käsitellä mennyt kesä alta pois. 
Jättää hyvästit.

Enkä jaksa marista taas siitä, mitä kaikkea jäi tekemättä. Ainoastaan kesää ilostuttavat asiat painetaan muistiin.


1. Ryytimaa. Suuresti iloa tuottava asia. Suuresti raivoa tuottava asia. Liian iso, hallitsematon. Liikaa juolavehnää. Ai niin.. piti pysyä positiivisena:
- Liikaa Paljon salaattia2. Kanat ja lampaat. (ja sata sydäntä).
Börje.
Kananmunat. Villa. 
Tämän kesän kana- ja lammastilallisen kokemuksella voisin ryhtyä kokoaikaiseksi lampuriksi ja kanatilalliseksi. Voisin viettää päiväni tuijottamassa kanoja ja lampaita, pitkästymättä. 


3. Vesi. Uiminen. Joka päivä oli pakko päästä pulahtamaan. Kansallispuistossa sijaitseva pieni järvi (Spitaalijärvi) on meidän suosikkipaikkamme


4. Kesäyöt. Istuskelu ulkona. Musiikin kuuntelu kesäyössä *


5. Kukat. Erityisesti odotin pioneita, jotka kukkivatkin. Pionien viereen heittelin pioniunikkojen siemeniä jotka yllätyksekseni lähtivät kasvuun runsain määrin.


6. Kesän maut. Lätyt ja mansikat.

Jos kuitenkin yhden pienen harmistuksen saan tähän loppuun mainita. Patti Smithin keikka Porin Jazzeilla jäi näkemättä ja kokematta. Me olimme Jazzeilla torstaina, kun Patti olisi ollut kaksi päivää myöhemmin, lauantaina. Kun nyt voisi sanoa, että tuleehan näitä - mutta, kun eipä varmaan tule. 

Onneksi on Youtube. *


Kananlihalle nousee iho myös tästä Marie Laforetin kappaleesta "Viens Viens"
Aika väkevää tulkintaa. Takuulla tuoretta 70-lukua!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kesä oli kaikinpuolin ikimuistoinen. Hyvä kesä oli! :)

   Poista
 2. Hei. sulla on ihana blogi. Omassani kirjoittelen laatikkopuutarhan kuulumisia. Suosittelen rikkaruohoisen ryytimaan sijaan sellaista. Tietenkin siinäkin on oma hommansa, kuten mullan laadun hienosäätö.
  t. Vaahtera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ystävällisistä sanoista! Minä kylvin alkukesästä salaatit ensin kasvimaalle perustettuun riviin ja tympäännyin rikkaruohoihin ja kylvin salaatiti uudelleen laatikkoon niin tiheästi, että rikkaruohoja ei ole tarvinnut nyppiä lainkaan. Salaattia on vaan niin paljon (tänäkin vuonna!), että niin paljon ei yksi talous kuluta, vaikka eläisi pelkällä salaatilla. :)

   Poista
 3. Meinasin just kirjoittaa siitä, kuinka ei pihalla jaksa tehdä mitään ja vielä on kesää jäljellä, mutta nyt aloinkin ajatela, että onko sittenkään?! Kiitos muuten perunoista, sato on pian korjattu! Olen pikkuisen kateellinen isosta pellosta, sinne saisi perunaakin enemmän kuin pari kattilallista. Mutta rikkaruohot saisit pitää, niitä osaan kasvattaa ihan itsekkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin muistelin, etä elokuu olis vielä sellainen "kesäkuukausi" mutta ei se kyllä taida olla. Mun kesä ainakin on jo ihan ohi, ollut jo hetken. :)

   Ole hyvä! Kiitos itsellesi kaikista niistä taimista! Tänä syksynä oli tarkoitus muokata kasvimaata jotenkin järkeväksi, paremmin hallittavissa olevaksi kokonaisuudeksi. Se tarkoittaa kasvilavoja ja PALJON katetta.

   Poista
 4. Olen syysihminen ja odotanut jo syksyä kovasti, mutta tämän, kun luin tuli jo kesääkin ikävä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut hiukan kateellinen syysihmisille, tai varmaan taidosta tykätä syksystä. Aikaisemmin olen ollut ihan selkeä kevätihminen ja syksy on tuntunut pimeältä ja kolealta ajalta. Tämä oli nyt jo toinen kerta, kun oikeasti odotan/odotin syksyä! Jee! Vielä kun oppisin pitämään tammi ja helmikuusta. :)

   Poista
 5. On kyllä kivat kesän muistot, joista voi olla kiitollinen :) Meillä on ryytimaa laatikoissa, vähän helpommin hallittavissa rikkakasvit, meillä on niitä paljon... Kateviljely ei onnistunut oikein perunoilla mutta sipulit tykkäsivät. Liekkö perunoihin vaikuttanut kylmä alkukesä. Mutta syksyn voi aistia jo ilmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siirtyy ensi kesänä osa viljelyistä laatikoihin. Järkevämmin kylvettynä sadon saa yhtä suureksi, mutta säästyy rikkaruohojen kitkemiseltä. Tänä vuonna luovutin kitkemisen suhteen, mutta jotenkin ihmeessä siellä porkkanat, palsternakat ja punajuuret silti porskuttavat! :)

   Poista
 6. Noistapa se kesä muodostuukin ;)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 7. Voi Patti Smith olisi kelvannut minulle. Viens viens on minulle uusi. Kiitos siitä. Jotain haikeaa ja hienoa samanaikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) En tiedä haittaako tuon kappaleen kohdalla edes se, että en tajua ranskasta hölkäsenpöläystä ;D

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe