26.5.2015

Shake it like a polaroid picture

Olen jo pidempään ihastellut polaroidkuviksi teetettyjä valokuvia. Ainakin Printic on yksi sellainen paikka jossa kuvat saa kätevästi polaroideiksi, mutta kallis kappalehinta on estänyt toistaiseksi tekemästä tilausta tästä ranskalaisesta lafkasta. 

Onneksi on edullisempikin tapa saada valokuvansa polaroideiksi. Ifolorilla kuvat maksavat alle 0,10€/kpl ja tällä samalla hinnalla kuvat on mahdollista saada polaroideinakin. Valmista polaroid-sovellusta ei ifolorilla kuitenkaan ole, vaan ensin täytyy ladata Poladroid-ohjelma (täältä, klik) ja tämän jälkeen valitsemasi kuvat ovat  helposti muunnettavissa polaroid-muotoon. Ohjelma yrittää jäljitellä joka tavalla autenttista polaroidkameraa, mikä takuulla saa otsasuonen tykyttämään jollain muullakin hätäisellä.

Sen jälkeen kun olet muuntanut haluamasi kuvat polaroideiksi, voit tehdä normaaliin tapaan kuvatilauksen. Ifolorilta itse tilasin 0,09€:n kappalehintaan.

Kyllähän valokuvat polaroideiksi teetettyinä on mahdottoman kivoja. Leikkaa-liimaa -tyylisesti ajattelin tehdä ensimmäisen oman valokuva-albumin Hildalle, omasta vauva-ajastaan. Vähän sillä tavalla leikekirjatyylisesti, vai onko se jo vanhanaikainen ilmaisu - skräppäyksestähän nykyään puhutaan. Ihan kivaa vaihtelua, valmiiden kuvakirjojen aikana, vaikkakin sitten kyllä helppouden kustannuksella. 

Mukavaa, virallisesti viimeistä, kevätviikkoa!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, viikot vierivät kamalaa kyytiä ja nyt jo viikonloppu! Ihanaa viikonloppua Ruusukumpuun.

   Poista
 2. On noissa polaroideissa oma tunnelmansa - ja tuovat kyllä muistoja mieleen<3
  Mukavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta.

   Ja viikonloppuhan se jo taas on käsillä, mukavaa viikonvaihdetta sinne! :)

   Poista
 3. Tykkään kyllä kanssa ihan tosi paljon.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tykkään kyllä - mukava vaihteeksi katsella kuvia polaroideina!

   Poista
 5. Ihania! Mä olen tilannut kuvia viimeksi seitsemän vuotta sitten jos ei lasketa hautajaiskuvia. En tiedä kestääkö järki sitä, että jotenkin aina siinä menee jotain pieleen, koneesta loppuu akku tai jotain muuta...Kerran koitin tehdä kuvakirjaa, mutta tulin hulluksi jo ennenkuin sain sen puoliväliin...

  Filmikamerat, tulkaa takaisin että saan kuvat kotiin heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you sis! :)

   Joo. Vaatii tietyn mielentilan, että jaksaa lähteä kahlaamaan tuhansia kuvia läpi, ja karsimaan sieltä teetettävät kuvat.

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe