7.8.2015

Pitsiverhot hulmuten

Kyllä kuulkaa oli liian pitkä aika postausten välissä. En meinannut millään löytää Bloggerissa sitä kohtaa, josta klikataan "uusi teksti". 

Meillä on edelleen vauva, joka ei nuku päiväunia. Hän saattaa satunnaisesti ottaa 30-40 minuutin kauneusunet. Siinä ajassa ei paljon blogeja päivitellä. Oikein harmittaa, kun en pääse tänne blogin puolelle ihmettelemään. Ehkä meillä on jo loppuvuodesta sellainen vauva, joka on lempeän unikoulun kautta oppinut nukahtamaan itsekseen ja äidillä on aikaa päivitellä. 

Saunaremppa etenee hiljalleen. Valu on tehty ja seuraavaksi sitten parvi. Kanalan rakentaminen edistyy ja kukot alkavat olla syöntikunnossa. Kerroinhan, että meidän 10 tipusta kukkoja on kahdeksan?! KAHDEKSAN! Vielä toistaiseksi herrat elelevät sopuisina miesvoittoisasssa porukassaan, mutta kohta on kukkopoikien päivät luetut. Eilen oli jo yritystä yhdellä kukkopojalla polkaista Friidua. Hän sinetöi juuri sillä hetkellä kohtalonsa, ja päätyy pataan ensimmäisenä. Ihan kohta kukkopojat aloittelevat varmaankin myös kiekumisen. Aamuyöllä klo 04 kun Börje, ja kahdeksan epävireistä kukkoa kajauttavat laulunsa ilmoille - voi hyvinkin olla, että sillä hetkellä ei paljon naurata.


Syötävästä puheenollen. Sadonkorjuuta tässä huushollissa tänä kesänä ollaan tehty aika vähän. Salaattia on omassa maassa, ja tomaatitkin jo tuottaa satoa kivasti.  Perunat saavat vielä kasvaa maassa myöhemmälle syksyyn. Mutta kuka poimii kaikki marjat?? Miten hemmetissä siitä hommassa suoriutudutaan vauvan kanssa? Meillä on kyllä Manducan kantoreppu, mutta en minä sen kanssa kyllä kyykkimään pysty. Ostomarjat, siinä se ratkaisu kai on. 

Asiaa olisi paljon, kuviakin. Mutta koska aika on rajallinen, teen ihan lyhyen postauksen. Laitetaan kuvitukseksi ostamani pitsiverhot. Talvella jo googlettelin vastaavia vanhoja, mutta ei osunut onni kohdalle. Taannoisella Tampereen reissulla sitten Ikeassa tuli vastaan oikeanlaiset. 
Tähän saakka sali on ollut verhoton. 
Tykkään tästä salin pitsiverhojen luomasta huvilamaisesta fiiliksestä. 11 kommenttia:

 1. Ihmeesti jaksaa neiti valvoa jos päikkäreitä ei tarvitse...nukkuu ilmeisesti yöt sitten hyvin.
  Aika hyvin tuo kukkojen määrä....no onhan teillä nyt syötävää..:) Meillä on muuten samanlaiset pitsiverhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä vauvan kanssa - ja jätä suosiolla ne marjat poimimatta tai tarjoa töitä seutukunnan nuorille - kyllä ne marjat kaupastakin saa. Marjapensaat osaavat raapia aika kivasti - ja niistä saattaa siellä kykkiessä saada vauva punkkeja, mikä ei ole ollenkaan kiva juttu. Ja säästät itseäsikin!
   Verhot ovat suloiset - ja tuovat juuri sen huvilamaisen fiiliksen.
   Kivaa viikonloppua sinne!

   Poista
  2. Irmastiina: Kukkoja tosiaan on riittämiin. Nyt ovat jo kuitenkin siinä iässä, että ottavat kohta toisiltaan hengen. Pataan joutavat tänään ensimmäiset.

   Lady: Järkipuhetta. Yhtä hyvältä ne marjat talvella maistuvat, olivatpa sitten itsepoimittuja tai vaan ostettuja! :)

   Poista
 2. Meillä niin hulmuaa olkkarissa noi samat verhot :). En oo ollut mikään pitsiverhojen ystävä, mutta nuo on ihanat!
  -Mirkku

  VastaaPoista
 3. Ihanat tomaatit. Sullahan taisi kasvaa ne ihan ulkona ja olla sitä ihmeellistä lajiketta jonka nimeä ei muistettu. Kaikkea mulla jääkin mieleen, toisinsanoen ota isoimmasta ja komeimmasta siemeniä talteen ja myy kalliilla tänne Kummitustaloon. Noi Ikean verhot on kyllä hyvä. Tai siis meillä oli hyvät. Nyt ne on riekaleina, koska ikkunoihin hyppivä koira ja pitsiverhot on huono yhdistelmä. Toki kummitustalo-lookiin sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei; paas tullen mulle osoitteesi sähköpostilla, niin postitan sulle siemeniä!

   Poista
 4. Vau, miten ihanat. Oon ihan hullaantunut näihin pitsiverhokuviin!

  VastaaPoista
 5. No teillä on coq au vin-päivä melkein joka päivä :D Meillä sitten päätti juuri puoli vuotias tytönhupakko ryhtyä äidiksi. Hyvä että kerkesi muutaman ensimmäisen munan pyöräyttää josta iloittiin. Mutta sitten jo ryhtyi asumaan kopissaan ja nyt ärhentelee kaikille, ettei kaverit pääse hotelliin! Tämä tyttö olikin varhaiskypsä ;) Eikä ole kuin kesätöissä meillä, ja tämänkin ajan tuhlaa hautoen :)
  Joten kaiken näköistä ne nuoret keksiikin... Nyt on vähissä munat, katsotaan keretäänkö ennen kylmää syksyä saada yhtään luomutipua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tästä porukasta myös yksi tämmönen himohautoja. Istuu nytkin tyhjässä pesässä. Hautoi nämä 10 tipua ja hyvin hoiti. Nyt ilmeisesti pukkaa uutta vauvakuumetta kun tipuset menee koossa äitinsä ohi. Kurja vaan, kun menettää nämä kesäpäivät pesässä istuen.

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe