22.5.2017

Huvilalla


Hiljalleen huvilallakin alkaa tapahtumaan. Mitään suurta, akuuttia kunnostustarvetta ei ole, joten ensimmäisenä huvilakesänä pääsemme laittelemaan pintoja enemmän oman näköisimmiksi. Lähinnä pintaremontti käsittää tapetointeja, portaikon ja käsittelemättömien katto-  ja puolipaneleiden maalaamista vähän'siellä täällä'. Yläkerran kuivakäymälä olisi myös työlistalla (tai pikemmin sen loppuun asentaminen), vaikka ensisijaisesti onkin tarjoitus käyttää ulkohuussia hotelli helpotuksena. Tässä kohtaa mainittakoon, että huvilalle ei tule vettä eikä siellä ole sähköliittymää - eikä ole tarkoitusta niitä sinne hankkiakaan.

Laiturin rakentaminen olisi tarkoitus myös saada aloitetuksi alkukesästä. T on hakenut appiukon kanssa tässä talven/kevään aikana haapapuuta metsästä ja iso kasa niistä sahautettua lautavärkkiä seisoo taapelissa, odottaen tulevia työtehtäviään laiturina. Haapaa tarvitaan vielä tässä kotosallakin saunan ja paljun  yhteyteen rakennetusta terassista joka jäi syksyllä kesken. 

Mutta nyt takaisin sisätiloihin ja jo niihin valmiisiin pintoihin. Lauantaina T kävi tapetoimassa appiukon kanssa keittiön. Tapettina William Morrisin Fruit -paperitapetti joka on käsittääkseni yksi vanhimpia Morrisin tapettimalleja (v. 1864). Kyseinen tapetti sai paljon ylistyksiä tapetoijan toimesta. On kuulemma aivan eri tavaraa tapetoida kuin vaikkapa P&R:n paperitapetit, johtuen Morrisin huomattavasti paksummasta paperista. 90-luvun melamiinikeittiö sai myös väistyä - heh, vielä vanhemman keittiön tieltä. Jotain hyvää siinäkin, että on tällainen hamstraaja/varastoija, emmekä ehtineet laittaa myyntiin Pihlajassa keittiössä olleita 50-luvun (?) keittiökaapistoja. Myyntikuvat kyllä olen ottanut useana kesänä, mutta sitten en koskaan raaskinnut niitä laittaa myyntiin. Vaan enpä olisi arvannut, että niillä vielä joskus huvilaa kalustaisin.. 

Sunnuntaina T asensi keittiöt paikoilleen sillä välin kun minä maalailin yläkerrassa meidän makuhuoneen seiniä. 

Keittiössä näyttää tällä hetkellä tältä:
Entäpä sitten se makuuhuone?
No siitä tuli kyllä ainakin erikoinen. 


Inspiraationa tähän toimi Lars Sjöberg Yhdeksän taloa ja kirkko kirjan kuva jossa yhden huoneen (1800-luvulta)  seinät oli marmoroitu vaaleanpunaisella liimamaalilla. Lukuisia ohjeistuksia internetistä etsiessäni selkeimpiä työohjeita löytyi haulla "venetian plaster" joka siis ei suoranaisesti marmorintia jäljittele vaan venetsialaista rappausta. Oma tapa oli sitten iloinen sekamelska ja kaikkien niiden katsomieni youtube-videoiden summa. :D 

Maalina käytin Annie Sloanin chalk paintia sävyinä: Scandinavian pink ja Arlene (pieni tilkka meni myös Old White sävyä). Lopputulos on kyllä aurinkoinen! hetki menee, että silmä tähän tottuu, mutta annetaan seinille siihen mahdollisuus. ;) 27 kommenttia:

 1. Aivan ihana keittiö! Kiva kun taas kirjoittelit. :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten inspiroivaa ja kaunista! Ihanaa että joku uskaltaa koittaa jotakin tällaista! Tahtoo lisää näitä kuvia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kiitos paljon, Elina! Kieltämättä tuo makkarin sienien värimaailma vaatii vähän totuttelua, mutta toisaalta; maaliahan se vaan on ja äkkiäkös sen telailee yksiväriseksi jos kokeilu osoittautuu fiaskoksi. :D

   Poista
 3. Ihana toi seinä😍Ja kiva kun kirjoitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän jännitti kirjoitella näin pitkän hiljaisuuden jälkeen, mutta ihana huomata että täällä viellä käydään!

   Poista
 4. Jestas miten kutsuva keittiö! Ja kyllä tuolle makuuhuoneelle kannattaa antaa mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keittiön lattia kaipaisi vielä maalia, mutta kyllä täällä jo viihtyy! :)

   Poista
 5. Näyttää ihanan seesteiseltä, niin keittiö kuin makuuhuoneen seinäkin! Huokaus❤ Täällä haaveillaan kovasti omasta mökistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun on pakko tunnustaaa, että en ole koskaan oikeastaan haaveillut kesämökistä ja näin sitten kuitenkin kävi. ;P

   Poista
 6. Makkarin seinä on kyllä upea!

  VastaaPoista
 7. Upealta näyttää! Mä tykkään just tosta, että tehdään omalla tavalla eri tyylejä sekoitellen, eikä hirttäydytä ohjeisiin turhan tarkasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mä en ole mikään puritaani tässä asiassa, vaikka vanhaa taloa kunnosteleekin. Pääasia, että ei mitään peruuttamatonta tee, tai uudenaikaisia vanhaan taloon täysin soveltumattomia ratkaisuja. En ainkaan koe tehneeni tässä asiassa niin suurta syntiä, tapetitkin kaikki oli uusia ja juuri laitettu myyntiä varten. Sikäli harmi, että ne ei vaan yhtään ollut omaa makua - toisaalta sitten, saapahan kokeilla sitten kaikkea pöljää! ;D

   Poista
 8. Eikä tarvii lähteä Venetsiaan, kun menee vain tuonne makuuhuoneeseen haaveilemaan! Kyllä erikoinen aina tylsän voittaa! Mahtavaa kun kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, halvemmaksi tämä tulee! ;) Makkarissa seisoo tuo portugalilainen peilipöytäkin, niin onhan siellä etelän tunnelmaa kerrakseen.

   Poista
 9. Ai että mikä inspiraatio tarttui noista keittiökuvista ruveta pistämään just-heti-nyt kuosiin meidänkin köökkiä!

  Ja makkarin seinä on aivan ihana. Ihailen ihan suunnattomasti teidän rohkeutta toteuttaa juttuja sisustuksessa just niin kuin itse haluatte. Kiva, kun kirjoitit pitkästä aikaa ja kerroit kuulumisia huvilalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa mahtavaa, jos sait inspiraatiota! Nyt vaan köökin kimppuun.

   Ja iso kiitos. <3

   Poista
 10. Aivan mahdottoman kaunista!! Ja niin ihanan johdonmukaisesti noudatatte omaa tyyliänne. Kiitän innostuksesta ja ihailen viitseliäisyyttänne & taitavuuttanne. Jään odottamaan jatkoa...
  Terveisin Himatuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Himatuikku. Et arvaakaan kuinka paljon tuo lämmitti mieltä! <3

   Poista
 11. Kyllä on kaunista. Olette onnen pekkoja, kun on tuollainen paikka ja ei suurempaa kunnostustarvettakaan! Sisätiloja on kiva laitella omaan tahtiin mieleisekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Totta, ihanaa että mitään suurta korjailuja rakenteiden kanssa ei tarvinnut tehdä.

   Poista
 12. Onpa hieno punainen! Käytitkö työvälineinä sientä myös vai millä levitit väriä? Olen suunnitellut jotain samankaltaista pintaa, ajattelin tosin yrittää temperamaalilla. Onnistuukohan...
  T.sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Käytin sudin lisäksi telaa, muovipussia ja sitten lopuksi omia käsiäni maalin levittämiseen. ;)

   Poista
  2. Temperamaalilla onnistuu varmaan myös, ja siitä tulee kaunis pinta. Hankalaa siinä on vaan maalimenekin laskeminen. Olisi kiva kuulla lopputuloksesta. :)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe