11.6.2017

Pimpernellit seinässä

Pari viikkoa sitten lähdettiin hirveällä tohinalla tapetoimaan huvilan eteisaulaa, mutta huvilalle päästyämme huomasimme, että meillä oli mukana kaikki muu tarpeellinen ja tarpeeton - paitsi ne eteisaulan tapetoitavat tapetit. Onneksi tuolla työleirillä ei tarvinnut peukaloita jäädä pyörittelemään, vaan tekemätöntä hommaa löytyy aina. Viime viikolla sitten viimein saimme ne pimpernellit eteisaulan seinälle, ja voi miten kovasti niistä tykkäänkään!

Unelmoin edelleen vaaleammista lankkulattioista. Eteisaulan lankkulattia on maalattu punaruskealla maalilla, ja vaikka sävystä kyllä pidän, etenkin sen käytännöllisyyden takia (roskat eivät niin helposti vrt. vaaleammassa lankkulattiassa), kaipaisin huvilalle valoa! Tuntuu nimittäin siltä, että tummahko lattia imee huushollin kaiken valon. Toinen maalattava lattia odottaisi keittiössä. Keittiöön on uusittu jossain kohtaa lankkulattia ja se on lankkujen kapeudesta päätellen mökkilaatua. Keittiön lankut on käsitelty jollain petsimaalilla tms. joka ei miellytä omaa silmää lainkaan. Maalaaminen vaan tuntuu hankalalta jo ajatuksenakin, pellavaöljyjen pitkän kuivumisen vuoksi. Kotona suurin osa lattioista on maalattu Uulan lattioihin tarkotetuilla pellavaöljymaalilla, mutta en ole niihin ihan 100%-tyytyväinen. Mökille olen ajatellut Tikkurilan Permoa, vaikka se ei enää samaa tavaraa kuulemma olekaan, mitä silloin joskus muinoin. Kaipaisin lattioihin pientä kiiltoa, jotta ne olisi helposti puhdistettavissa. Jos jollain teistä on suositella kestävää maalia lattioihin, otan suosituksia ja kokemuksia ilolla vastaan.

22 kommenttia:

 1. Ihanat tapetit!!
  Meillä maalattiin edellisen kodin lattiat Betoluxilla ja vaikka koirulainen siinä otti spurtteja, maali kesti sen ajan mitä siinä asuimme, tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Liuoteohenteinen Betolux varmaankin kestäisikin.

   Poista
 2. Kaunista! Ootte te kyllä melkoisia tekijöitä, kaksi taloa, kaksi kaunista taloa <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Mielettömän kaunista. Tulee mökkikuume.. vaikkei talokaan ole läheskään valmis. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, ei meilläkään (tai no lähinnä nyt enää tämä kodin ulkorakennukset & pihamarkki kaipaisi osaavia käsiä).

   Poista
 4. Ihanan näköistä! Kyllä miekii vakuutuin pimpernellin ihanuudesta asiakkaan kotona ja eiköhän sitä taita sitten meidänkin uuteen kotiin tulla. Hauska sattuma, että asiakkaalle laitoin myös samaa tapettia keittiöön kuin tuo teidänkin keittiössä oleva. Hyvä maku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele miksi ovat suosituimpia Morrisin tapettimalleja (mututuntuma, että olisivat suosituimpia?), on ne niin kivoja.

   Hyvä maku tosiaan, sinullakin! :P

   Poista
 5. Betoluxia meilläkin vedettiin Vapun aikaan kodin kahteen makkariin, kolmas vielä odottaa vuoroaan. Vaalean harmaata, tosi upea sävy, johon olen mielettömän tyytyväinen. Jos kiinnostaa, voin laittaa sulle sävynumeron. Kuivui muutaman päivän ja vaatii vähän tuulettamista, mutta kestävää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasin meillä portaat betolux akvalla, mutta kyllä siinäkin jo jälkiä näkyy. Varmasti tuo liuoteohenteinen maali on kestävyydeltään eri luokkaa. Liuoteohenteisellako maalasit makkarinne? Miten pitkään huone oli käyttökiellossa? Mökin lankkulattioihin olen ajatellut jotain lämpimää vaaleaa sävyä ja olen jo ihastunut yhteen Tikkurilan Vanhan Ajan Värit -värikartan sävyyn (354X).

   Poista
  2. Liuoteohenteisella, kyllä. Käyttökielto sattui hyvään kohtaan, kun lähdettiin maalaamisen päälle viikoksi ulkomaille, joten jätettiin kaikki tuuletusräppänät ja -luukut vaan selälleen (ei toki ikkunoita). Hajua oli jonkin verran kotiin palattua, muttei päänsärkyyn asti. Oikeastaan tuommoinen maalin haju tuo mieleen oman lapsuuden, kun juhannukseksi maalattiin tuvan lattia ja piti kulkea kamarin ikkunasta sisään muutama päivä :) Elettiin "leirielämää" joka lapselle oli tosi jännää. Meillä sävy TVT 1952, mistä kartasta, en enää muista.

   Poista
  3. Kiitos, täytyy harkita vielä tuotakin vaihtoehtoa. Minäkään en mitenkään erityisen herkkä maalin hajuille ole, että kyllähän sitä nyt komeiden lattioiden takia pienissä käryissä elelee.

   Poista
 6. Tosi kaunis tapetti ja aivan ihania kuvia muutenkin! <3

  Meillä on lattiassa Ottossonin vaaleanharmaata pellavaöljymaalia. Väri on tosi kaunis. Kestävyydestä on paha mennä sanomaan. Kohta vuosi ollaan tässä asuttu ja kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa väkisinkin tulee kolhuja lattiaan, mutta meitä se ei juuri haittaa. Elämä saa näkyä lattioissakin.

  Mies laittoi maalin sekaan jotakin kuiviketta, ja hän maalasi lattiat kolmeen kertaan aina kolmen vuorokauden välein. Viimeisen kerroksen jälkeen annettiin maalin kuivua ja kovettua rauhassa ennen huonekalujen tuomista. Tyytyväisiä ollaan oltu ja noita Ottossonin pellavaöljymaaleja ollaan käytetty vähän joka paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottossonin pellavaöljymaaleista ei olekaan kokemuksia, mutta ilmeisen tykättyä tavaraa!
   Tuleeko tuolla Ottossonin maalilla kovin himmeä pinta? Elämä saa kyllä minustakin näkyä, mutta pinta tulisi olla helposti puhdistettava.

   Poista
 7. Upea tapetti! Meidän kesätorpassa on hirsiseinät ja vaaleanharmaaksi maalattu lattia, pidän siitä tosi paljon! Yhdestä kohdasta maali on naarmuuntunut, ja sen alta pilkottaa tummanpunainen lattia. Sähköttömässä mökissä pelataan luonnon- ja kynttilänvalolla, joten on kiva kun pinnoista löytyy myös vaaleutta heijastamaan valoa. :) Ihana blogi sinulla, liityn lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen punertavanruskea maalisävy on kyllä tosi yleinen vanhoissa lattialankuissa, ja kyllä se kauniskin on, mutta sähköttömään tilaan se kyllä on jotenkin vaan vähän synkkä. Vaaleanharmaa lankkulattiakin on kyllä tosi kaunis, vaikkakin harmaasta on vaikeaa saada juuri haluttua sävyä.

   Kiitos!<3 Blogin päivitystahtihan on ollut aivan surkea, mutta olen viimeaikoina yrittänyt skarpata. ;)

   Poista
 8. meillä maalattiin puulattiat teknoksen lattia maalilla tässä on hyvä kiilto ja on ollut tosi kestävä maali!

  VastaaPoista
 9. Sateenkaarivärien perinteinen lakkaöljymaali! Kuivuu nopeasti, on kiiltoa. Tuvan lattiaan maalattiin vanhan maalin päälle kaksi kerrosta, kai me viikon sisällä jo tassuteltiin tuvassa ja kannettiin huonekaluja sisään.

  https://www.perinnetaito.fi/tuotteet.html?id=2/8

  T.sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Sateenkaarivärien maaleista olen kuullutkin hyvää, mutta unohtanut ne jostain syystä tyystin! Täytyy ehdottomasti tsekata tuo vaihtoehto myös.

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe