17.4.2014

kellokeskiviikko (oli eilen)
Kohta se on sitten pääsiäinen.

Mä en piittaa näistä pitkistä pyhistä, en sitten yhtään!
Ihan käytännöllisistä syistä vastustan pitkiä juhlapyhiä! 

Pyhiä varten täytyy suursiivota ja miettiä ruokalistoja monen päivän päähän. Pääsen hommassa henkisesti paljon vähemmällä, kun vaan teen sen. Siis, sen siivouksen.  Tällä kertaa siivot on kyllä tehty varsin  huolimattomasti ja ns. vasemmalla kädellä. Sillä tavalla rimaa hipoen ja välttävästi, kuitenkin niin että voin kehua siivonneeni. Että ei tarvi synnintuskissaan koko pääsiäistä viettää. 

Kuten usein käy, yläkerta jäi tälläkin kertaa siivoamatta. Ja portaat! onko mitään ärsyttävämpää, kuin portaiden imurointi? Hävettää myöntää, mutta me ostettiin osittain siihen tarkoitukseen ihan  rikkaimuri! Onneksi F on vielä sen verran innoissaan tuosta rikkaimurista, että on hyvin lahjottavissa portaiden imurointihommiin. Toinen homma, missä tuo rikkaimuri on verrattoman kätevä, on pukeutumishuoneeni lattialla olevien kärpäsenraatojen imurointi. En ymmärrä mistä raoista niitä oikein riittää. Yyh. Kesällä sentään ne(kin) tajuavat lähteä ulos pörräämään.Aloitin postauksen teon eilen, mutta sitten tuon kärpäsaiheen jälkeen tuli lukko, enkä keksinyt luontevaa tapaa siirtyä seuraavaan aiheeseen, eli näihin valoisiin kuutamoiltoihin! Aivan mielettömiä iltoja ollut tällä viikolla. Alkuillasta salin ikkunoista voi ihailla samanaikaisesti kuutamoa ja toiselta suunnasta auringonlaskua. Vielä kun ilmat lämpenisi, että tarkenisi istuskella illallakin ulkona. Hetken täytyy vielä odottaa.

Hetken täytyy vielä odottaa sitäkin, että voisi kaivaa ensimmäiset pääsiäismunat ruokakomerosta. Täytyy odottaa ensin trulleja, jotka täällä Etelä-Pohjanmaalla kiertelevät nyt tulevana lankalauantaina, eikä muun maan tapaan, palmusunnuntaina. Karkkia on varattu kyllä sen verran, että siitä pitäisi riittää trullien jälkeen vielä isäntäväellekin. Jos loppuvat, niin ei auta kun lähteä F:n mukaan virpomaan. Siitä tuli mieleen, että itseäni on huvittanut muutamana kertana tosissaan, kun oven taakse on ilmestynyt esiteini-iässä olevia poikia trullittelemaan. Se on jotenkin niin huvittavan kuuloista kuulla tuo "virvon varvon.." alkavan äänenmurroksen alta loruiltuna. Mutta mitäpä sitä ihminen ei pääsiäismunien toivossa  tekisi?


(En muista tarkkaa ikää, milloin itse lopetin trullittelun, mutta aika myöhään minäkin karkkien toivossa kiertelin. Paraskin puhuja!)

10 kommenttia:

 1. Minäkin varmuuden vuoksi käväisin hakemassa trulleille karkkia, tässä kylällä ei kamalasti lapsia asu, mutta meidän tuurilla kaikki kylän lapset ja heidän siskonkumminkaimanserkkunsa tulevat kerralla trulleilemaan. Mutta sellaista se on etelä-pohjanmaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä se on varautua. Ja jos hyvä säkä käy, niin voi jäädä itsellekin jokunen pääsiäismuna ;)

   Poista
 2. Meillä ei ollut tapana virpoa, kun olin lapsi. Mutta nyt olen kahtena vuonna ollut lasten mukana (kun ovat vielä niin pieniä - seliseli) myös asiaankuuluvasti pukeutuneena. Ja lukuisista paikoista huolimatta minun saalis on ollut yksi suklaamuna ja sekin tuli vuosi sitten. Ensi vuonna menkööt lapset kahdestaan. Hyvää pääsiäistä, meilläkin kuuluu pääsiäissiivoukseen vain imurointi ja vessan pesu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava idea pukeutua trulliksi itsekin; silloinhan saa ihan hyvällä syyllä periä lapsilta pientä provikkaa, jos oma munasaalis jää kovin laihaksi! :D

   Poista
 3. Olen sitä mieltä, että ne juhlapyhät tulee sen suurempia hössöttämättä...siivoaa minkä siivoa tai on siivoamatta!!
  Oikein ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä ne pyhät aina tulee - oli siivottu, tai ei! Rauha omaan mieleen on helpompaa saavuttaa kuitenkin, jos koti on suurinpiirtein järjestyksessä. Tavarat kotona järjestyksessä - niin asiat päässäkin tuntuu selkeämmiltä! :D

   Poista
  2. Ja kiitos Irmastiina. Ihanaa pääsiäisen aikaa sullekin!

   Poista
 4. Ihanat nuo teidän maisemat. On niin rauhoittavan näköistä kun peltoa ja metsää näkyy kauas. Meillä on aiemmissa kodeissa maisemat rajoittuneet suunnilleen naapuritalojen seiniin, joten odotan uudessa kodissa paljon niitä mäen päältä avautuvia maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännä muuten huomata, miten oma suhtauminen muuttuu ajan myötä. Aikaisemmin en liiemmin pitänyt näistä laakeista peltomaisemista, mutta nyt näky on niin mukavan rauhoittava. :)

   Poista
 5. Mullakin vähän ahdisti se höösäämisen määrä. Oli sovittu, että tulee vieraita Tyynelään. Sitten tehtiinkin niin, että perjantaina vieraat hoitivat illallisen. Yhden alku- ja jälkiruuan juomineen, toiset pääruuan. Mä lupasin hoitaa sitten lauantaille kolme ruokalajia ja onneksi sekin sujui muiden avustamana. Oli erittäin leppoinen viikonloppu. Ruuat oli onnistuneet ja saatiin grillikausikin avattua. Nyt saadaan vielä nauttia täällä pari päivää kaksin :)

  Ja kuutamokuvat. Oih <3

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe