31.7.2014

Heinäkuun viimeinen

Heinäkuun viimeisenä päivänä olisi kiva läväyttää tänne iso kuvasarja edistyneistä kunnostustöistä joiden parissa olisimme kesää toimeliaasti viettäneet. 

Olisi kellarit kalkittu ja kunnostettu. Riihen katto korjattu, niin että välitöntä sortumavaaraa ei enää olisi. Ulkosaunan remontti ainakin aloitettu, samoin kuin  kasvihuoneen rakentamisen pohjatyöt. 
Navetan ikkunoiden kunnostaminenkin olisi hyvä ollut päästä aloittamaan jo tänä kesänä.

Heinäkuu on ollut varsinainen laiskottelukuukausi. Osittain kyllä vähän vastentahtoisesti, johtuen näistä helteisistä keleistä joista heinäkuussa olemme päässeet nauttimaan. Ja olemmehan me toki nauttineetkin - vähempikin vaan riittäisi. Tätähän ei vielä lueta valitukseksi kuumista keleistä? Kyllä minä lämmöstä tykkään, mutta tällainen zombiena makaaminen ei pidemmän päälle ole hyväksi kunnolle, eikä kyllä mielellekään. Mustikkareissutkin olemme ajoittaneet aina ukonilmoille, kun muuten tuonne metsään olis vaara läkähtyä. En tiedä kumpiko on varallisempaa.

Ukkosta en ennen eilistä päivää ole pelännyt. Istuskelin eilen illalla keittiönpöydän äärellä katselemassa Orange is the new black-Netflixsarjaa. F oli jo nukkumassa ja T lähti laitumelle sammuttamaan virtaa sähköpaimenesta, se kun on kovin herkkä posahtamaan ukonilmoilla. Ihmettelin sivusilmällä näkemääni kummallista valopalloa muutaman metrin päässä. Näytti siltä, kuin joku olisi liikutellut taskulamppua edestakaisin. valo ei ollut kovin paljoa suurempi, kuin pesäpallo. Tämä valoshow ei kestänyt kauaa, ja hetken kuvittelin niiden olemassaolon vain omassa näkökentässäni, enteilemässä vuosisadan hedarista. Kunnes melkein samantien jysähti. Tuntui, että koko talo tärisi hetken. T oli juuri juoksemassa laitumelta talolle, kun oli nähnyt salaman iskeytyvän savupiippuumme. Helvetinmoinen jysäys siis, voitte kuvitella! Eilisen jälkeen täytyy vähän tunnustella uutta suhtautumistani ukonilmoihin. Tuo outo valoilmiö eilen oli ilmeisesti pallosalama? Valokaari? Optinen harha? Kamala se oli, mutta niin nopea, että älysin sen vasta ukkoseen liittyväksi sitten vasta, kunnes jysähti. 

Kamerakin on lomaillut heinäkuun. Tässä taannoin, muuan raikkaana usvaisena aamuna kuitenkin reipastuin ja herätin miehen ottamaan kuvia minusta lampaiden kanssa, laitumelle vienti -reissun yhteydessä. Minulla on ollut tämä valkoinen-yöpaita-sumu -kuva päässäni jo pitkään, ja nyt sitten vihdoin toissapäivänä säät suosivat kuvan ottamista. Ja voi tätä onnea: 
Meidän kanoista 4/5 on ymmärtynyt aloittaa muninnan! Omat munat ovat parhautta. Keltuainen on niin keltainen, että näyttää kuin se olisi sahramilla värjättyä. En tiedä, onko tämä kanoillekin (+börjelle) vielä uutuudenviehätystä, sillä ennen munintaa ja muninnan jälkeen kanoilla on aivan jäätävä kaakatusmekastus! Tämä kaakatus kestää usean minuutin ajan ja tähän riittiin osallistuu muninut (munintaa suunnitteleva) kana ja börje. Duetto siis. ;)


27 kommenttia:

 1. Oi miten hienoja kuvia! Helteestä kanssasi samaa mieltä, me tosin ollaan yritetty painaa hommia siitä huolimatta. Isännän loma kun on vaan kerran vuodessa :) Minä olen alkanut jännittämään ukkosta nyt kun on noita heppoja, pelkään siis että niille sattuu jotain. Ja talon puolesta pelkään myös, vaikka yritän järkeillä että se on seisonut tässä 83 vuotta jo. Karmean kuuloinen tuo teidän taloon tullut isku, huiiiiii! Mut salamahan ei iske kahta kertaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kävinkin ihmettelemässä teidän aikaansaavuutta. Mutta kuinka kummassa te olette jaksaneet tehdä ulkohommia näillä keleillä!? Puuh.. Ajatuskin heikottaa. :)

   Minä muuten myös jännään nykyään ukonilmoja talon ja lampaiden puolesta. Vaikka eivätpä nuo lampaat näytä olevan moksiskaan tuosta ryskeestä.

   Poista
 2. Voi hurja, toivottavasti tilastollinen todennäköisyys pitää eikä teidän tarvitse enää koskaan todistaa moisia ääri-ilmiöitä.

  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin sanoin, että enää ei kai tarvitse enää sitten jännittää pallosalamaa, koska tilastollinen epätodennäköisyys on jo niin suuri, että toistamiseen tarvisi säikähtää. Jälkeenäin T on lukenut pallosalamoista, ja ovat kai todellakin harvinaisia, mutta myös aika vaarattomia.

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Ne onkin niin kauniita kuvia. Tuo ukkonen kuulostaa kamalalta. Hippasen muutenkin ukkosia pelkään. Orange..on ihan mainio sarja. Katsoin tässä taannoin kaksi tuotanto kautta lähes putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia!

   Nyt kyllä jatkossa jännitän minäkin ukkosta enemmän! Lohdullista silti tietää, että vaikka salama piippuun iski, ei talon köynyt kuinkaan! Tuntuu turvalliselta.

   Poista
 4. HUI pallosalama...itse olen aina pelännyt ukkosta...paitsi silloin ,joskus, kun asuimme kerrostalossa. Muistan lapsuudesta, kun isäni lapsuudenkotiin tuli pallosalama sisälle.
  Nuo kuvat ovat kyllä upeita...todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallosalama on ilmiönä kai hiukan kiistelty, mutta luotan omaan kokemukseeni - pallosalamoita todellakin on olemassa! Mutta ilmeisesti harvoin tekevät vahinkoa, mikä oli minulle yllätys!

   Kiitos!:)

   Poista
 5. Upeita, satumaisia kuvia, mystiset tunnelmat. Ja kanat ♥
  Hurja ukkoskokemus, onneksi säästyitte pahemmalta. Säilyikö hormi ehjänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Todellakin! Nyt mies on lukenut kamalasti pallosalamoista ja häntä nyt jopa hiukan harmittaa, kun ei itse päässyt näkymään! Pönttö! :D Uskon, että hormi säilyi aivan ehjänä. Tosin, vielä emme ole kokeilleet polttaa mitään.

   Poista
 6. Ihana sadunhehku näissä kuvissa. Upeita!

  VastaaPoista
 7. Lumoavan kauniita kuvia. Kyllä kannatti herättää kuvaaja mukaan:)
  Toivottavasti pallosalamailmiö haipuu mielestä pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!:)

   En minä silti loppuviimein kovin kauheasti älynnyt sitä salamaa säikähtää, kun en heti edes ymmärtänyt mistä oli kyse. Epäilin vaan näköhäiriötä..Kunnes jysähti!

   Poista
 8. Onpa epätodellinen tunnelma noissa lammaskuvissa!

  Pallosalamajuttuhan oli aivan hurja! Iski teidän taloon! Tuliko mitään tuhoja, posahtiko sähkölaitteita? Hyvä kun ei teille käynyt kuinkaan!

  Ja on se kumma, miten ihminen voi ilahtua kananmunasta. Tiedän tunteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut mitään tuhoja onneksi. Sähkölaitteitakaan ei posahtanut, vaikka esim. läppäri oli vielä seinässä kiinni. Aikamoinen tuuri! Tosiaan, minulle oli ihan uusi tieto tämä, että pallosalama ei ole yleensä vahingollinen - toki siihen ei koskea parane.

   Vain toinen kanallinen voi ymmärtää toisen munaonnea! :D

   Poista
 9. Ihana laiskotelu aloitus. Ihan hyvä, ettei aina tule touhuttua jotain. Toisaalta huono, jos tulee tunne, että pitäisi. Mutta siis toi salama. Hyi kauhee !! Mä yleensä nautin ukkosista, mutta jos noin kävisi, tulisin säikyksi. Onneksi ei käynyt mitään <3

  Upeet noi kuvat susta ja lampaista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa alan olemaan enemmän jo huolissani siitä, kun mikään omatunto ei soimaa tästä laiskottelusta. Mitä jos tämä on pysyvää? ;D

   Tuosta pallosalamasta - T on aivopessyt minut, tuntemaan itseni lähes lottovoittajaksi kun pääsin semmoisen näkemään. Sitä jopa itseään nyt hirveästi harmittaa, kun meni koko valoshow ohi. (Pönttö.)

   Poista
 10. Hienoja kuvia!! T. naapuri =)

  VastaaPoista
 11. Satumaisen kauniita kuvia!
  Meillä on myös joskus aikoinaan tärähtänyt salama taloon. Hienoinen kammo siitä kyllä jää. Toivokaamme, että jää teilläkin kertaluontoiseksi jysäykseksi vain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Toivottavasti tekin selvisitte salamaniskusta säikähdyksellä. Lohduttavaa tietää, että ei tämä talo pienistä hätkähdä <3

   Poista
 12. Upeita kuvia. Eilen oli kyllä tosi kamala ukkonen, sähkön oikein aisti ilmassa. Itse olen aina pelännyt ukkosta, on siitä niin huonoja kokemuksia lapsuudessa. Toivottavasti pääsitte säikähdyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää räiskintää on varmasti vielä luvassa, kun superhelteet saapuvat (lääh ja puuh! ). Aika pieneksi sitä itsensä tuntee, kun oikein räiskii ja jytisee. Toivottavasti ei jatkossakaan tulisi mitään vahinkoja.

   Poista
 13. Todella kauniita sumukuvia! :) Onnea omien kananmunien johdosta!

  VastaaPoista
 14. Menee kyllä toistoksi, mutta hei: ihanat kuvat :)

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe