30.11.2014

eka ja vika


Hiljalleen se on käännettävä jonkin sortin joulumoodi pälle ja aloitella valmistelut. En osaa päättää olenko jouluihminen, vaiko en. Tykkään kuitenkin tästä ajasta, kun jouluun on vielä hyvin aikaa ja mistään ei ole vielä stressiä. Toista se on sitten, kun  h-hetki on oikeasti jo ihan  lähellä ja tajuaa mitä kaikkea on vielä kesken, tai kenelle on vielä lahjat hankkimatta. Silloin lupaan (uhkaan) itselleni (ja muille perheenjäsenille), että seuraavan joulun vietämme Lapissa erämaamökissä, tai All-inclusive pakettilomalla Teneriffalla. Katsotaan mikä vuosi on kanttia toteuttaa suunnitelma. 

Kyllähän tämä joulualusaika on oikeastaan ihan mukavaa. Kuuma glögi, piparit ja lautapelit. Joulun jälkeen ei enää uppoa piparit, eikä mikään joulunmaku. Nautitaan niistä siis nyt!

Hyvää ensimmäistä adventtia ja marraskuun viimeistä!

ps. Gluteenittomat joulupiparit tein tänäkin vuonna tällä ohjeella (klik).

17 kommenttia:

 1. Kylläpä siellä on kaunis joulutalo! Ikkunat on kyllä tutun näköiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanha pohjalaistalo on kyllä komeimmillaan silloin kun sen jokaisessa ikkunassa palaa joulunkynttelikkö. :)

   Poista
 2. Ihan samat fiilikset Joulusta minulla! Monta vuotta on suunniteltu pois lähtöä ja nyt se toteutuu - vihdoin! Oman joulun laitto on tosi kivaa, mutta nyt kun meillä on niin ollut kädet täynnä töitä Idurin kunnostuksen kanssa, niin jouluun ei vain ole enää riittänyt energiaa. Ehkä sitten taas joskus.

  Minulta oli mennyt edellinen hauska kerintä-postauksesi ja upeat harmaat kuvat ohi. Me keritsimme ekana vuonna lampaat myös saksilla (ostettiin siihen tarkoitukseen tarkoitetut). Se meni ihan ok, mutta tulihan niistä pässeistä vähän epätasaisen näköiset ;)). Viime kesänä hankimme keritsimen ja voi sitä opettelua! Ekoista vasta tulikin hassun näköisiä, mutta viimeinen kuudesta onnistui, heh. Toka vikasta tuli kaikkein hassuin, koska se pääsi kesken kaiken pakoon ja niin sille jäi paksu "kaulus" loppukesäksi, kun emme enää jaksaneet ottaa sitä kiinni. Pikkuhiljaa siis kohtuulliseksi keritsijäksi - hauskaa hommaahan se on, kun varaa aloittelijan vaatiman ajan ja ottaa huumorilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, te lähdette reissuun! Mahtavaa. Mielenkiinnolla odotan paljastusta minne :)

   Kerintäänkin on siis omat saksena? Meillä olisi ollut talokauppojen mukana tulleita, ruosteisia vanhoja keritsimiä, mutta hankimme sitten kuitenkin kalasakset jotka kyllä olivat kätevät sorkkien hoidossa ja keritsemisessä. Luulen, että joudumme kuitenkin hankkimaan vielä ihan oikean keritsimen, jos villoista mielii saada lankaa, ilman hirveän suurta hävikkiä.

   Poista
  2. Meidän kerintäsakset eivät ole mielestäni juuri tavallisia suuria Fiskarseja paremmat, joten suosittelen keritsintä. Osaisikohan sitä tehdä villasta lankaa..? Kuudesta lampaasta tuli valtava kasa villaa, mutta en ottanut viime kesänä sitä talteen.

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Mä tykkään eniten ajasta ennen joulua. Siitä kun aina vaan lisätään ja lisätään jouluvaloja, koristellaan ja aina vaan koristellaan ja syödään ja leivotaan kaikkea ihanaa. Yleensä olen täysin kyllästynyt jouluhössötykseen Tapaniin mennessä, ja alan odottaa kuumeisesti kevättä. onneks silloin kauppaan alkaa ilmestyä tulppaaneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä joulukuun kaksi ensimmäistä viikkoa on vielä sellaiset aika leppoisat, ja sitten se panikointi alkaa. Välipäivinä sitten taas leppoisa olo jatkuu. Tapanina alkaa jo kaikki koristeet ärsyttämään täälläkin, ja kuusi viedään viimeistään tammikuun ensimmäisenä päivänä ulos.

   Tammikuussa voikin sitten jo alkaa suunnittelemaan pidemmän esikasvatuksen vaativia kasveja :) Eli sovitaanko, että ihan kohta on kevät?! :)

   Poista
 4. Ihanan jouluisia kuvia! Ja kiitos tuosta gluteenittomien piparien ohjeesta! Pakko kyllä kokeilla itekkin! Mitä gluteenittomia jauhoja käytät noiden leivonnassa? Silläkin kun on niin iso merkitys ainakin muussa leivonnassa :) Että onnistuukohan luontaisesti gluteenittomista yhtä hyvin kuin esim. Sunnuntain glut. Jauhoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!:) Tämä on siitä kiva ohje, että taikina on tosi helposti kaulittavissa ja käsiteltävissä! Jauhoina mulla oli Sunnuntain glut.jauhot.

   Poista
 5. Mä en näe näissä kuvissa kuin tuon pienen ihanan ihmisen. Hän näyttää Nelson Mandelalta. Saako niin sanoa? Tai ehkei näytä yhtään, mutta kuvittelen niin. Olen käynyt Etelä-Afrikassa, ja silloin opiskelin maan menneisyyttä ja nykyisyyttä. Ihmeellinen, erikoinen maa, luonnoltaan uskomaton paikka. Ja toisaalta ne pienet ihmisen alut liikennevaloissa, liimapäissään heilumassa kolikkokuppien kanssa. Oman pienen pojan kanssa matkatessa sydän meinasi murskaantua.

  On niin mahtavaa nähdä hänet kuvissa tekemässä jouluherkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Äitinä olen ainakin hyvin otettu tuosta mainitsemastasi yhdennäköisyydestä Nelson Mandelan kanssa!
   Ihan varmasti sitä myös on F itse - ainakin sitten vähän myöhemmin, kun ymmärtää miksi on aika kiva näyttää 7-veenä vähän varttuneemmalta herrashenkilöltä, vai tarkoititko nuorta mandelaa? :) Nelson Mandela ehti elää niin pitkään, joten mielessäni näen hänet aina aika vanhana.

   Etelä-Afrikka on kyllä uskomattoman kaunis maa, mutta myös täynnä ristiriitaisuuksia. Missään en ole koskaan nähnyt niin paljon kalliita autoja katukuvassa, ja taas samaan aikaan niitä liimapäissään heiluvia lapsia. Muistiin on myös piirtynyt ne aidatut pihat ja rakennukset - joka paikka oli aidattu turvallisuussyistä. Samoin jäi mieleen sekin, että me olimme ainoat valkoiset jotka kävelimme kadulla (vaikka valkoisia maassa paljon asuikin) - ihan kaikki liikkuivat ainoastaan autoilla, pienetkin matkat, suuri osa tietenkin mustasta väestöstäkin, mutta valkoisia en nähnyt kävelemässä koskaan sen kaksiviikkoisen aikana.

   Poista
 6. Toisessa kuvassa tonttukin kurkistaa ikkunasta..:)

  VastaaPoista
 7. Samat fiilikset joulusta. Mulla on ehkä alkanut liikaa tympiä se kaupallisuus. Huomasin juuri (jopa ylimielisesti - huh !) naureskelevani niille, jotka siellä punaisin koristelluissa kaupoissa ryntäilevät hankkimassa kaikkea tarpeetonta tonttulaulujen soidessa. Kaikki se muka siksi, että tulisi toiselle hyvä mieli. En oikein ymmärrä. Oon alkanut myös kyseenalaistaa sitä miksi siitä rutiinien toistamisesta pitäisi automaattisesti tulla hyvä olo. Tästä ajasta kyllä myös tykkään. Kynttilöistä, pimeydestä, glögistä. Siitä, että saa syventyä lukemaan kirjaa yksin tai pelaamaan lautapeliä läheisten kanssa. Ja jouluruuista nautin !! Meillä ei tänä vuonna taideta edes kotia koristella. Mennään aatoksi sukulaisille ja seuraavana päivänä lennetään Jannen pyynnöstä lämpöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jouluruat; niitä mä odotan joululta! Nam!

   Teillä kuulostaa joulu ihanan helpolta, saatte just ne parhaat palat! Ja sitte vielä lämpöön.. (minneminne?!) :)

   Poista
  2. Viikoksi Vietnamiin. En meinaa tehdä muuta, kun lukea kirjoja ja maata. Mä olisin ihan mielellään ollut ystäväporukalla Tyynelässä vaan uudenvuoden ja välipäivät, mutta Janne toivoi lomaa, kun on ollut kiirettä ja vähän hankalaankin töissä. Nyt saa ystäväperhe sitten olla Tyynelässä keskenään ensin ja me mennään sitten perässä:)

   Joulu tosiaan on helppo. Lahjat (2kpl eli kummipojalle lautapeli ja Jannen lahjaan kerä lankaa) on jo hankittu:)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe