1.11.2014

Höpötystä ja iHerbiä

Instan puolella intoilinkin jo alkuviikosta pientä Helsingin minilomaamme, jolta kotiuduimme T:n kanssa muutama päivä sitten. 

Ihana ja pitkään odotettu lyhyt irtiotto arjesta. Kolme päivää eri ympyröissä, ja valmiissa aamupalapöydässä tekee ihmeitä ihmismielelle. Hotellilomien paras puoli on ehdottomasti aamupalatarjonta. Kahtena aamuna sai nauttia täydellisestä munakokkelista! Eikä tarvinnut stressata kauppa- ja ruokalistoja. Sen kuin käveli vaan sopivassa kadunkulmassa sijaitsevaan kuppilaan ja tilasi syötävää ja jätti tiskit jonkun muun huoleksi. Kahvilat ja ravintolat ovat kyllä yksi niistä suurimmista ikävöinnin kohteista joita maalle muutaessa jäin kaipaamaan. Syömisen helppous! Jos hiuko yllättää klo 00.05, ei auta muu, kuin tyytyä voileipään (ja kohtaloonsa). Puhutaan valinnoista

Oli pitkästä aikaa mukavaa miettiä aamulla, mitä sitä laittaa päällensä, ja pukea jalkaan ihan muut kengät, kuin saappaat. Kävellä kaupungin kaduilla vailla mitään päämäärää ja poiketa kivoihin kahviloihin sisään istumaan ja tuijottelemaan ihmisiä. Ei täällä maalla ole tapana haahuilla pitkin katuja ilman päämäärää. Täällä sitä sitten hengaillaan kotona ja voin usein havahtua siihen, että en ole käynyt "missään" moneen päivään/viikkoon. Tämä voi joskus herkkänä hetkenä ahdistaa. Silti valitsisin tämän saman uudelleen, ilman pidempiä miettimisiä. 

Jotain uudistuksen kaipuuta on selkeästi ilmassa, sillä napsaisin kohta 15 vuotta pitkänä roikkuneen tukankin reippaasti lyhyemmäksi. Tuli ihan kummallisen helpottunut olo. Vai onkohan tässä nyt pukkaamassa sittenkin jokin kriisi päällensä? 

Olen tähän asti selvinnyt yllättävän kivuttomasti uudenvuodenlupauksestani olla ostamatta vaatteita, mutta nyt alkaa todellakin tiukkaa lupauksen pitämisen kanssa. Todella tiukkaa. Olenkin sitten tilaillut ostohimoissani iHerbistä erinäisiä tuotteita, osan joululahjoiksi. Teetä, vitamiineja, shampoita ja erilaisia ihonhoitoöljyjä. Postiluukkuun saapuvat paketit tyydyttävät kiitettävästi jotain kummallista tarvetta "saada jotain kivaa" - vaikkakin se sitten olisi D-vitamiinia ja teetä. No okei. Saapui minulle eilen paketti Ellokselta josta tilasin pidempään haaveilemani porontaljan. Sattui tulemaan sopiva alekoodi. Seliseli. Ja tilasin minä sitten vielä jotain muitakin sisustusjuttuja. Näytän nämä myöhemmin - jos kehtaan. Kirppisjuttujen esittely on ihan mielekästä, mutta jostain syystä uuden tavaran  esittely on jotenkin... kiusallista?

Mutta iHerbistä oli tarkoitus kuitenkin teille vinkata. Mutta näemmä olen taas kirjoitellut tässä ihan kaikesta muusta pitkät tovit. Mutta se iHerb. Taitaa olla teille monelle jo tuttu ostospaikka?
Minä olen tilaillut suunnilleen sieltä nyt noin viimeisen vuoden ajan tavaraa. Aloitin hiustenhoitotuotteista; shampoista ja hoitsikoista, sillä olen vältellyt hiustenhoidossa silikoneja, parabeeneja, ja muitakin pahiksia. Iherbista olen löytänyt sopivia tuotteita huomattavsti edullimmilla hinnoilla. Valikoima on todellakin laaja ja laatu on ollut mielestäni kampaamotasoa. Sittemmin olen laajentanut ostoksiani vitamiinien ja elintarvikkeiden puolelle. Tänä vuonna ajattelin tilata ainakin osan joululahjoista kotisohvalta käsin iHerbista. 

Tällä viikolla saapui teetilaus.


Olen aiemmin tilannut St. Dalfourin Golden Mango Green -teetä (klik) ja olen siihen ihan totaalisen koukussa. Nyt uskaltauduin kokeilemaan merkin muitakin makuja - ja mansikka-ruusutee vaikutti yhden kupin perusteella loistavalta sekin. 

Tulihan sieltä sitten vähän muutakin...


Mutta hyödyllisiä ja tarpeellisia kaikki - shampoota, hoitoaineita, jojobaöljyä ja vartalorasvoja. Osan suunnittelin kylläkin antavani joululahjaksi.

Omat suosikki-hiustenhoitotuotteet ovat:

Giovanni:n tuotteet (klik)
Desert Essence:n tuotteet (klik)
Avalon Organics:n tuotteet (klik)
Alba Botanica:n tuotteet (klik)

Giovannin tuotteista kokemusta on useammankin tuotteen osalta, ja erityisesti hoitoine on osoittautunut tehokkaaksi takkujen selvittäjäksi. Mutta kaikkiin käyttämiini merkkeihin olen ollut tyytyväinen. 

Olisi kiva kuulla teidän iHerb-kokemuksista? Mitä te tillaatte, vai tilaatteko yhtään mitään?

Loppuun laitan henk. kohtaisen koodini, jota käyttämällä (ensitilaajana) saat 5-10 dollarin alennuksen. Tilaamisen jälkeen saat käyttöön oman koodisi, jota jakamalla tuttavillesi on mahdollista kerryttää omaa"bonustiliäsi". 
ps. Mikäli tilaat ensimmäistä kertaa iHerbista kannattaa hoksata ruksittaa se halvin postimaksu (4 $). Huomaathan myös tullirajat - elintarvikkeiden osalta alv -% on eri kuin kosmetiikan osalta. Elintarvikkeiksi luettavia tuotteita on siis mahdollista tilata isompi satsi kerralla, kuin kosmetiikan osalta tilaukset täytyy pitää tilauksen arvo n. 22 €:ssa. Kannattaa tarkastaa tarkat euromäärät aina tullin sivuilta. 

12 kommenttia:

 1. Kärsin pahasta ärtyneen suolen oireyhtymästä ja olen siihen tilaillut apuja iHerbistä. Paljon tuotteita mitä Suomesta ei saa tai vähintään hinta on Suomessa kolminkertainen. Kosmetiikkakin kiinnostaisi, mutta en ole jaksanut vielä perehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet saanut apuja tuolta! Vertailin muuten itsekin parilla apteekkituoteella hintaa ja hämmästyin, kuinka paljo edullisemmin samaa tuotetta saa iHerbista.

   Poista
 2. Huh, tuli vähän kaupunki-ikävä tätä lukiessani, vaikka justiinsa julistin tuolla omalla tontillani, ettei Helsingissä mitään niin ihmeellistä ole. Kaupunkilomilla kannattaa kyllä käydä usein, sitten pysyy mielessä miksi haluaa asua maalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin sopii paremmin nän päin, että kaupungissa käydään pienellä virkistymislomalla ja hiljaisuudessa eletään sitten se muu aika :)

   Poista
 3. Täällä ihan samat mietinnät ollut aina uuden tavaran " esittelystä". Kirpparilöytöjä on kiva näyttää, sillä muut kirppisintoilijat osaavat samaistua hyviin ja halpoihin löytöihin, mutta uuden esitteleminen tuntuu jotenkin todella pinnalliselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja mietteitä siis sielläkin. Toisaalta kyllä se kirppiksiltä ostelukin voi mennä helposti överiksi. Näinä päivinä jatkuva uuden esittely kuulostaa omaan korvaan jopa härskiltä. Silti olen itse aivan mahdoton tavaran palvoja, ja välillä häpeän sitä kuinka paljon annan arvoa tavaralle.

   Poista
 4. iHerbistä ei ole kokemusta.

  Mutta... siis ihan mahtava tuo sun ostolakko. Mä just mietinkin sitä yksi päivä.
  Se on siis pitänyt. Upee suoritus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä visiteeraamaan ja ihmettelemään iHerbin valikoimaa. Se on valtaisa.

   Ostolakko on onneksi kohta ohi. Yritän silti säilyttää malttini vielä tammikuussakin ostoksien suhteen. Kirppiksilläkin on ollut muutaman kerran tosi hyviä löytöjä ja on ollut tosi ärsyttävää jättää väliin! Mutta hei, nyt on marraskuu! Jee!

   Poista
 5. Jaan tunteen aikuistenlomasta ja eritoten kaupunki-sellaisista, ja iloitsen samalla siitä, että varasimme juuri lennot Lontooseen ja menemme tallaamaan West Endiin kuun lopussa, ihan kaksin. Kiitos iHerb-vinkistä, mulle entuudestaan tuntematon, täytyypä tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, onnea tulevasta Lontoon retkestä! ihanaa, kun on jotain mitä odottaa innolla! :) Minulle aiheutti tuo helsingin retki uuden matkakuumeen. Tai siis aloin haaveilemaan rantalomasta, jaksaisin kyllä odottaa sitä hyvin vaikka ensi syksyynkin.

   Ja suosittelen kyllä lämpimästi tuota iHerbiin tutustumista. Vaikka se aluksi saattaakin pelästyttää sekavuudellaan (varmaan järkyttävän suuresta valikoimasta johtuen).

   Poista
 6. Jaan (taas) ajatuksesi. Mulla ois olkkarin lattialla ihan uutena ostettu ihkauusi matto, joka on jonottanut postausvuoroa jo tovin ;) Mä ostin, mä ostin... Matolle oli kyllä ihan oikea tarve!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden tavaran esittelyssä on joskus pahimmillaan sellainen irstas olo :D Se on kai ihan hyvä niin. Odotan kuitenkin sitä sun mattopostausta malttamattomana.. :)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe