11.1.2015

Varoitus: sisältää vauvajuttujaVarmasti siellä lukijoissa on sellaisia, joita nämä vauvajutut ei kiinnosta. Ei minuakaan ne ole kamalasti aiemmin kiinnostaneet. Viimeistään siinä kohtaa tiesin pelin olevan kohdallani menetetty, kun ensimmäinen Vauva-lehti sujahti ostoskoriin. Ja ehkä vielä käsittämättömintä oli se, että en skipannut siitä ainoatakaan juttua, vaan luin ahmin sen kannesta kanteen. Vauvajutuista ei ole omakohtaista kokemusta, sillä meidän esikoinen saapui meille leikki-iässä. Tällä hetkellä ajankohtaisia asioita itselleni ovat selvittää kestovaippailun salat ja siihen liittyvät erilaiset harsojen taittelutekniikat. Jännittävä maailma muuten tuo kestovaippailu. 

Vauvan huonetta on laitettu valmiiksi, vaikka toki hän tulee nukkumaan ensimmäiset kuukaudet meidän makuuhuoneessa, omassa haikarapussissaan (todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin se, että hän nukkuu visusti kainalossa, meidän välissä). Häkkisänky veisi ison tilan makuuhuoneestamme, joten ajattelin tuon kehdon olevan ihanampi järkevämpi. Olen myös henkisesti varautunut tauotta itkevään koliikkivauvaan, joten tuon kehdon pitäisi toimia hyvin vatsavaivaisenkin kanssa. Tästä aasinsiltana tulikin mieleeni erikoinen viisuvalinta vauvan soittorasiassa: Killing me softly (!) - oikeasti, vauvan soittorasiaan!?! En valinnut härskiä huumoria vaan Hymnin rakkaudelle (Hymn To Love). Mutta, että nauratti. Mitä se joku on oikein ajatellut valitessaan vauvan soittorasiaan ko. laulun? Ehkä hän on ollut väsynyt koliikkivauvan äiti tai isä? Tai muuten vaan erikoisella huumorintajulla varustettu henkilö.

Kotimainen ORA-riippukehto löytyi käyttämättömänä Tori:n kautta. Lisäksi tähän oli mukana Leanderin kolmijalka. Kehtoa on helppo siirtää tarvittaessa eri huoneeseen. 

Kirppislöytöjä. Miten edullisesti tekeekään löytöjä käsinkudotuista vauvanvaatteista!


Pinnasänky on miehen kotoa. maalattu Farrow & Ball:n maalilla, mitä oli jäänyt remppa-ajalta.
Vaatekaappina toimii nyt ainakin alkuunsa talon vanha ruokakaappi. Maalattu Kalklitir:n maalilla.Pinnasängyn yläpuolelle haaveilen jostain kivasta Joutomaan printistä. Miten kauniita printtejä  tuolla onkaan pulju pullollaan. Itse asiassa, sain sieltä ideaa jo varpus-tatuointiakin ajatellen. 

Kaikki alkaa olemaan valmista. 

Silti aina välillä minut valtaa lamaannuttava jännitys. 

Apua. Meitä on kohta neljä. 
Meillä on kohta vauva!

 IIK!
32 kommenttia:

 1. Voi söpöys mitä juttuja! :) Meillä on nyt kestoiltu reilun viikon (vauva 5 vkoa). Mä oon ihastunut (haha, voiko vaippaan ihastua?!) äitiyspakkauksessa olleeseen taskuvaippaan. Oon haalinut niitä lisää sieltä sun täältä. On helppo käyttää, kuivaa nopsaan narulla ja pitää tavaran sisällään hyvin. Ihanaa loppuodotusta sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi ihastua. Mä olen ihastunut noihin hahtuvahousuihin! Miten ne voikaan olla niin söpöjä - yhdet housut? :D No hyvä kuulla noista taskuvaipoista, niitä minäkin olen ostellut kirpuilta jemmaan!

   Kiitos :)

   Poista
 2. Iik, ihanaa. Kyllä näköjään mulle uppoaa välillä nämä vauvajututkin :) Pian Hän saapuu, onpa jännää. Kaunis huone ja kehto ja kaikki! Mahtaa isovelikin olla tohkeissaan!

  VastaaPoista
 3. Eihän tämä ollut pelkkä vauvapostaus, vaan kuvakertomus erittäin idyllisestä ja kauniista lastenkamarista ;). Sen huomasin, että omat vauva-ajat tuntuvat tosi kaukaisilta. En ole haikea asian suhteen, vain se harmittaa, että silloin on niin sumussa, ettei muista suurinta osaa asioista! Bloginpitäminen varmasti auttaa tähän, mitä ei sillion ollut vähän yli kymmenen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka vakaana tarkoituksena on pitää liaallinen vauvahöpinä blogista pois, on se aikalailla väistämättäkin selvää, että jos arki on pitkälle pelkkää vauvaa, voi olla vaikea repiä juttua muista aiheista. Mutta luulen silti, että jotain "sitä muuta" kaipaa, ja blogi tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden.

   Poista
 4. Tiedättekö kumpi on tulossa? Kaunis huone ja hyviä löytöjä tekee kun näkee vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme tiedä kumpaako laatua on tulossa. Korkeintaan omia aavistuksia :)

   Ja kiitos!

   Poista
 5. Kyllä täällä luetaan vauvajuttujakin :) Soittorasian biisivalinta tosiaan oli aika mauton... Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! En meinaa päästä yli tuosta biisivalinnasta, niin omituinen se oli! :D

   Poista
 6. Mulla oli sama syndrooma esikoista odottaessa, ahmin vauvalehtiä melkein kuin osa-aikatyökseni. Sitten jossain vaiheessa mania meni ohi ja nyt kakkosen kohdalla remontti ja esikoinen pitää huolen siitä, etten ehdi kovin paljon vauva-asioita pohtia. Tunnen jopa vähän huonoa omatuntoa siitä, vaikka tuskin vauva pahastuisi jos tietäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että jos esikoista ei olisi, olisin aika vauvahuuruissa 24/7. Esikoinen, vanha talo ja eläimet pitävät kyllä huolen meilläkin siitä, että ihan ei voi pelkästään vauvajutuista houria. Mutta aina välillä kuitenkin. :)

   Poista
 7. Tuonne on vauvan kiva muuttaa. Onneksi olet kirjoittanut tärkeän repliikin käsivarteen, ettei unohdu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että ei unohtuisi, täytyi nakuttaa se käteen. Toimii ohjenuorana useinkin ;)

   Poista
 8. Toi ensimmäinen odotus on niin suuri asia naisen elämässä, että ei se ole kumma jos maailman suurimpaan elämänmuutokseen haluaa perehtyä. Mä luin aivan järjettömästi odotus-, synnytys-ja vauva-asiaa tuona aikana, kaikki lehdet ja kirjaston koko valikoiman. Nautiskele vaan, se on niin ihanaa ja jännittävää! Mutta varoituksen sana/muistutus: älä pidä konetta mahan päällä odotusaikana, siitä lähtee kuitenkin sen verran sähkömagneettista säteilyä, että sitä kehottavat alan asiantuntijat välttämään, kehittyvän sikiön lähellä (ihan niin kuin lastenkin olisi hyvä välttää isoja altistuksia. tämä on samaa sarjaa siis kuin kännykkäsäteily aivojen vieressä, ei siis mitään uskomus-osastoa :) ). Hyvää vointia, ihanan huoneen olet ehtinyt laittaa! Ja riippukehto on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, tämä on jo lukumäärällisesti toinen odotus, mutta niin erilainen esikoisen odotukseen verrattuna, että ei niitä voi oikein mitenkään verrata keskenään. Synnytysjuttuja kieltäydyin lukemasta ensimmäisinä kuukausina, mutta pakko kai se on hyväksyttävä, että se tässä on väistämättä kohta edessä ;) Jännittävää.

   Ja hyvä kun muistutit säteilyn suhteen. Meillä on tapana aina katsella iltaisin sängyssä läppäriltä netflixin sarjoja. Täytyykin keksiä muu ratkaisu, sille, että läppäri lepää sylissä.

   Ja paljon kiitoksia!

   Poista
 9. Ihana tapetti vauvan huoneessa! Ja tottakai sitä nyt vähän pitää vauvan odotusta blogissakin olla ihanan ainutlaatuinen tilanne kuitenkin teidän perheessä. Onnellista loppuodotusta.

  VastaaPoista
 10. Ihana ja kaunis pienen ihmisen huone! :)

  VastaaPoista
 11. Niin kaunis lastenhuone! :) Onnea ja tsemppiä odotteluun! :)

  VastaaPoista
 12. voih ihana huone, kyllä kelpaa pikkuisen tulla<3 voimia uuden elämän alkuun! vasta vuosi sitten meidänkin oma pikkuinen syntyi ja muistan kovasti murehtineeni että jos hän palelee täällä meidän vanhassa torpassa- onko sinulla ollut samanlaisia hassuja pelon aiheita?! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Voih, viimeksi eilen mietin ääneen, että kuinkahan monta vaatekertaa vauvalle täytyy pukea päälle, täällä meillä sisällä! :)

   Poista
 13. Että! Tämä vuodenaika tulee aina tuntumaan minulla samalta, kun kaksi lapsista on syntynyt tammi-helmikuussa. Uuden alkua ja odotusta. On se jotenkin niin... Vähän pelkään lukea vauvoista, koska itse tunnen olleeni monta vuotta luopumisen kriisissä iän puolesta. Naisella se on jotenkin niin lopullista ja raadollista, kun näkee lasten kasvavan ja tietää mitä se merkitsee itselle. Osaan kyllä iloita tämän hetkenkin tuomista eduista. Toivon, että saat loppuodotuksesta ilon irti ja onnea koko porukalle.

  P.S. Minullakin oli villahousuvaipat. Tein itse sellaisia t:n muotoisia sisävaippoja vanhoista pyyhkeistä yms. imevistä kankaista. Alussa harso toimi paremmin, mutta myöhemmin muotoon ommellut imuvaipat olivat nopeampi ja pysyvämpi ratkaisu. Sitten muistan, että mukana reissussa kannattaa olla joku muovinen pussukka käytetylle vaipalle (pissan haju on nopsasti aika tuju kassissa) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana päästä kokemaan vauva-aikakin, jota ei siis esikoisen kanssa ehdity kokemaan. Tosin, silloin en osannut yhtään kaivata vauva-aikaa, ja luin sen vauva-ajan puuttumisen plussaksi. Nyt taas odotan, pukluja, syöttöjä ja sitä vaipparumbaa - kaikkea sitä, mikä liittyy vauva-aikaan! Mutta niin kuin sanoit, on tuossa esikoisen 7-vuoden iässäkin kyllä etuja, jotka tavallaan osittain menetetään vauvan syntyessä. Heh. Onko soveliasta sanoa noin?

   Vitsi, kun niin toivon että saan tuon kestovaippailun toimimaan - Ostin tänään juuri ison kassillisen kestoja, ja siinä oli mukana just noita imu- eli taskuvaippoja (?). Harsoilla ajattelin aloitella, vaikkakin harso ja villahousu -yhdistelmä saavat välillä epäilykannalle. Miten se villa pysyy puhtaana?!

   Poista
  2. Villasta lähtee pissan haju kuivuessa mutta välillä on niitäkin pestävä. Mä tykkäsin villasysteemeistä ihan myös hinnankin puolesta. Kestovaippojen kanssa pitää vaan sietää vähän välillä kostuvia vaatteita ja pissan hajua. Minä keräsin aina ämpäriin kannen alle likaiset, myös kakkavaipat joista huuhtelin kaiken irtonaisen vessanpönttöön käsisuihkulla. Villat vaan kuivumaan ja uudet tilalle. Niitä nipsuja ostin muutamat. Hyvin meni koko vaipoaiän hassuna isopyllynä. Öisin käytin usein kaupan bambuvaippoja, jottei märän vaipan takia tarvinut heräillä.

   Poista
  3. Hitto, kun osais kutoa ite noita hahtuvahousuja. Niitä kyllä on löytynyt kirppariltakin aika edullisesti. Jotenkaan en ymmärrä, miten se villa toimii "kuorena" sen harson päällä, päästämättä läpi. Toinen asia, joka harso-villis -kombossa arveluttaa, on kesäaika. Villahan kyllä hengittää - mutta jos ajattelen omalle kohdalleni, että pukisin villahousut helteillä niin.. Noh, tuntuu hassulta! Mutta muuten se harsoilu tuntuisi ihanan yksinkertaiselta tämmöiselle yksinkertaiselle ihmiselle, niiden kaikkien PUL-kuorien maailmassa. Ja nyt seuraavaksi selvitänkin, mitä ne bambuvaipat oikein on
   ;D

   Poista
 14. Heippa! Teidän odotus on ollutkin välillä mielessä, ihanaa aikaa =) Itsekin vielä haaveilemme toisestakin vauvasta... Kaikki edellä kommentoineet ovat kirjoittaneet tuttua asiaa ja itsekin luin kaikki vauva ym lehdet, mitä käsiini sain.

  Me emme sitten jaksaneetkaan kestovaippailua kuin silloin tällöin ja E oli ahkerampi siinä kuin minä. Ajatus ja ideologia on mahti juttu mutta nöyrryin ja totesin kertakäyttöjen olevan helpompia itselleni. Aloitin kyllä kutomaan yksiä hahtuvavaippahousuja, jotka eivät koskaan valmistuneet =D Ei ne ole vaikeat tehdä, sujuivat jotenkin minunkin kaltaiselta satunnaiskutojalta, mutta aika ei riittänyt ja poika kasvoi ohi. Kokeile ihmeessä itse tekemistä, lankakin on ihanaa!

  F:n lausahdukset synnytyksestä olivat ihania toisessa postauksessa, tosi suloista tuo isoveljen odotus =) Nauttikaa oikein paljon odotusajasta ja muista, että synnytys voi mennä TÄYSIN eri tavalla, kuin suunnittelit tai odotit, meillä ainakin meni :) Ja poika ei nukkunut kuin yhden yön omassa sängyssä, nukkuu edelleen meidän välissä! T: A ja perhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, tämä on mennyt multa ihan ohi, ja nyt vasta huomasin tämän :/

   Poista
 15. Löysin juuri blogiisi, ja muutamia postauksia vasta lueskellut. Ihana, kaunis blogi sinulla! Hienoa että olet innostunut kestovaippailusta. Toivottavasti sujui suunnitelmien mukaisesti. Itse olen kestovaipattanut kaikki viisi lastani, on kokeiltu taskua, AIOta, villahousua... mutta nyt viimeiset kolme olen vaipattanut samalla systeemillä (ja lähes samoilla vaipoilla, vain uusia kuoria olen hankkinut), eli nepparisilla Flip-kuorilla ja prefoldeilla. Ihan paras systeemi, mikään muu ei ole ollut niin varma kuin tämä. Kaikki muu falskas ennemmin tai myöhemmin, ja ajattelin että se on nyt vain näitten kestojen kanssa kestettävä. Vaan ei Flipillä ja prefoldeilla. Jatkan blogisi lukemista, ja toivon että olet päivitellyt myöskin tätä vaippa-asiaa ;) Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon!

   Meillä on kestovaippailtu ihan alusta saakka, mutta öisin (ja reissussa tietenkin) on käytetty kertakäyttövaippaa. Meillä on toiminut kyllä ihan hyvin kaikki kestovaipat käytössä, paitsi harso+villahousu -viritys, sitä vaan en saanut koskaan onnistumaan. Nyt meillä on käytössä ollut FuzziBunzit ja ne on helppokäyttöisyydessään ihan huiput.

   Mukavaa joulun odotusta Sinulle.

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe