20.3.2015

7 kysymystä / 7 vastausta

Jaana heitti seitsemän kysymyksen haasteella - Kiitokset! Ainakin yhden postauksen verran blogissa taukoa vauvahuuruista. 


1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Ennen kuin aloitin itse blogin kirjoittamisen, lueskelin paljon muiden blogeja. Varsinkin vanhoihin hirsitaloihin ja niiden kunnostamiseen liittyviä remppablogeja luin suurella mielenkiinnolla. Tiedonjano vanhojen hirsitalojen kunnostamiseen oli kyltymätön ja koin saavani tätä aihepiiriä käsittelevistä blogeista rohkaisua ja kullanarvoisia vinkkejä oman torppamme kunnostamiseen liityen. Ajatuksena oli perustaa blogi kertomaan jo remontin alkuvaiheista, mutta; arki, bloggaamisen opettelu, lapsi ja vielä remontti ajankäytöllisesti tuntui mahdottomalta yhtälöltä. Näin jälkeenpäin ajattelen, olisi ehkä sittenkin vain kannattanut opetella. Ei se Bloggerin opettelu niin vaikeaa lopulta ollut, ja tuskin bloggaaminen olisi varastanut aikaa miltään fiksummalta. 

Sittemmin blogin aihepiiri on totaalisesti levähtänyt käsiin :)  Nykyisin blogi on sitä kuuluisaa sillisalaattia; on eläimiä, maalaiselämää, kasvimaata, lapsia, sisustusta ja yleistä höpinää. En mitenkään jaksaisi itse motivoitua kirjoittamaan blogia vain yhtä aihepiiriä käsitteleväksi. On pitkiäkin aikoja, että sisustusrintamalla ei tapahdu yhtään mitään - mistäs sitä sillä välin keksisi kirjoitettavaa? Vaikka itse en pystykään pitäytymään blogissani yhdessä aiheessa, se ei tarkoita sitä, että en lukijana jaksaisi keskittyä yhden aihepiirin blogeihin. Mielestäni yhteen aiheeseen keskittyvä bloggaaminen vaatii paljon enemmän blogin pitäjältä, kun tällainen huithapeli tapa blogata vähän mitä sattuu. Toisaalta, tällainen tapa blogata antaa vapauden kertoa asioista vaan pintaraapaisu. Monesti on tehnyt mieli hypätä blogissa enemmänkin sivuraiteille... mutta toistaiseksi jatketaan  tällä pintapuolisella sillisalaatilla. 2. Onko mielestäsi parempi, jos blogissa keskitytään ainoastaan yhteen aihealueeseen, esim. sisustus, vai onko mielenkiintoisempaa lukea ns. sillisalaattiblogia, jossa on juttua vähän sieltä sun täältä?

Taisin edellä jo vastata tähän. Tykkään itse molemmista, mutta kovin tiukasti yhteen aihealueen blogeja luen enemmänkin kausittain. Remppa-aikana remppablogeja tulee tietenkin kahlattua useammin jne. Moni blogi tulee enemmän kiinnostavammaksi, mikäli kirjoittaja blogin takana uskaltaa paljastaa omaa persoonaa hiukan lukijoille - vaikka sitten muuten kuinka asialinjainen blogi olisikin.
3. Miten suhtaudut blogimainontaan ja yhteistyöpostauksiin?

Aika sallivasti. 
Niin kauan kun mainokset istuvat blogin arvomaailmaan, ei blogimainonta minua haittaa - tosin, liika on yhteistyöpostauksissakin liikaa. Mikäli yhteistyöpostauksesta huokuu väkisin väännetty fiilis, mieleen hiipii ajatus ilmaisen tavaran haalimisesta. Toisaalta, pieni palkkio rahallisesti tai jonain hyödykkeenä, on mielestäni blogin pidosta ihan ok. Enpä ole itse kauheasti tämä asian kanssa joutunut pohtimaan - voisin kuitenkin ajatella mainostavani blogin sivupalkissa blogin sisältöön  soveltuvia tuotteita tai palveluita (vink vink - hah)4. Luetko mieluimmin blogeja, joissa tekstit ovat mielenkiintoisia, mutta melko pitkiä ja joissa kuvilla ei ole niin suurta painoa, vai sellaisia, joissa pääpaino on kuvilla?

Sekä että, mutta lemppariblogissani ei juuri kuvia ole - enkä niitä osaa edes kaivata. Kuvilla saa kuitenkin rytmitettyä postauksen helpommin luettavaksi ja lähestyttäväksi - joten vastaan, että seuraamissani blogeissa kuvilla on aika suuri painoarvo.

5. Miten tärkeää blogin kirjoittaminen sinulle on ja mitä koet siitä saavasi?

Blogin pitämisestä on tullut jonkinlainen henkireikä ja oma juttu. Olen helposti erakoituvaa lajia ja tämä on välillä väylä ulkomaailmaan. Bloggaaminen on itselle sopiva itseilmaisun tapa.6. Kirjoitatko avoimesti, omalla nimellä blogiasi, vai tietävätkö siitä vain harvat ja valitut?

Omalla etunimellä ja kuvalla, että ei tämä mitään salaista hommaa ole.

7. Minkä neuvon/neuvoja haluaisit antaa aloittelevalle bloggaajalle?

Tee blogistasi juuri sellainen kun itsestä hyvältä tuntuu, ja koeta - hyvällä tavalla - olla miettimättä liikaa lukijoita. 

********

Olen huononlaisesti ehtinyt lueskelemaan muiden blogeja, enkä ole perillä siitä, kuka tähän haasteeseen on jo ennättänyt vastata. En haastele ketään tällä erää nimeltä, vaan halukkaat; olkaa hyvä ja ottakaa koppi!

8 kommenttia:

 1. Kiva näitä haasteita on lukea - ja välillä vähän haastavaa tehdä;)
  Itsekin luen blogeja laidasta laitaan - muotiblogeista näihin sillisalaattiblogeihin. Enkä itsekään osaisi kuvitella bloggaavani vain yhden asian tiimoilta - vaikka välillä onkin punainen lanka totaalisesti hukassa;)
  Kivaa viikonloppua sinne vauvaonnelaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhässä taas vastailemassa täällä, mutta johan se on taas viikonloppu 😊 kiitos ja rentouttavaa viikonloppua Ladyllekin!

   Poista
 2. Olipa kiva lukea sun mietteitä. Ihanan tunnelmallisia kuvia myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Usein miettii ja ehkä jännittääkin, että ketä helkkaria kiinnostaa! Mutta eihän näitä mikään lukupakko koske :) kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Olipas mukava löytö tämä sinun blogisi, täytyy jäädä seurailemaan :) Mukavaa maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, johanna :) tervetuloa! Ehdin jo pikaisesti käymään vastavierailulla ja olipas kiva blogi sinulla - seuraamaan jään! Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Vastailin tuossa itsekkin mielessäni noihin kysymyksiin....iIhania kaappeja sinulla siellä!!!Tuo mitä sanoit, blogin pitämisestä henkireikänä on aika sama minullakin.Joskus kun "ahdistaa" ja "masentaa" ja sitten alkaakin lukea näitä ihania blogeja olo kirkastuu kummasti :D.Ja tämän olen huomannut usein itsessäni.Tämä on erilaista sosiaalista kanssa käymistä...Mukavaa viikon jatkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä haaste blogiisi! Blogit on kyllä parhautta - ilmaisiakin vielä, toisin kuin kalliit lehdet! ;) mukavaa viikonloppua!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe