18.11.2013

Helmiä Helsingistä

Kotona taas. Mutta olipa onnistunut reissu! Kevyt olo (ainakin lompakossa, kylläpä Helsingissä kuluu rahaa!), ja taas arki maistuu, kun hetken on tuulettunut eri ympyröissä. Aino Vennan keikka oli huikea. Mä en ole koskaan fanittanut oikeastaan ketään (paitsi 90-luvulla Ville Peltosta ja Nirvanaa), mutta nyt kyllä fanitan Ainoa. Sattuipa vielä niin hyvin, että ehdimme Aino Vennan keikan jälkeen Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanit -keikalle, joka oli loistava sekin.

Helsinkiin ajellessamme poikkesimme matkanvarrella jälleen Hämeentien Kirpputorilla (Hämeenlinnassa) josta tuli tehtyä kivoja löytöjä. Huippupaikka tuo kirppis ja kannattaa ehdottomasti poiketa, jos sattuu ohi ajelemaan. Myynnissä on oikeasti vanhaa tavaraa, hinnat kohtuullisia ja palvelu loistavaa. Täältä voi löytää myös vintage-vaatteita. Itse löysin aivan ihastuttavan, vanhan pitsimekon. Eikä ollut hinnalla pilattu. 


Kirppikseltä tuli tehtyä muitakin löytöjä joista yksi on vähän erikoisempi, hiukan makaaberikin ;) Siitä seuraavalla kerralla. 

Antiikkiliike Götan Maailma, Helsingissä, tuli myös koettua. Liikkeessä on aivan mieletön tunnelma; levysoittimesta soi vanha särisevä vinyylilevy, ja täytetyt eläimet istuivat sulassa sovussa keskenään - kuka kahvittelemassa ja kuka muutoin vaan huilaili sohvalla - hattu päässä. Oma suosikkin oli oksalla istuva naakka. Rahatilanteen salliessa se olisi oitis lähtenyt mukaani. 

Götan Maailma järjestää iltapäivän kestäviä SE ON TÄYTETTY -kursseja puodin takahuoneessa. Kurssilaiset pääsevät täyttämään omin pikku kätösin pakasterotan. Kurssin jälkeen oppia voi soveltaa ja tehdä omia DIY-juttuja. Kivaa vaihtelua tavanomaisempiin askarteluihin, vai mitä? ;) Kauppiaan äidille jo puolittain lupauduimme osallistumaan joku lauantai kyseiselle kurssille. Taksidermiahan on nyt kuuma juttu maailmalla (ymmärtääkseni ainakin New Yorkissa), ja kyllä nämä oikeanlaisessa ympäristössään toimivat todella hyvin, mielenkiintoisina yksityiskohtana. Pakko vielä mainita, että liikkeessä on todella miellyttävä käydä, yhtään ei tullut kiusallinen tunne, vaikka ihmettelimme ja ihastelimme liikkessä kauankin, mitään silti ostamatta. Kannattaa mennä ihastelemaan rohkeasti :)

Seuraavaksi sitten niitä muita löytöjä :)

Aino Vennan lumoissa kun vielä mennään, yksi lempparini loppuun.

Aino Venna - Waltz to Paris

Mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Näyttää niin houkuttelevalta kuvat Götan maailmasta, pakko päästä käymään siellä! Samoin Hämeentien Kirpputori on yksi lempparikirpuista ja yritänkin ehtiä pyörähtämään siellä säännöllisesti kun Hämeenlinnan keskustan läpi kuitenkin ajetaan aina Torpalle mentäessä. Tosin kirpparireissu yhdistettynä kärsimättömään mieheen ja kahteen koiraan autossa odottamassa, not good...:D Löytöesittelyä odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Hämeentien kirppis kuuluu teilläkin siis pakollisiin pysähdyspaikkoihin! :D On se vaan hyvä paikka! Mulle kävi viimeksi vaan niin typerästi, että löysin sieltä Wärtsilän valurautaisen Rautarouva-padan 12€:lla ja mun piti jossain kohtaa nostaa sekin syliin ja kiikuttaa kassalle, mutta automatkalla muistin, että pata jäi pöytään. Voi sitä harmituksen määrää! Pakko oli kotimatkalla poiketa katsomaan, löytyisikö ko. pata, mutta ei tietenkään!

  Tee ihmeessä joku päivä visiitti Götan Maailmaan, se oli aivan mielettömän kiinnostava paikka!

  VastaaPoista
 3. No mullahan on mennyt tää postaus ihan ohi. Tän päiväisen kommenteista vaan jäin ihmettelemään Aino Vennaa ja tulin taaksepäin.

  Siis… toi liike. Kävikin mielessä, että siellä taisit piipahtaa tekemässä kummia löytöjä.
  Ja… ihana Aino Venna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuoltakin olisi voinut tehdä tekojalka-löydön :) Mee ihmeessä poikkeamaan tuolla, siellä on kyllä aika jännä fiilis!

   Poista
 4. Mahtava kirpparivinkki, kiitti! Laitetaan muistiin ja ehdottomasti poiketaan seuraavan kerran kun Hämeenlinnan ohi ajellaan.

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe