7.11.2013

Työhuone


Lupailin viimeksi yläkerta-postauksessa esitellä työhuonetta. Tässä niitä tulee, tutun vanhan virren siivittämänä. Kun on niin pimeetä. Kun on niin huono kamera. Kun on niin hätänen kuvaaja. Kun on niin rakeisia kuvia. Kun on niin marraskuu. Työpöytä on koottu Ikean puisista pukkijaloista ja massiivipuutasosta L-malliseksi. Muutoin työhuoneessa on aika paljon vanhaa tavaraa, niin kuin muuallakin. 


Toisena työtuolina on T:n kotoa saatu vanha puinen konttorituoli. Toinen musta työtuoli on ostettu Antiikkikahvila Pehtoorista, muistaakseni 70€:lla. Molemmat työtuolit ovat säädettäviä korkeudeltaan, joten sopivat ergonomiansa puolestakin ihan hyvin työtuoleiksi. Aika koviahan ne takalistolle olisivat ilman pehmusteita, mutta lampaantalja lisää istuinmukavuutta.


Työvalona ikkunan edessä on kaksi roikkalamppua. Toinen oikeasti vanha, toinen Clasulta.


Toisena työvalona on tämä vanha kirpparilta löytynyt pöytävalaisin.
Kattovalaisimena myöskin kirpparilta löytynyt lamppu, luullakseni vanha majakan valo (?). Siihen vaihdoimme sähköistykset. Tai ammattilainen sen teki :)

Ikean peltiset ps-kaapit ovat seuranneet meitä (punaisina) jo kahdessa aiemmassakin kodissa. Punaisina ne eivät vaan nykyiseen kotiin passanneet, joten ne saivat uutta käsittelyä pintaansa. Nyt menevät oikein kivasti työhuoneessa tällaisina. (Aiempaa juttua ps-kaapeista täällä, klik). 

Vanhat valurautaiset "possupatterit" ovat aina yhtä ihastuttavia. Harmittaa, että emme ehtineet hankkia näitä vanhoja valurautapattereita tarpeeksi. Osassa taloa on uudet patterit ja eivät ne kyllä silmiä hivele.  Ei mitenkään. Vanhat Valurautapatterimme ostimme Metsäkylän Navetalta. Kunnostimme ne käsittelemällä ne sisältä happoliuoksella ja hiekkapuhalluksen jälkeen uusimme maalin. 
Talossa ollut vanha höyläpenkki on omaan silmään niin kaunis, ja olikin aivan itsestänselvää, että sille oli löydettävä paikka talon sisältä. Höyläpenkki toimii tuossa "neuvottelupöytänä" ja tarpeen mukaan ihan alkuperäistarkoituksessaankin :)Viimeisenä mun silmäteräni. Jielde-neiti. Tämä on uustuotantoa, mutta haaveilen vielä oikeasti vanhasta yksilöstä. Jos Jielde mielletään Designiksi, niin sitten kai meilläkin on yksi Design-esine. Muuten en niin Design-huonekalujen/esineiden perään haikaile. Paitsi ne Jieldet - Ja Tolixit.


16 kommenttia:

 1. Okei. Sopiiko, että mä muutan alivuokralaiseksi teidän työhuoneeseen? :) Aivan mahtavan näköistä, kyllä tuolla kelpaisi riipiä ansaintoaan kasaan!

  Meillä taitaa olla varastossa samanlainen vanha majakkalamppu. Minkä hintaiseksi tuollaisen sähköistystyöt tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DKiittikiitti! Sähkärit uusivat lamppuun sähköistykset samalla, kun häärivät talolla muutenkin sähköjen kimpussa. En osaa sanoa, minkä verran pelkän lampun sähköistykset tuli maksamaan.Mutta ei siihen kauaa aikaa mennyt, oisko ollut vartti..

   Poista
  2. No hei mä tuun kanssa! Me ollaan Ennen kanssa tuttuja jo, niin sovitaan varmaan saman katon alle ;) Aivan ihana näköistä on! Ja arvostan miten ootte vanhaa vaalineet <3

   Poista
  3. Tervetuloo vaan Enne ja Laura, anytime!:)
   Ja kiitoskiitos! Vanha talo antaa sisustukselle jo niin hyvät raamit, että ei siinä voi oikeastaan mennä edes pieleen! Ellei tapahdu niin, että ylikorjaa talon, ja hävittää kaiken vanhan. Silloin katoaa se "henki". Mä olisin aivan pulassa, jos mun täytyisi sisustaa uusi talo..Olisi aivan liikaa valinnanvaraa kaiken suhteen. Vanhaa taloa kunnostaessa, talo puhuu. Riittää että kuuntelee. :)

   Poista
 2. Hei!
  Uusi lukija tässä hypää mukaan :) Ja aivan upea työhuone sinulla!!Niin rakastan tuota raakalautaa <3
  Ja kaikki muukin huoneessa miellyttää minua tosi paljon.Juuri sopivia inspiraatiokuvia uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ani, voi kun kiva kuulla. Tervetuloa! Raakalauta on kyllä mainio materiaali pinnoissa, etenkin vanha kierrätetty tavara, elävän värisenä! Huippua, jos sait jotain inspiraatiota uuteen kotiisi, tosi kiva kuulla. :)

   Poista
 3. Upeeta! Ja niin kivaa, että löysin tämän blogin kommenttisi kautta, niin vähän on minua kiinnostavia sisustusblogeja, mut nyt löytyi sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et voi mitenkään arvata, kuinka mieltäni lämmittää kuulla tuollaista! Johan tässä vetää ihan hiljaiseksi! Mä jaksan tuon voimalla piiitkään! :)

   Poista
 4. Upea työhuone!!!
  Kyllä tuolla kelpaa tehdä töitä ja blogata...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina :) Joskus saattaa työt sekoittaa harrastusta, vai kummin päin se menee.. ;)

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia taas :) Teidän talo saa sanattomaksi, niin viihtyisän, mukavan ja seesteisen näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Mä rakastin meidän taloa jo aivan hirveesti ennen remontin alkua ja nyt vielä asteen enemmän, kun on saanut tehdä paikasta "oman näköisen"

   Poista
 6. Hei ne kaikki Kun-jutut voi jättää huomiotta, kaikki on ihanaaaaa! Kiva kun kerroit tavaroiden tarinoita, hienoja juttuja. Kivaa viikonloppua vielä toivottelen, heip.

  VastaaPoista
 7. :D mut mitä sitten jos mulla on se hyvä kamera, enkä voikaan enää kaikkea pikselisyyttä laittaa kännykkakameran piikkiin...Mutta kiitos Tarja! Oikein kivaa viikonloppua myös Snowlandiin (ja isäinpäivää!)!

  VastaaPoista
 8. Voisin ottaa tämän työhuoneen omaksi,ihan täydellinen!! Oikeesti kivasti yhdistelty kaikkee matskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R (jonka oma koti on aivan i-has-tut-ta-va!) ! :)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe