11.3.2014

Köökissä kajahtaa
Keittiömme on täällä blogissa kyllä jo aiemmin vilahdellut, mutta omaa postausta siitä en ole vielä rustaillut. 

Joten tervetuloa köökkiimme!

Keittiön puolella tulee vietettyä suurin osa sisätiloissa vietetyistä vapaa-ajasta - suurimmaksi osin jopa täysin vapaaehtoisestikin ;) Keittiö on kodin sydän - pitää paikkansa!

Minusta on hirveän luontevaa seurustella keittiössä. Jos saan vieraita, istutan heidät aina keittiöön sinisen talonpoikaispöytämme ääreen tee- tai kahvimukin äärelle, puuhellan lempeään lämpöön. Todella harvoin kestitsemme vieraita salin puolella - enpä muuten tiedä mistä tämä johtuu? 
Salin/olohuoneen sohva on toinen paikka, jossa en osaa seurustella vieraiden (tarkoitan yleisesti kavereita ja tuttavia - en mitään satunnaisia ohikulkijoita) kanssa. Miten siinä oikein kuuluisi olla? 
Ehkä rajoittuneisuuteni johtuu siitä, että meillä ei ole sellaista sohvaryhmää jossa pystyisi istumaan vastakkaisilla paikoilla ja juttelemaan siten, että näköyhteys keskustelukumppaniin säilyisi. Nyt muistuikin mieleen, että yksi ystävistäni usein vienosti ehdottaa, että pitäisikö siirtyä sohvalle istumaan. Puutuukohan niillä takapuolet? Jos olen itse vuosien saatossa jo niin karaistunut näihin koviin tuoleihin, enkä osaa huomioida tarpeeksi herkkäperäisiä!?

Tosiaan, se meidän keittiö. 
Se on kasattu aika pitkälle irtokalusteista. Ainoastaan allastaso on teetetty puusepällä. Avohyllyt ovat vanhaa ylijäämälattialankkua.

Allaskaapin oikealla puolella on integroitu astianpesukone.
Allaskaapin ovessa toimii ovistopparina kekseliäästi puinen lasta. Meidän huushollissa asuu yksi 12-vuotias dyykkari, joka ei jätä käyttämättä ainuttakaan tilaisuuttaan päästä tarkistamaan roskisten saldoa. (<3 Otto <3)


Avohyllyllä matalammalla tasolla säilytetään päivittäisessä käytössä olevia astioita - juomalasit ja kahvimukit. Ylähyllyillä luonnollisesti harvemmin tarvittavia lasitölkkejä ja tarjoiluastioita.
Hyvin on pärjätty ilman kuivauskaappia, sen asian ajaa ihan hyvin tuo Ikeasta ostettu kuivausritilä.


Keittiöstä on mahdollista ottaa hatkat kolmeen eri suuntaan; 


^Tästä saliin.


^ ja vastapäisestä suunnasta makkariin. Ylin kuva on otettu porrashuoneesta, ja se on puuttuva  kolmas poistumisreitti.
Portaikon alle jäävä tila hyödynnettiin skafferina. Miten mä olenkaan tullut toimeen kaikki nämä vuodet ilman ruokakomeroa? Sisältä kuvia sitten joku toinen kerta..


Hellan viereen T nikkaroi lankuista kattilakaapin. 


Uuni- ja puuhellakompleksi rakennettiin vanhan peltikuorisen leivinuunin paikalle.


Induktiolieden alle teimme tason betonista. Käsittelin betonitason mustaksi vahalla.

Yhteenvetona voisin kehua keittiötämme varsin toimivaksi, vaikka meiltä puuttuvatkin kaikki "oikeat" "keittiökalusteet". Saarekkeena toimivan talonpoikaspöydän äärellä on helppo leipoa ja tehdä ruokaa suuremmallakin porukalla. Pitkä rautakaapin myyntitiski tarjoaa sekin kiitettävästi kaivattua laskutilaa kokkailijalle. Keittiönkalusteet on rakennettu aika pitkälle itse ylijäämistä, lukuun ottamatta Ikean teräsvaunua ja tuota Huutonetistä löytynyttä vanhaa myyntitiskiä.
Kalusteiden osalta olemme päässeet melko huokealla budjetilla.

**************************************
En ole viime aikana ehtinyt viettää blogisfäärin äärellä kovin paljon aikaa, ja tästä johtuen olen hiukan laiskanpuoleisesti jättänyt kommentteja kenellekään, vaikka postauksianne olisin ehtinyt lukemaankin. Inhottava flunssakin yrittää nujertaa ja kaataa petiin, vaikka aurinkokin ulkona paistelee ja koettaa houkutella ulkohommiin - niin ja ikkunanpesuun!

Inkivääriteet nassuun ja sohvalle peiton alle. 
Tiistai-illan jatkoa kaikille!


39 kommenttia:

 1. Just tuollaiset ei valmiskaapistoilla tehdyt keittiöt on parhaita! Meidänkin suunnitelma oli alkuun enemmän irtokalusteilla tehty, mut sit niitä sopivia kaapistoja alkoi vaan putkahtelemaan :) Tää teidän keittiö on superhieno, tykkään kovasti! Niin ja ruokakomerot on parhaita kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisen onnekas olimme tuon vanhan myyntiskin löytymisen suhteen - se oli aivan kuin tehty meidän keittiöön, mittojensa puolesta! :)

   Ja kiitoksia paljon!

   Poista
 2. Kauniin tunnelmallisia kuvia! :) Teillä on keittiössä paljon ihania, omaperäisiä ratkaisuja ja esineitä. :)

  VastaaPoista
 3. Olipa kattava postaus - kiitos. Ja on hienoa nähdä, miten kaiken voi periaatteessa tehdä kierrättämällä. Arvostan sitä.

  VastaaPoista
 4. Ihan tosi hieno keittiö! Sopisi hyvin myös mun asumisfilosofiaan :)

  VastaaPoista
 5. Erittäin kaunis ja persoonallinen keittiö! Hienoja ratkaisuja.
  Oviverhoista kyselit tuolla aiemmassa postauksessa.Meillä päin heiluu kuistin ja eteisen välisessä oviaukossa vanha pitsiverho kesäisin. Pitää kärpäset ja itikat pois sisätiloista, kun ovet on ulos asti selällään;) Näkee kivasti ulos verhon läpi ja ihan hyvin pitää pörisijät ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Eli oviverhot ovat todistetusti ihan käytännölliset kapistukset ötököiden torjunnassa. Hyvä - nyt mulla on tarpeeksi perusteluita tilata se kangas =)

   Poista
 6. Ihana! Täydellisesti teidän tyyliä!

  Erityisesti silmään osui nuo kauniit laatikoston kahvat ja se miten olette onnistuneet valitsemaan kodinkoneet niin, ettei ne riko tyyliä. Ihan yllättävästi noi Smegin kaapitkin mukautuu tuonne, eikä hyppää silmille. En meinaan olisi ihan ensimmäisenä ajatellut niitä vanhaan hirsitaloon, kun jostain syystä niin vahvasti miellän ne kaupunkikotiin missä avokeittiön (ja kauniin ulkonäkönsä) vuoksi jääkaappi seisoo olohuoneessa.

  Niin ja uuni… se on sama, kuin meillä kaupunkikodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Smegin kaapit on kyllä nätit, ja jotenkin ne tuntuu sopivan minne vaan! :)

   Poista
 7. Ihanan persoonallinen keittiö - eipä heti tule samanlaista vastaan. Ja hienosti on saatu vanhaa kierrätettyä - ja uusi sopii joukkoon kuin olisi siinä aina ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kierrättämällä, itsetehden ja vanhoja huonekaluja hyödyntäen on lopputulos takuulla persoonallisempi - tykkään kovasti siitä ajatuksesta, että toista samanlaista tilaa ei tule helposti vastaan.

   Poista
 8. Ihan järkyttävän hieno keittiö! Tekisi mieli ihailla kuvista löytyviä yksityiskohtia ihan loputtoniin :) Meillä on vastaavanlaisen allastason teettäminen myös suunnitelmissa ja muutenkin haluaisin muokata valmiskeittiötä pala palalta oman näköiseksi. Rikkinäinen astianpesukone toimii toistaiseksi kuivauskaappina, kun meillä joko tulee tosi paljon tiskiä tai sit me tiskataan tosi harvoin, kun tuntuu ettei se ikean kuivausritilä riitä mihinkään?
  Tsemppiä flunssaa vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Sillä tavalla keittiön kanssa kannattaakin edetä - pala kerrallaan, aina kun sopiva osa löytyy!

   Tuo Ikean ritilä riittää meillä kyllä ihan kivasti. En kyllä tiskaile käsin muuta kuin isommat astiat, ja ne täytyy sitten vaan kuivata samantien kaappeihin, mutta eipä tuo nyt homma ole. Nykyään kaikilla on melkein tiskikone, niin mihin niitä kuivauskaappeja oikein tarvii?

   Poista
 9. Siis keittiönne ON kaunis..todella ihana..minun makuunikin juuri sopiva..:)

  VastaaPoista
 10. Ihanan rohkea ja rouhea keittiö! Keittiönne taisi antaa nyt pontta tämänkin rouvan köökin päivitysprojektiin. Millä vahalla muuten tason olet vahannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos antoi pontta! :) Mulla on sellainen muistikuva että jollain Liberon vahalla tuon olisin käsitellyt - tämän siitä saa, kun ei ole kirjoittanut näitä juttuja ylös!! Olisi nimittäin uusintavahauksen aika. No, ehkä se selviää, kun menen penkomaan varastoa :)

   Poista
 11. Kaunista! Näitä katsellessa alkaa tuo oma kaupasta ostettu uusi keittiö öllöttämään entistä enemmän. Pitää kehitellä sinne jotain omaa. Eikun kaivelemaan vajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, älähän nyt! Tosin, tuo vajan kaivelu kuulostaa aina hyvältä! :)

   Poista
 12. Meilläkin istutaan aina keittiön pöydän ääressä, monet vieraat eivät välttämättä ole käyneetkään keittiötä pidemmällä. Nyt rupesin oikein miettimään, että pitäisiköhän niitä joskus kutsua peremmällekin?! Omasta mielestäni on kyllä paljon rennompaa juoda teetä keittiössä kuin nököttää vierekkäin olohuoneen sohvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että teilläkin istutetaan vieraat keittiöön ;) Kesällä toinen hyvä vaihtoehto keittiössä istumiselle on kuistin pöydän äärellä - ja tietenkin ulkona.. pöydän ääressä ;)

   Poista
 13. Aivan mielettömän ihana keittiö! Enkä kyllä yhtään ihmettele, että vieraat istutetaan tuolla - minäkin tekisin niin jos meillä olisi tuollainen ihanuus. Meillä ei myöskään kuivaukaappia vaan se Ikean ritilä. Kyllä se riittää. Noita kuvia kyllä jumittaa ihailemaan pitkäksi aikaa :)

  VastaaPoista
 14. Onpas kaunis keittiö ja persoonallisia huonekaluja. Tästä näkee, että vanhasta kierrätysmateriaalista saa upeita huonekaluja aikaiseksi, jos vain osaa tehdä ja on näkemystä ja visioita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on tollanen näppärä mies, joka osaa ja joutuu toteuttamaan näitä emännän visioita ;)

   Poista
 15. Aivan upea köökki. Ja millä mahtavalla tyylitajulla koottu erilaisista vanhoista ja uusista asioista. Ihailen, ihailen <3

  VastaaPoista
 16. IHANA köökki!!!!! Katselin pitkään ja ihastelin kaikkia juttuja siellä, tykkään kyllä paljon!!!
  Jäänkin lukijaksesi, että löydän tänne taas uudelleen!
  Tervetuloa katsastamaan meillekin!

  VastaaPoista
 17. Kiitos köökkikierroksesta! Kiva blogi sinulla - olen jo pari kuukautta seurannut.

  Asumme perheeni kanssa pohjalaistaloa, huone/vuosi-remontointitahdilla. Keittiöremppakin on jossain vaiheessa edessä. Olemme mekin miettineet irtokalusteista koottua kokonaisuutta ja postauksestasi sai hyviä ideoita jatkojalostusta varten.

  PS: Meilläkin on ilmajokisia maatiaiskanoja. Ovat tosi sosiaalisia, älykkäitä ja hyvätapaisia. Hyvä valinta siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommentin :) Ja kiva kuulla, jos sait jotain ideoita keittiöremppaa ajatellen!

   Huone/vuosi kuulostaa ihan sopivalta tahdilta edetä remontin kanssa, varsinkin jos/kun talo on kuitenkin jo asuttava. Mitä sitä suotta hoppuilemaan, valmiissa talossa :)

   Onpa kiva kuulla hyviä kokemuksia ilmajokisista! Onko teillä iso parvi? Harmi kun "talvi yllätti" kanalan kunnostajat, nyt homma taas seisoo, johtuen kylmistä ilmoista.

   Poista
  2. Meillä on seitsemän kanaa (yksi blondi, kolme mustaa ja kolme musta-punaista) ja kukko. Ovat muuten vahvalla hautomavietillä varustettuja. Meillä olikin viime kesänä tipusia, harmi vain kun yleensä kukkoja syntyy kanoja enemmän.

   Poista
  3. Kiva kuulla! Tipuset on toivottuja meilläkin, tosin lämmintä tilaa talveksi ei oikestaan sen suuremmalle parvelle ole, ja sinänsä ei parvikokoa (ainakaan heti) tarvitse kasvattaa. Oletteko tipusia laittanut myyntiin, vai pataan? Sen verran toivoisin saavani kanoista tipuja, että ei tarvitsisi kaupan kananlihaan koskea.

   Poista
 18. Ihana keittiö! Tähän suuntaan mennään huvilallakin, kunhan aika koittaa.

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe