5.3.2014

oviverhot?

Riuttalan oviverhoja aiemmin ihailleena, olen alannut harkitsemaan meillekin oviverhoja. 

Ulko-ovi - johon verhoja olen ajatellut -  on kylläkin lämpöeristetty, joten verhon tärkeimmäksi funktioksi jäisi kesäisin kärpästen loitolla pitäminen sisätiloista.

Kangaskin on jo valmiina mielessä, ja se on Toile de Jouy -kuosinen kangas, josta tykkään kovasti! 

Toile de Jouyta meiltä löytyy valkoharmaana ennestään kylppärin tapetista.


...ja tykkään siitä valtavasti.

Ainoastaan värin valitseminen tuntuu hankalalta, sillä samaista kuosia löytyy mitä herkullisimmissa väreissä!

Alla omat viisi suosikkia, jotka eivät ehkä edusta tarjonnan värikkäintä loistoa, mutta mitkä  passaisi kuistimme värimaailmaan mielestäni parhaiten. 

1.
2.
3.
4.
5.
kankaiden kuvat on täältä
Kokeilin mallailla vanhaa ranskalaista peitettä oviaukkoon, ja kyllähän tuohon verhot sopisi.


Tällä hetkellä vaihtoehdoista vahvimmilla on kuvien kankaat: yksi ja kolme. 

Täytyy vielä tovi miettiä oviverhojen "tarpeellisuutta".. Onko teillä oviverhoja?

14 kommenttia:

 1. Kolmonen on pikaisella silmäyksellä munkin suosikki! Ei ole oviverhoja, mutta kyllä Ryötönperällä ei olisi niistä haittaakaan. Joskus olen hätävararatkaisuina käyttänyt vanhoja paksuja armeijan huopia talvella. Tai no, eihän se ihan verho ole, jos sen myttää kynnykselle estämään kylmää ilmavirtaa... Vaan kesäötököiden reitin estämiseen pitäisi kehittää jokin keveä ja soma. Ovi kun on kumminkin enimmäkseen levällään kesäisin. Heitin pois aikoinaan isovanhempieni hankkiman muoviläpätinötökkäverhon. Ja paljon muutakin käytännöllistä mutta rumaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksu peitto varmaan toimiikin paremmin vetoa vasten, tai voisihan verhonkin toisaalta vuorittaa. Kukahan ne muoviläpättimetkin on suunnitellut?! Miksi tuollaisia käytännöllisiä juttuja ei voi suunnitella kauniiksi! Esim. palovaroittimet, miks niiden(kin) täytyy olla niin helkkarin rumia!

   Poista
 2. Siis 2 ja 3 ovat minun suosikkeja...ainakin näin kuvien perusteella..:)
  Meillä ei ole oviverhoja, mutta olen ajatellut, että tuohon mistä mennään olohuoneeseen oli kiva verhot laittaa...vaikka ei siinä ovea olekkaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi ääntä jo kolmoselle siis :) Oviverhot kyllä toimii hyvin ovien tilallakin. Meilläkin on yläkerrassa, makuusopen edessä verhot, joka erottaa tilan aulasta kokonaan, ihan omaksi pesäksi. :)

   Poista
 3. Kolmonen on mun suosikki! Meillä on oviverho Torpalla tuvan kamarin välisessä oviaukossa oven tilalla, ihan kivasti on toiminut ja lämpöäkin pitää. Pitänee suunnitella verhoa myös ulko-oveen ötökkäbarrikaadiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että en ole ainoa jonka silmää tuo kolmonen miellyttää.
   Kuvittelisin, että oviverhot ajaisi asiansa ihan yhtä hyvin ötökkäbarrikaadina, kuin ne ankeat muoviläpyskätkin. Ainakin täytyy kokeilla. :)

   Poista
 4. Meillä on oven edessä paksuhko päiväpeitto, eikä ilman pärjäisi. Ovi on vanhan malliin tehty uusi ja vaikka pitäisi istua hyvin, vetää siitä silti. Kynnykselle tarvittaisiin vielä vedonestopötkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai niistä aina vähän falskaa, oli uudet tahi vanhat. Eli ihan perusteltua meillekin olisi hommata oviverhot :D

   Poista
 5. Ihania kankaita! Meillä on yksivärisistä pellavakankaista yksi verho tilanjakajina olohuoneen ja eteisen välillä, jossa on niin iso aukko, että koen sen häiritsevänä, sekä yksi verho apukeittön oven edessä, jossa se peittää sotkuisen näköisen vaatteiden säilytyspaikan. Eli verhot on mun mielestä käyttökelpoisia muutenkin kun vain ikkunoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhoilla saa kyllä näppärästi jaettua tiloja. Meillä ei sivuverhoja ikkunoissa juurikaan ole, mutta saisinpahan tuota ihanaista kangasta ujutetuksi oviverhon muodossa meille :) Edullisiakin nuo kyseiset kankaat ovat, sillä näyttivät monet olevan extraleveätä (280cm).

   Poista
 6. Mulla oli opiskelukämpässä makkarista suora yhteys vintille, joten sen oven eteen laitoin verhon. Se esti vetoa ja näytti hienolta. :)

  VastaaPoista
 7. Pidän kanssa todella paljon Toile-kuoseista, muuten kun on maanläheisiä ja kuluneita huonekaluja, niin ne tuovat ihanaa herkkää charmia kotiin. Meillä tosin on vasta uuteen kotiin ostettuna yksi Toile-tapetti, mutta toivon löytäväni vielä toisenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuosi on kyllä kaunis ja luulen, että en kyllästy siihen koskaan!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe