22.9.2014

Tuuterin tyttäret

"Nyt se nainen sekosi niistä omista lampaistaan ja väsäilee illat pitkät jotain videonpätkää youtubeen"

Ei muuten huono ajatus. 

Jostain käsittämättömästä syystä minulla alkaa soida korvamatona  Värttinän Tuuterin tyttäret, aina kun vaan näenkin meidän lampaat. 

Iltaisin, kun lampaat haetaan laitumelta tarhaan, ne tuntuvat  saavan usein jonkinlaisen hulluuskohtauksen. Olen näitä kohtauksia taltioinut puhelimen kameraan. Ajattelin syyskuisen maanantain piristykseksi tarjota teillekin vauhtia ja vaarallisia tilanteita á la Pihlajan lampaat (video on kuvattu jo joskus elokuun alkupuolella).

Videon taustamusiikkina tietenkin Värttinän Tuuterin tyttäret.
Ps. Jatkoa seuraa.
Minulla on kanavideon musiikki jo valmiiksi mietittynä. 
Se tulee olemaan Börjen+daamien tanssahtelua Miriam Makeban tahdissa.

EDIT: Kanojen musiikkivideo viivästyy Börjen sulkasadon vuoksi. 

(Eihän se nyt vain käy päinsä, että videon yhdeltä päätähdeltä puuttuvat pyrstösulat lähes kokonaan?)


Vauhdikasta viikkoa!

24 kommenttia:

 1. heh, tää oli kyllä mainio! Jatko-osaa odottaen, tällainen luonto- ja musiikkipläjäys piristää mukavasti kaupunkitoimistotyöläisen päivää :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Armotonta menoa (voih, nyt alkoi soida päässä Sepi Kumpulainen.) !

   Poista
 3. Ihana iltahepuli! Pienet lapset sen osaa, kissat sen osaa, hevoset sen osaa ja näköjään myös lampaat sen osaa. Mihin me aikuiset ihmiset ollaan se kadotettu? Miksi me päädytään makaamaan puolitajuttomana sohvalle eikä juosta ympäri olohuoneen lattiaa? Pieni iltahepuli voisi tehdä terää, kehtaisko kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä enää vanhemmiten innostu mistään niin kovasti, että heittäisi ranttaliksi? Kyllähän minä hepuleita saan edelleen, mutta ei se silloin kyllä näytä noin letkeältä. Niihin hepuleihin sopisi ihan muunlainen taustamusiikki. ;)

   Mutta vastaus kysymykseesi, kyllä kehtaa ! (kerro sitten kuinka kävi..:)

   Poista
 4. Voi on nuo kyllä niin suloisia! <3 Lammaskuume vaan nousee nousemistaan. Nyt ollaan kyllä jo puhuttu, että sopisivatko vuohet meille paremmin. Saas nähdä joskus tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, täällähän monta lammaskuumeista on! Minähän saan teille lukijoille myytyä kaikki meidän karitsat :D

   Poista
 5. Ihana iltahepuli! Jokunen päivä sitten mietinkin että pitää vaatia lammaspostauksia, mutta nyttenhän niitä on tullutkin. Kiva juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla. Koitan kuitenkin malttaa pysyä kohtuudessa tässä innostuksessani lampaiden ja kanojen suhteen (mutta vain postauksien suhteen).

   Poista
 6. Tiedät varmaan Hitler-videot, joita väännetään joka tilanteesta. Tästä voisi saada samanlaisen kestohitin.

  "Pihlajan Lampaat kuulevat Vain elämää -esiintyjät"
  "Pihlajan Lampaat kuulevat Putin-juustosta"
  "Pihlajan Lampaat kuulevat Panu Kailan saapuvan kaupunkiin"

  Hyvä meno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D

   Tuossa on kuule järkeä. Pihlajan Lampaiden brändääminen. Kohta ne on jo BB:ssa!

   Poista
 7. Voi, ne on niin onnellisia. Meilläkin kesälampaat intoutuivat iltaisin revittelemään. Samanlaisia iltahepuleita saivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin sen haluan ajattella, että vain onnellinen lammas hepuloi! Ihan liikuttuneessa tilassa minä näitä hepuleita seurailen (ja samalla pelkään kamalasti, että joku tohelo teloo kohta jalkansa).

   Poista
 8. Hauskoja tyyppejä, meidän koirat saa noita joskus jos ovat olleet sisällä pitkään, kepaavat sitten pihalla ja tekevät niin nopeita kurveja, etteivät omatkaan jalkansa pysy mukana - saan nauraa niille aina ihan kunnolla. Mutta kun nuo ovat jo ulkoilunsa ulkoilleet. Hepulit siis toisaankin muistuttavat enemmän lasten "iltavilliä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja ovat!
   Meidän 2/3 koirista alkaa myös olemaan jo hepuli-iän ohittaneita, mutta nuorin bordercollie kyllä sitten hepuloi näiden kahdenkin edestä.

   Poista
 9. Hihii mikä iltavilli :) Kiitos, kun jaoit tän meidän kanssa :)
  Hyvin sopi tuo musiikki tytärten törmäilyyn.

  VastaaPoista
 10. Hei! Taas tupsahdin vierailemaan blogiisi. Aivan mahtava video teidän lampaista! Ja lampola niin nostalgisen tuttu. Kuvauspaikka taitaa olla just sama, josta lapsena ruokittiin lampaita koivuvihdoilla :-). Kanavideota innolla odottaen ja ihanaa syksyn jatkoa koko Punaisen Pihlajan asujaimistolle toivottaen Marja-Liisa Ryhänen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Mukava kuulla, jos video herätti nostalgisia muistoja. Minä niin mielelläni kuulen ihmisten muisteluita täältä - pienetkin tiedonjyvät ja muistot lämmittävät mieltä. Aika monien muistot liittyvät juurikin kanoihin ja lampaisiin - ja myös talon emännän vieraanvaraisuuteen.

   Poista
 11. Ihanaa kuunnella kun joskus kuuluu kukon kieunta sieltäpäin kun ollaan aamuvarhaisella Minnin kanssa ulkona. Se on jotain selittämätöntä, mikä on kuin tehty ihmisen korvia varten. Samoin tuosta videopätkästä henki sellainen olo kuin olisi siirrytty ajassa kauas taaksepäin. Johtuisikohan nykymaailman ahdistava meininki osaltaan myös siitä, että ollaan irtauduttu liiaksi luonnosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa huojentavaa kuulla naapurista, että Börjen ääni on Ihana! Huh! :D Ja hyviä uutisia tämän mäen asukkaille: Börjen ja kanojen luukku kanalaan suljetaan nyt (viileistä keleistä johtuen) iltaisin ja avataan aamuisin vasta kahdeksalta. Tämä on lupaus myöhäisemmistä aamuista! Ei enää Börjen sulosointuja aamu viideltä! Jostain syystä Börje ei kailottele kanalasta.

   Mutta olen samaa mieltä tuosta kukon kieunnasta - aivan ihana ääni ja jollain tapaa jopa eksoottinenkin! Tosin, loppukesästä kärsin jonkinlaisista uniongelmista ja silloin Börjen aamuöiset serenaadit ei herättänyt mitenkään valtaisan lämpimiä ajatuksia.

   Luonnosta tosiaankin ollaan irtauduttu. Tästä voisin jaaritella pidempäänkin. Mutta ihan yksinkertaistettuna, ihmisten pitäisi liikkua enemmän luonnossa! Eikä tässä asiassa vedä välttämättä pidempää kortta maaseudulla asuvat. Vaikka helpompihan se luonnossa liikkuminen on toteuttaa, kun ei tarvi varta vasten lähteä minnekään. Silti se maalla asuminen ei tarkoita sitä, että osaisi arvostaa/kunnioittaa automaattisesti luontoa enemmän kuin kaupungissa asuva.

   Poista
 12. Kiva että tänne eksyin, mahtava blogi!!:) Onko teidän lampaat ahvenanmaanlapmpaat? Ihanat! Ja niin hieno aittaus niillä on! Meillä, tai ainakin minulla, on myös haaveena joskus hankkia lampaat...mutta siihen on pitkää matkaa, ensin pitäisi talo löytää, ja... sitten joskus. :) //Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia - kiva kun eksyit :)

   Lampaat ovat ahvenanamaanlampaita - todellakin suosittelen lämpimästi rotua, jos teillä on haaveena lemmikkilampaat! :)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe