31.10.2014

Kekrin kurpitsakeittoKurpitsasato meni kesä- ja talvikurpitsojen osalta mönkään, mutta jättikurpitsasadosta tuli ihan kiva. Noudatin jättikurpitsan kasvatuksessa ihan "vapaata kasvatusta", enkä harventanut lehdistöjä tai tehnyt mitään muutakaan niiden hyväksi. Yhtään jättiläistä tämä tyyli ei poikinut, mutta sen sijaan sain useamman (n. 1-2kg) kurpitsan parin jättiläisen sijaan. Käytännöllisempi kokohan tuo pienempi on - näyttävä lyhtykoko vaan jäi vielä saamatta. 

Tänä syksynä olen tehnyt jo useampaan otteeseen kurpisasta sosekeittoa ja tämä on tämä on noussut syksyn lemppariksi!

Punaisen Pihlajan kurpitsakeitto:

2-3 lanttua
2-3 punajuurta
1 kurpitsa (lajikkeella tuskin on hirveästi väliä)
1 kasvisliemikuutio
kuohukermaa (3 dl)
1/2 pkt koskenlaskijaa
suolaa
mustapippuria

Pilko juurekset ja kurpitsan sisältö kattilaan. Keitä lantut, punajuuret ja kurpitsa vähäisessä vesimäärässä kasvisliemikuution kanssa. Kun juurekset on kypsiä soseuta soppa ja lisää kattilaan kerma, koskenlaskija. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan. Keitä vielä tovi miedolla lämmöllä ja kauho lautaselle. 

(Sopan tuoksusta tulee hentoinen joulufiilis - muistuttaa hiukan jouluisia laatikoita nimittäin. )

2 kommenttia:

 1. Minäkin annoin kurpitsoiden vapaasti kasvaa, mutta hiukan se sitten kadutti, koska mikään möhkylöistä ei jaksanut kasvaa kovin isoksi. Karsin sitten rönsyjä mutta liian myöhään. Muuten sain vihdoin vastattua haasteeseesi! Sitä oli mukava kirjoittaa, vaikka aloittaminen tuntuikin poikkeuksellisen hankalalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna kasvatetaan sitten jättiläiset (tiukassa valvonnassa, ilman vapauksia!) :)
   Kävinkin lukemassa talotarinanne! Oli ilo lukea tarinanne. Kiva kun vastasit haasteeseen!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe