1.4.2015

Tiikerinsilmää (ja yksi lampaan silmä)

Ne Etsy-sormukset josta mainitsin viime postauksessa..


Siinäpä ne, somasti yhteiskuvassa. Thaimaalainen (vas.) ja indonesialainen (oik.). Molemmat 925-sterlinghopeaa, valmistettu kumpainenkin käsityönä pienissä korupajoissa. Koot osuivat kohdilleen ja sormukset päätyivät niihin sormiin, joihin olin alunperin ajatellutkin. Suosittelen lämpimästi! (jos joku haluaa tarkemman myyjätunnuksen jolla löytyy Etsysta - huikatkaa!). Hinta ei kummallakaan sormuksella päätä huimannut. Oikeanpuoleinen tiikerinsilmäsormus (aika huikeaa käsityötä tämäkin- tuo kivi on avattava, ja tänne salaluukkuun saa jemmattua jotain todella miniä) kustansi n. 40€+postimaksu ja tuo thaimaalainen kaverinsa rapiat 30€. Tilauksen kokonaisarvon jäädessä alle 150€ (/yksi tilaus), ei tarvitse huolehtia tullimuodollisuuksista - arvonlisäverotuksessa raja taas kulkee 22€:ssa postikuluineen (tosin, pienin maksettava alv:n määrä on viisi euroa, joten tämän kanssa on mahdollista hiukan kikkailla). Sormukset kotiutuivat postiluukkuun, ilman mitään lisämaksuja. 

Yksi rakkaimmistani sormuksistani - äidiltäni saatu, sekin thaimaasta - keikkunut keskisormessa 20 vuotta, eikä ole mennyt käytössä miksikään - tummentunut taikka hapertunut. 


Turkoosikivisen sormuksen ostin Etelä-Afrikasta, poikamme hakumatkalta. Tunnearvoa luonnollisesti silläkin. 

No mutta,
Hömpänpömpän päälle kerrottakoon vielä traagiset kuulumiset lampolasta. Meidän Irma on sohaissut silmänsä johonkin. Paha silmätulehdus nyt ainakin. Eläinlääkäriltä saimme antibioottiruiskut joilla Irmaa lääkitsemme pistoksina. Kipulääke piristi selvästi ja hiukan näyttää jo valoisammalta. Sitten vaan jännityksellä odotamme, että jääkö silmä sokeaksi - tällä hetkellä se ei ainakaan näe mitään. Laumassa jos on yksi heikko, muut alkavat sorsimaan tätä. Julmaa näin ihmisnäkökulmasta, mutta aika järkeenkäypää laumaeläimen vinkkelistä. Mutta toivotaan, että Irman näkö palautuu ja muut hyväksyvät sen takaisin porukkaan- vaikka hyvin se totuttuaan varmasti pärjäisi yksisilmäisenäkin.

Kanalassa podetaan uutta tipukuumetta. Börjen ykkösleidi Bööna hautoo jälleen. Jos sieltä vaikka tällä kertaa selviäisi hengissä jokunen tipu - ihmisten ja kanojen viisastuttua viimekertaisesta pieleen menneestä yrityksestä. 

Jaahans. Meidän Draamaqueen taitaa äänestä päätellen olla heräilemässä yöuniltaan. 

Hyvää kellokeskiviikkoa!10 kommenttia:

 1. Kauniita sormuksia kaniissa käsissä. Toivottavasti Irma toipuu ja saa näkönsä takaisin, tutussa paikassa pärjää kuitenkin varmasti hyvin yksisilmäisenäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Irman silmä on paranemaan päin - ihan vielä ei täysin kunnossa, mutta toiveet on korkealla!

   Poista
 2. Onpa ne molemmat kauniita! Ja mä niin EN halua tietää myyjän nimimerkkiä, koska siitä ei seuraa mitään hyvää... ;)

  VastaaPoista
 3. Upeat ovat kumpainenkin! Etsy on kyllä todellinen aarreaitta, itsekin tilaan sieltä paljon sekä koruja että vintagevaatteita :)

  Kovasti tsemppiä potilaalle, toivottavasti silmä paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun jätit kommentin ja löysin blogiisi! :)

   Se mitä ei Etsystä löydä, sitä ei tarvita. Siellä on kyllä ihan kaikkea.

   Poista
 4. Onpa kauniit sormukset! Meillä kanojen haudontaan ei tarvi puuttua millään lailla, toisinaan yritetään rajoittaa sitä, kun nuo Alhot on niin ahkeria hautomaan. Talvellakaan eivät pitäneet taukoa! pidetään peukkuja, että teilläkin on kohta tipuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari.

   Vitsi, kyllä harmittaa jos Böönan toinen haudontakin epäonnistuu. Raukka-pieni kököttänyt pesässä ja on niin kamalan pahantullinenkin ;) Ensi viikolla olisi odotettavissa tipuja.

   Poista
 5. Ihania sormuksia, kelpais mullekkin. Minä olen tehnyt joskus huuto.netistä hyviä sormuslöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) vintage-sormuksia olisi vaikka mitä ihania, mutta olen niin allerginen nikkelille, että en uskalla vintage-koruja ostella :(

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe