10.11.2013

Isäinpäivä





Ähky!
Tänään on syöty, kahviteltu, syöty ja taas hiukan kahviteltu.

Isi ei saanut aamukahveja sänkyyn, mutta sai heti herättyään astua katettuun brunssipöytään jonka F:n kanssa kasasimme, kun isi vielä nukkui. Tarjolla oli perussettiä, kuten kasvismunakasta eli fritattaa, nakkeja, muffinseja ja kakun muotoon liivatteella kasattu "aamupalakakku", joka on tosi kiva vaihtoehto perinteiselle jugurtille/rahkalle ja marjoille. 
Laitanpa ohjeen tännekin.


Aamupalakakku brunssille (gluteeniton)

Pohja: murskattuja riisimuroja + sulatettua voita (voita vaan sen verran, että  saadaan muropohja tiiviksi)

Täyte:

2 prk. rahkaa (käytin maustettua kuningatarrahkaa)
1dl bulgarian jugurttia
marjoja (käytin mustikkaa ja vadelmaa)
vaniljasokeria
tilkka vettä/mehua johon lisätään 4 liivatelehteä.

Sekoita sulanut voi murojen sekaan ja painele irtopohjaan.

Sekoita jugurtti, rahka ja marjat sekaisin lisää tarvittaessa sokeria (itse en lisännyt kuin hiukan vaniljasokeria). 

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä, puristele liika neste pois ja lisää tilkkaan (0,5 dl mehua/vettä) kuumaa nestettä. Lisää neste rahkaseokseen. Sekoita.

Lisää rahkaseos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Itse annoin kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.


Hyvää isäinpäivää, kaikki isät!

Nyt sohvalle odottelemaan sunnuntain huipentumaa, Solsidania.

Kivaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Voi miten herkullinen kakku ja muutkin tarjoilut, nam!

    VastaaPoista
  2. Ihan parasta on kyllä aloittaa aamu kunnon aamupalalla. Onneksi matskua jäi vielä niin, että maanantainakin vielä saadaan päivä käyntiin brunssilla. Tästähän täytyy ottaa tapa aina silloin tällöin toteutettavaksi ja järjestää myöhäisiä aamupaloja, vaikka ystävien kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Maistui päivänsankarille ja meille muillekin tietty ;)

      Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe