9.12.2013

Tonttupajalla valmistunutta: leikkuulaudat
Pari viikkoa sitten ruokakaupassa käydessämme joku oli jättänyt Iltalehden välissä olleen Ilona-lehden ostoskärryihin josta poimin sen mukaani. Tuunari-palstalta löytyi kiva idea kierrättää, meiltäkin löytyviä, vanhoja lankkujen pätkiä. 

Ulkovarastosta löytyi vielä pala paksua nahkaa, josta sai tehdyksi osaan laudoista ripustuslenkit. 

Näitä oli nopea tehdä ja varsinkin jos omistaa tasohiomakoneen, käy hiominen käden käänteessä. Osaan leikkuulautoihin tehtiin porakoneella reikä, ja näin laudan saa roikkumaan esim. seinälle.
Hiomisen jälkeen leikkuulaudat jynssättiin hiontapölystä puhtaaksi pellavaöljysuovalla. Laudat odottelevat vielä öljyämistä (neitsytkookosöljyä), ja luulisin, että väri muuttuu hiukan öljyämisen myötä. 

Ajattelin, että näitä voisi laittaa vaikka joululahjaksi. Leikkuulaudalle voisi vaikka kerätä hyviä juustoja ja glögiä, tai mitä ikinä nyt keksiikään. 

Tarkoituksena oli vielä pistää pieni saippuapaja pystyyn ennen joulua. Olen pitkään jo haaveillut saippuan tekemisestä. Välineetkin odottelevat jo kaapissa! Toivotaan, että pääsen kirjoittelemaan saippuan valmistuksesta jo ihan kohta!

Mukavaa maanantaita ja lämpimästi tervetuloa Teille, uudet lukijat! Vau! Hetki sitten lukijoita oli vielä alle 20 ja nyt on 30:n raja mennyt rikki! Kiitos! 
<3

16 kommenttia:

 1. Tosi hienoja. Olisipa aikaa tehdä tuollaisia. Harmittaa vähän tuo kyseinen palsta, kun pitää sisällään varmasti kivoja juttuja mutta en halua muuten lehteä tukea. Voisi kai sitä mennä ulkovarastoon vähän katsomaan laudanpätkiä sillä silmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En minäkään välitä Iltalehdestä, mutta tuo Ilona houkuttaa juuri tuon Tuunari-palstansa vuoksi. Täytyy kaupassa sitten vaan vaivihkaa plärätä ;)

   Poista
 2. Ei vitsi, mulla odottaa kaapissa parikin mukaan tarttunutta leikkuulautaa, joiden naarmuiselle pinnalle olen aikeissa näyttää vähän tasohiomakonetta. Just pähkäilin, että millä ne voisi käsitellä, joten neitsytkookosöljy oli hyvä vinkki! (Onko edes olemassa asiaa, mihin sitä ei voisi käyttää?) Tuleeko sulle muuten mieleen jotain "ekompaa" ainetta lautojen sävyttämiseen? Haluaisin koivunvärisistä jotain tummempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo neitsytkookosöljy on kyllä ihmeellinen tuote. Se sopii kyllä ihan kaikkeen! :D

   Mulla tulee äkkiä ainakin mieleen Liberon Bloom -puuvaha, jolla on ekomerkki. En muista olenko käyttänyt sitä itse, mutta ainakin vähän hiplaillut kaupassa ;)

   Poista
 3. Vau, onpas upeita leikkuulautoja!

  VastaaPoista
 4. Hienoja on leikkuulaudatkin, mutta nuo kaakeli...aivan upeita!!...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hanojen takana näkyvät "kaakelit" on oikeasti vaan yksi iso kaakelilevy joka on naulattu kiinni. Kätevä siinä mielessä, että suojaa hiukan tuota raakalautaseinää roiskeilta.

   Poista
 5. Upeat! Kiva myös, että löysin lukijaksi. Heti kysymys, kun olen haikaillut: Eli oletteko itse tehneet vaiko jostakin hankkineet tuon kaakelijutun yläkuvassa? Mietin vastaavaa omalle mökille, ja tuosta sainkin idean, että pakkoko sitä on ihan seinään edes kiinnittää tuhdisti jos askartelisi laatoista (niitä toki löytyy yksittäin kaupoista, eli ei sinänsä vaikea homma) levyn ja sen jotenkin... Miten en olekaan tullut aiemmin ajatelleeksi. Ihana! Kaunis on tämä blogisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara ja tervetuloa mukaan! Tuo kaakelilevy on Kaakelikeskukselta ja on kyllä näppärä! Mekään emme halunneet pienelle alueelle alkaa mitään laastilla kiinnittämäään. Ja tuon saa sitten näppärästi pois, kun tarvii. :)

   Poista
 6. (Korjaus edelliseen, siis alakuvassa oleva kaakelijuttu :) )

  VastaaPoista
 7. Upea lahjaidea! Niistä tuli mainiot :)

  Meilläkin on muuten täällä menossa "leikkulauta ylijäämästä prjojekti". Ne ei vaan pirulaiset meinaa pysyä paketissa edes puristimilla. Kyllä mä niille vielä näytän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mukavaa, olet tullut takaisin :) Ai te olette tehneet leikkuulautoja liimaten? Laita sitten kuvia!

   Poista
  2. Kiitos. Reissussa on aina ihanaa, mutta on se koti vaan maailman paras paikka.

   Joo. Ainakin yritetään ;) Laitan tuotoksia sit näytille :)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe