3.1.2014

Marinoidut punasipulit ja tuleen tuijottelua


Hyvää tätä vuotta!

Vuosi vaihtui Pihlajassa tähtisädetikkuja poltellen ja tulta tuijotellen. Viime vuonna, ensimäistä uudenvuodenaattoa täällä viettäessämme kasasimme kokon pellollemme ja poltimme kokossa saunalle kertyneitä pahvilaatikoita, joita oli muutosta johtuen, kerääntynyt kiitettävä määrä. Tänä vuonna ei saatu ihan yhtä suurta kokkoa, mutta ihan riittävä kuitenkin, että sen äärellä oli kiva lämmitellä ja poltella tähtisädetikkuja. 

Uudenvuoden aaton menu koostui blineistä ja erilaisista täytteistä. Perunasalaattia tietenkään unohtamatta. Lisukkeena oli mm. marinoituja punasipuleita, jota tein jouluksikin. Tästedes marinoidut sipulit tulivat jäädääkseen jääkaappimme vakkarivarusteisiin. On hyvää leivän päällä ja toimii en-keksi-mille-ei :)


Marinoidut punasipulit

4 punasipulia
0,5 dl fariinisokeria
loraus punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
puolikas chili/ tai pieni loraus chiliöljyä

Heitä ohueksi viipaloidut punasipulirenkaat kattilaan oliiviöljyn ja muiden mausteiden kanssa. Hauduta  pieni hetki ja purkita.

************************* 

Sipuleista vielä hetkeksi takaisin uudenvuoden aaton kokkoon. Meillä ei valettu tinaa, mutta keksin uuden perinteen! Kokkokuvat!
Räpsitään kuvia palavasta kokosta ja tulkitaan tulta! 

Miten te tulkitsisitte tätä?

2 kommenttia:

  1. Hmm...selvästi kolme tanssijaa...ensin katsoin, että äiti keskellä ja kaksi lasta sivuilla...??...onko se enne...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse näen tässä ihan selvästi naisen, joka ratsastaa hevosella. Perässä tulee lapsi. Toisaalta taas, näen tuossa myös selvän vuohen (naisen edessä). :)

      Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe