7.1.2014

Pukeutumishuone

Viime postaus toimiikin hyvänä aasinsiltana pukeutumishuoneen esittelyyn.

Pukeutumishuone on lattiapinta-alaltaan ihan kivan kokoinen, kokonaispinta-alaltaan varmaan n. 18 m2, mutta asuinneliöiksi laskettava ala on ehkä puolet siitä, johtuen harjakatosta ja reunojen matalasta huonekorkeudesta. Harjakattoiseen huoneeseen oli todella kinkkinen homma miettiä järkeviä ja toimivia kalusteita. 
Niin kiva kuin olisikin ollut kalustaa huone vanhoilla huonekaluilla, mutta se olisi ollut käytännössä täysin mahdottomuus, koska portaikostamme ei mahdu kuljettamaan mitään kovin suuria (tai painavia) huonekaluja yläkertaan. Ikean koottavat lipastot olivat tässä mielessä siis pelastus :)

Pukeutumishuone on hyvin pitkälle kalustettu Ikean kalusteilla. Lipastot toimivat kätevänä säilytyspaikkana vaatteille ja pitävät huoneen yleisilmeen siistinä. 
Avohyllyillä (Ikeaa nekin) säilytän ainoastaan juhlakenkiä, huiveja, hajuvesiä ja laukkuja. 
Pukeutumishuoneessa on kaksi rekkiä joissa roikkuu vuodenaikojen mukaan käytetyimpiä vaatteita. 
Ikkunan edessä on vanha divaani, johon voi tulla lueskelemaan jos kaipaa omaa rauhaa. 

Vaikka kalusteet ovatkin tässä huoneessa uusia, niin mielestäni vanha tiilinen piippu, lankkulattiat ja vanha divaani tuo riittävästi huoneeseen kontrastia ja ilmettä. Mä olen ainakin ollut huipputyytyväinen tähän huoneeseen!

Ai niin, huoneessa on myös mun ehkä paras koskaan tekemäni kirpparilöytö!
Matto josta maksoin kirpparilla 15€, osoittautui silkkimatoksi. Pyysin Bukowskilta hinta-arvioinnin matosta ja sen kuultuani meinasin lentää takapuolelleni. Ovat myyneet vastaavanlaisia mattoja kuulemma 600€:lla. Kyllä kannattaa olla kirppis-haukka!


Ei muuta kuin; lystikästä viikkoa teille!

18 kommenttia:

 1. Aikamoinen kirppislöytö! Tuo ihanaa glamour-henkeä tuonne pukeutumishuoneeseen. :) Niin ja tuo tiilinen piippu on kyllä varsinainen huoneen kruunu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto oli kyllä aikamoinen löytö. Nykyään kierrän AINA kirppareilla matot, vaikka tuskin tuurini toistuu. :)

   Poista
 2. Käsittämättömän kaunis matto on kyllä. Se on hienoa, kun tulee tehneeksi tuollaisia löytöjä; kannustaa jatkossakin olemaan kunnolla silmät auki, kun kirppiksillä kiertelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi! Hetken aikaa suunnittelin laitanko maton myyntiin, mutta en sitten malttanut kuitenkaan. En koskaan uskaltaisi ostaa itse tuon arvoista mattoa (koira- ja lapsitalouteen), mutta nyt kun tuollainen löytö tuli tehtyä, niin eihän siitä luopua malta.

   Poista
 3. Ihana mattolöytö, mutta hei vielä ihanampi koko huone!

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno huone ja aivan mahtava mattolöytö. :)

  VastaaPoista
 5. Jestas mikä kirppislöytö! Yritin itse tehdä juuri samanlaista löytöä, mutta huonommalla menestyksellä. Löysin kuitenkin kivan maton - Ikeasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei; pääasia, että kiva matto löytyi! =) Mikähän siinä on, että kun ohimennen vaan piipahtaa (eikä mene etsimään mitään tiettyä juttua) kirpparille, niin tulee tehtyä usein ne parhaimmat löydöt!

   Poista
 6. Huhhahhei mikä matto! Aivan upee!

  Mä tietkö just raahasin villamaton vastaavan tyyppisellä kuvioinnilla Salon Aarresaaresta. Muutaman kympin köyhdyin siitä, mut oon erittäin tyytyväinen sen väristykseen. On tulossa tähän Tyynelän olohuoneeseen, kunhan tuo pieni koirakaveri kotiutuu viikon päästä ;)

  Sun pukeutumishuoneessa näyttää oikein kivalle. Raikkaalle. Eikä yhtään haittaa, ettei ole kokonaan vanhoilla kalustettu. Muakin kyllä ensin nyppi sillon leväällä hakea tänne Ikeasta sänky, mutta voi oon ollut niin tyytyväinen. Puuta se on ja hirmu hyvä nukkua. Kompromisseja joskus joo ja kuhunkin tilaan tarkoituksen mukaista. Ei kai tarvii olla ihan ehdotonkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä! Ei tästä tslosta kuitenkaan museota ollut tarkoitus tehdä, että hyvin mahtuu vähän ikeaakin mukaan. Meilläkin on sohva ja nojatuolit Ikeasta ja molemmat on ihan super-mukavat istua ja pestävät irtopäälliset on kyllä ihan pakollinen juttu!

   Poista
 7. Onpa ihana pukeutumishuone! Ja tuo rosoinen piippu on sitten upea... Aivan huikea kirppislöytö tuo matto, kerrassaan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Mari! Tuo piippu on kyllä ihana röhjäke! <3

   Poista
 8. Joka tytön unelmahuone! Voisin muuttaa sinne heti.

  VastaaPoista
 9. Oho, mistä kirpparilta löytyi? :)
  Kaunis huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löytö on reilun vuoden takaa Porista, mutta kirpparin nimeä en kyllä enää muista.

   Poista
 10. Kiitos yhteydenotosta. Välitän hakemuksesi eteenpäin käsiteltäväksi. Otamme sinuun yhteyttä, kun päätös on tehty ;D

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe