Onko jossain joku, joka ei ole vielä kokeillut avokadopastaa á la Alexander Gullichen?
(Muilla avokadopasta-ohjeilla tehtyjä ei lasketa)
Jos et vielä ole, niin.. Kokeile!
Jos et vielä ole, niin.. Kokeile!
Kokeilin avokadopastaa ensimmäisen kerran jo noin vuosi sitten toisella reseptillä ja ihmettelin ensimmäistä versiota maistettuani, miksi siitä niin hirveästi kuhistaan ja lehdissä asti kirjoitellaan. Ensimmäisellä kokeilukerralla taisi olla avokadotkin liian raakoja. Ei ollut hääviä.
Annoin avokadopastalle toisen mahdollisuuden, ja tällä kertaa valmistin sen alkuperäisellä reseptillä (jonka löydät täältä). Tuloksena tajunnanräjäyttävä pastapläjäys! Nuolin lautasen! Ohjetta noudatin epätyypilliseen tapaan, melkein pilkuntarkasti. Lehtipersiljan sijasta käytin kylläkin korianteria, koska lehtipersiljaa en löytänyt. Olen tehnyt tätä jo useampaan otteeseen, kröhöm -muutaman viikon sisällä - ja korianteria en jätä pois, vaikka kaupan hyllyt tursuisivat lehtipersiljaa.
Avokadoja myydään nykyisin aika edullisesti 800 g:n pusseissa ja näiden avokadojen laatu on sattunut olemaan omalla kohdalla parempi, kuin "syöntikypsinä" myytävät. Viimeksi kun suunnittelin tekeväni avokadopastaa, ostin kaksi syöntikypsää avokadoa ja varmuuden vuoksi (onneksi) vielä 800g:n säkin.
Syöntikypsät näyttivät nimittäin halkaistuna tältä:
Ärsyttävää! Onneksi oli säkki! Vaikka jouduin odottelemaan pari extra-päivää avokadojen kypsymistä.
Ylijääneistä avokadoista voi tehdä vaikka munakkaan.
Miten siellä, maittaako avokadopasta?
ps. Mulla on täällä sivuilla remppa käynnissä, iski pieni kyllästyminen. Homma on vielä vähän kesken, mutta toivottavasti yleisilme on jo vähän selkeämpi (?)
Mullakin on joskus avokadoissa ollut noita kamalia tummia kohtia. Mitähän ne on? En ole ainakaan uskaltanut syödä. Voisi kyllä joskus testata tätä kuuluisaa pastaa, kunhan muistaa valmistautua kypsyttämällä avokadot. :)
VastaaPoistaMäkään en syö noita. Voiko se olla joku mato? Yäk kuiteskin!
PoistaMinä en oo tehnyt, vaikka tykkään avokadosta hulluna! Isäntä ei taas tykkää yhtään, mutta voisin ens viikolla kokata itselleni kun se on reissussa. Hyvä kun muistutit tästä :)
VastaaPoistaMeilläkään mies ei ole mikään avokado-fani, mutta tämä kyllä upposi hyvin! Mutta toisaalta lucky you, jos saat nauttia koko annoksen itse! .D
PoistaEn ole myöskään kokeillut, vaikka moni sitä kehuu. Nyt ylistit kyllä niin, että lupaan kokeilla tätä reseptiä, oli muutenkin kaikinpuolin hauska postaus :) Kiitti!
VastaaPoistaNo hyvä homma! Tuuhan sitten kertomaan kuinka kävi, ja että ihastuitko :)
PoistaTestattu on :) Mä syön avocadoja lähes joka päivä muutenkin. Tuota vedin joka päivä lounaaksi kyllästymiseen asti, mutta sitten tuli tauko. Nyt taas maittaisi :) Korianteria on ehdottomasti testattava! Se on mun toinen suuriherkku.
VastaaPoistaTestaa avocado myös ruisleivän päällä. Alle ihan vähän Oivariinia ja päälle tarvittaessa pieni ripaus suolaa. Avocadon voit mössätä haarukalla. Teen näin aamuisin, jos en jaksa tehdä guagamolea leivän päälle, tai jos korianteria ei ole ollut kaupassa. Niin ja sit avocado/kurkkusalaatti on helppo ja nopee lisuke ruualle. Sekaan vaan tilliä vaikka.
Mä luulen, että nuo jäljet tuossa esikypsytetyssä johtuu siitä, että sitä on säilytetty kaupassa kylmässä. Tykkään myös ostaa kypsentämättöminä ja laittaa ne tuohon muiden hedelmien viereen (omput jne) niin kypsyy parissa päivässä hyväksi.
T: addikti ;)
No kokeile jospa se korianterin kanssa saisi pikkasen uutta säväystä!
PoistaMä oon kans tehnyt välistä avokadoista guacamole-tyyppistä sörsseliä leivän (kylläkin gluteenittomien leipien, sillä en ole käyttänyt gluteiiniviljoja yli kahteen vuoteen) päälle ja hyvää on!
Tuo kurkkusalaatti+avokado täytyy testata. Minkä kanssa sä teet sitä?
Se on kyllä hyvä leivänpäällinen :)
PoistaNiin jäi muuten sanomatta, että avocado sopii musta myös raejuuston kanssa sörssättynä. Siis lisukkeeksi tai leivän päälle.
Tuon kurkkusalaatin teen useimmiten jauhetusta lihasta tehtyjen pihvien tai pullien + juures/perunamuusin kanssa. Se on hyvää myös ilman tilliä, vain sitruunan ja suolan kanssa.
Minulle tuo maistuisi, mutta, tuota miestäni en saa tuota syömään...yrittäisiköhän...:)
VastaaPoistaMinä en pääse muuttamaan mitään blogissani...ollut jo kauan näin ja olen jo viestiä siitä pistänyt eteenpäin, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan...ärsyttävää!
Kokeile! Tuolla, jos millä kannattaa yrittää käännyttää miestäsi avokadojen ystäväksi. :)
PoistaKurjaa, jos blogger kenkkuilee! Mä olin ihan varma tässä "rempatessani", että hävitän koko blogin bittiavaruuteen ;D
Tässäpä oiva vinkki kaikille avokadon ystäville, enään ei mene ostos vikaan :)
VastaaPoistahttp://www.recipebyphoto.com/how-to-pick-out-perfect-avocados/
Kiitti sulle tuhannesti tästä Täti ruskea!
Poista