4.4.2014

Risuhommia ja perinnerakentamisen pyhäinhäväistysPerjantaita tulin toivottelemaan!

Samalla kun mies on eristänyt kanalaa, minä olen nollannut päätäni risuaskartelulla. Tämä risujen kanssa näprääminen  ajaa saman asian kuin kivien kanniskelu. Kevyempää, ja sopii tällä hetkellä paremmin selkävaivaiselle.

Ryteikköä on kaadettu aika paljon kanalan ja lampolan edustalta - risua ja riukua riittää. 
Sopivankokoisista rangoista oli ajatuksena tehdä riukuaitaa. Joskus sitten, kun aikaa ja innnostusta löytyy. Haaveilen piiitkästä riukuaidalla rajatusta polusta riihelle. Sitä pitkin olisi juhlavaa kuljettaa lampaat kesälaitumelle. 

Mutta se pyhäinhäväistys, eli projekti kanala.


Se näyttää tällä hetkeltä tältä.

Ei hivele silmää, ei. Ainakaan vielä.

Tänään ajattelin hakea maalia ja viikonlopun aikana koppi saa toivottavasti uutta uskottavuutta tummanharmaasta maalista. 

Koppero on tehty vastoin kaikkia perinnekorjaajan ohjeita. Kanalasta löytyy styroxia, muovimattoa ja viikonlopun jälkeen ulkoseinissä komeilee vielä todennäköisesti jokin ei-hengittävä ulkomaali. 
Jos olisimme tehneet kanalan alusta alkaen itse, olisi kanalan voinut rakentaa hengittäväksi, mutta nyt mennään tällä. Eihän sitä tiedä, jos me vaikka hurahdamme kanoihin niin, että rakennamme muutaman vuoden kuluttua suuremman kanalan, isommalle parvelle - näin on kuulemma tässä touhussa vaarana käydä.


16 kommenttia:

 1. Hei vautsi! Haluatkos kertoa tuosta risuaidan kasaamisesta vielä lisää ja yksityiskohtaisemmin? Sellanen "for dummies"-versio, kiitos :D

  Aurinkoista viikonloppua Punaiseen Pihlajaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on tosiaan vanha verkkoaita, jota käytin apuna. Pujottelin risuja ristiin-rastiin verkon silmuja hyväksikäyttäen. Tuossa lähikuvassa näkyy verkko, ja ihan vaan fiiliksellä pujottelin risut sinne. Ihan tosi helppoa, mutta hidasta. Toinen vaihtoehto (jota aion myös vielä kokeilla) on pystyttää tukitolppia (rangoista), ja sinne väliin sulloa risut - se käy varmasti nopeammin, ja risua uppoaa enemmän.

   Mukavat sunnuntait teille :)

   Poista
  2. Viikonloppuna tuli taas poltettua risuja yhden juhannuskokon verran mutta ei hätää -risut tuntuvat olevan loppumaton luonnonvara! :D

   Poista
  3. Niinpä - ei ne risut yleensä kesken lopu :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minäkin! Täytyy varmaan opetella erilaisia tekniikoita, kun meillä tuota risua piisaa :)

   Poista
 3. Nyt käy risuaitavillitys selvästi kuumana :). Mietin itsekin, liitynkö tanskalaisen maajussin opetuslapsiin vai heitänkö risut viikonloppuna nuotioon!

  VastaaPoista
 4. Nuo on kyllä ai niin hyvännäkösiä, muutaman kerran jossain messuloilla nähny :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun apuna on verkko, tuon tekeminen on aika helppoa. Mukavaa sunnuntaita sullekin Miia! :)

   Poista
 5. Kanalaprojektin jatkoa odotan mielenkiinnolla! :) Risuaita on kyllä myös hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa seuraa :) Ja kiitos, tuolla tavoin saa "maskeerattua" verkkoaitaa ihan hauskasti.

   Poista
 6. Ok. Nyt on tullut sen verran signaaleja tanskiksen risuista, että mä siirryn Areenaan. Oletan, että ohjelma löytyy sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Suvi, älä vaan sano, että sulla on tanskiksen kokoinen aukko sivistyksessä? Sitä on nimittäin hirvittävän hankala koettaa enää paikata. Ei löydy Areenasta vanhoja jaksoja, eikä edes DVD-boxeilta. Ihan kamalaa.

   Poista
 7. Mutta eikö kanalaan tule lainkaan ikkunoita? Varmaan sitten joku hyvä valaistus? :) Meillä ei nimittäin ainakaan kanat muni jos ei valaistus ole kohdillaan. Ja tuuletuksenkin kannalta ehkä suosittelisin sitä ikkunaa, nimittäin kanat pölyää. Ja pölyää..

  VastaaPoista
 8. Yksi ikkuna on kyllä - se on vaan tuolla kopin toisella puolella ja lamppu tulee lisäksi myös. :)

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe