26.5.2014

Alla vaahterapuun
Lauantai-iltana, maalausurakan lopeteltuamme tuli tarve kaunistella nurkkia pienesti muuallakin. Pojan mentyä nukkumaan, jatkoimme touhuja "puutarhan" puolella (meidän pihasta ei voi vielä puhua puutarhana ilman lainausmerkkejä).

Epäpuutarhamme ehdoton lemppari, on siellä kasvavat vanhat vaahterat. Vanhojen puiden alle on mukava vetäytyä silloin, kun aurinko porottaaa, tai jos pieni vesisade pääsee yllättämään. 
Kannoimme puiden suojaan pöytäryhmän - vähän kynttilöitä ja kukkaa somistukseksi. 

Muistelin, että olin joskus nähnyt vilja-aitassamme vanhan puistonpenkin. Aitassa se on yksinäisyydessään odotellut ties kuinka kauan, että joku tulisi ja löytäisi. Istumistahan se ei oikein enää taida kestää, mutta kelpuutan tämän luokan kaunottaren hyvin pelkkään edustustehtäväänkin. Maalatakin varmasti pitäisi, mutta sitten siitä katoaa "se jokin". Antaa rapistua arvoisellaan tavalla.


Siinä vaahteroiden alla me yömyöhään kuuntelimme spotifysta musiikkia, juotiin oluet, ihailtiin vastamaalattua taloa ja tajusimme, että viime kerran ulkomaanmatkasta alkaa olemaan jo pitkä aika. 

Mihin sitä ihminen kotoaan lähtisi.
Paitsi ehkä Ranskaan.

*************
Ja sitten visainen pensaskysymys.
Siellä ruudun toisella puolella on varmasti parempia puutarhatietäjiä, osaisitteko auttaa -
mikä mahtaa olla tämä pensas?


Kasvaa meillä talon eteläseinustalla ja on mielestän nätti pensas, leviääkin hyvin. Siirsin sitä tuonne vaahteroiden läheisyyteen. Onko se jokin jasmike, vai mikä?

14 kommenttia:

 1. Ooh, ihan penkki !! Pensas lienee idänvirpiangervo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlailtuani idänvirpiangervoa, niin kyllä se oikeaan varmasti osui! Mielikuviin angervoista nousee ensimmäisenä norjanangervo - mutta niitä angervojahan on vaikka kuinka paljon erilaisia. Kiitos :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat...ja hyvä, ettet penkkiä maalaa! Meilläkin on tuossa makuuhuoneen ikkunan takan vanha vaahtera....tykkään vanhoista puista kovast...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa taloissa ja niiden pihapiireissä on sekin kiva puoli, että ympärillä on usein jo valmiiksi vanhaa puustoa. Tykkään kovasti.

   Poista
 3. Ihanat puutarhakalusteet, vau! Jotain angervoa minäkin veikkaisin lehdistä päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi miten urpo mä olen näiden tunnistamisessa! ;D Ostin keijuangervoakin, enkä silti tunnistanut tätä! Mitähän rikkaruohoja meillä kohta kasvaa kukkapenkissä - olen tässä siirtelemässä "kaikkea kivannäköistä" villisti kukkivaa tontilta kukkapenkin tyhjiin kohtiin.

   Poista
 4. Ihana penkki ♥ Kaunis sellaisenaa, vaikkei käyttöön kelpo olisikaan.

  Mä oon kyllä ihan uuno noissa puutarha-asioissa. Meilläkin kasvaa vaikka mitä kaunista: "se keltaisia kukkia tekevä" ja "se korkea siinä saunan seinustalla" esimerkiksi ;)

  VastaaPoista
 5. Voihan vaahtera <3 Tunnelmallisia kuvia ja kauniisti somistettu puutarhanurkkaus, kynttiläkruunu on ihan huippu.

  VastaaPoista
 6. Onpa chic tunnelma näissä kuvissa - miksi lähteä Ranskaan, kun se on omalla pihalla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä rakennan tuonne vaahteroiden alle oman pikku Ranskan - siemailen siellä kuivaa valkoviiniä ja kuuntelen Edith Piafia. ;)

   Poista
 7. Ennen puhuttiin yleisesti vain spireasta. Meidänkin tontilla on tätä vanhaa pensasta runsain mitoin. Kukkii parasta aikaa ja on helppo ja vaatimaton.

  VastaaPoista
 8. Kiitos tiedosta. Googlettelin spirean ja angervojahan sieltä ruudulle tupsahti:) Tämä on kyllä nätti pensas ja tulee toimeen vähälläkin - siirtelin sitä jo pihaan lisää - näyttävät nyt vähän nuupahtaneilta, mutta ehkä ne siitä tokenevat.

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe