25.5.2014

Maalattu on!

Talo on nyt maalattu, ja kyllä nyt ihmisen kelpaa. 

En olisi uskonut, että talonmaalaus kävisi näinkin joutuisasti. Meitä oli kaksi päivää neljä maalaamassa (iso kiitos asianomaisille), ja kolmannen päivän maalasimme T:n kanssa kahdestaan. Nyt koko urakka on valmis - kolmessa päivässä! Ajattelin, että talonmaalauksessa olisi vierähtänyt vähintään viikko. 

 Keittelimme keittomaalin (tai T keitti) myöhään keskiviikkoiltana, torstaina aloitimme itse maalaamisen.

Kuvakoostetta urakasta.

Ja sitten sitä valmista pintaa (ei paljasta, heh)Pigmenttinä käytimme Uulan punaokraa. Sävystä tuli juuri sellainen, kuin toivoin.
Keittomaali näyttää seinässä mukavan eläväiseltä - eikä haittaa vaikka tauko osuisi kriittisellä kohdalla, keskelle seinää, koska maalauksen jatkokohtaa ei valmiissa seinässä kukaan huomaa. 

Myös vanha puu imee maalia tietenkin eri tavalla, kuin uusi puu. Me emme uusineet kokonaan talon ulkoverhousta, vaan ainoastaan kovimman rasituksen alaisena olevan, etelänpuoleisen seinäpäädyn (kokonaan) ja muualta paikkailimme vain vähän sieltä täältä. Maalinkulutus vanhassa, huokoisessa pinnassa oli huikeammillaan noin 1 litra / neliö! 

Tarkan markan miehenä T laski maalinkulutuksen tunnetusti "nuukasti". Meinasi usko loppua, maalin riittävyyden suhteen. Mutta niin vain otti ja riitti - ja ylikin jäi. 
Peräti 10 litraa ;)

Nyt illan kisastudiota valmistelemaan. 
Jännittävä ilta tulossa.

26 kommenttia:

 1. Koria on maali kuin koko talo :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tulikin kaunista jälkeä, maalin sävy on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - keittomaalin sävyä arvottiin pitkään, mutta valinta osui tällä kertaa nappiin minustakin! :)

   Poista
 3. Punaisen tuvan ja Suomen vihreän luonnon kontrasti on aina niin sykähdyttävän kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontrasti punaisen ja vihreän välillä on kyllä voimakas :) 10 vuotta taaksepäin en olisi uskonut olevani näin innoissani punamullan väristä - niin ne (asiat ja) ihmiset muuttuvat ;)

   Poista
 4. Täys kymppi ♥

  Väri on aivan järjesttömän kaunis ja niin on talokin. Ai että. Nyt kelpaa kesää vietellä pihalla ja ihailla kätten jälkeä.

  Oli muuten sun maalausprojekti tosiaan hiukka eri mittakaavassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sävystä tuli kyllä oikein nätti minustakin. Tietyssä auringonvalossa talo näyttää voimakkaan tiilenpunaiselta, mikä oli toiveena.

   Eri mittakaavassa tai ei, mutta kyllä teilläkin tyynelässänne nättiä jälkeä syntyi! :)

   Poista
 5. Todella hyvältä näyttää :) Sävyt on niin lempeän samettisen näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Pelkäsin, että talosta tulisi paloautonpunainen - ei onneksi tullut :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Talon vanha maalipinta on arveluiden mukaan vähintään 70 vuotta vanha - ehkä vältyn seuraavalta talon maalausurakalta :)

   Poista
 7. Tuli kyllä upea! Onko tuo maalin tekeminen vaikeaa? Paljonko säästyi pennejä vastaavaan ostettuun verrattuna? Meilläkin on toivottavasti vielä tänä vuonna punamultamaalausta tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut vaikeaa. Tärkeintä on vaan sekoitella ja katsoa, että maali ei pala pohjaan. Pennejä säästyi kyllä itsetekemällä reippaasti - jos vertaa kaupan (esim. Uulan) valmismaaliin. Litrahinta oli itsetehtynä n. 1€/litra. Jos itse ei jaksa keittää, kannattaa katsella lehti-ilmoituksia joissa myydään keitettyä punamultaa, hinta on ainakin täälläpäin ollut 2-3€/l - joka sekin on edullisempaa kaupan maaleihin verrattuna.

   Poista
 8. Jopas olitte ahkeria....kaunis talosta tuli!

  VastaaPoista
 9. Kaunista jälkeä! Meillä olisi samanlainen urakka edessä, Uulaa valmiina ostettuna kun edelliset omistajat jo kerran sillä maalanneet. Kiva ja kiinnostava blogi, pari lehtijuttuakin olen lukenut teistä. Itse asun 1880-luvulla rakennetussa maalaistalossa Etelä-Pohjanmaalla eli moni asia senkin takia mielenkiintoinen! -SS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla SS - ja lämpimästi tervetuloa :)

   Teilläkin on talo päässyt kunnioitettavaan ikään. Missä päin talonne sijaitsee, jos saan udella?

   Kovasti tsemppejä maalausurakkaan. Kyllä se lopputulos sitten palkitsee kaiken sen vaivan. :)

   Poista
  2. Tämän kesän työt eivät jääkkään vain maalaamiseen, vaan myös katto vaihdetaan. Onko tuo teidän katto sinkittyä konesaumaa? Sellainen olisi meille tarkoitus laittaa, nyt rakenteita on rasittamassa vanha painava tiilikate. Teuvalla tätä vanhaa talovanhusta hoidamme :) -SS

   Poista
  3. Meillä on sinkitty konesaumakatto. Meillä oli myös vanha tiilikatto ennen peltikattoa. Hieno sekin (mutta hauras ja vuotava). Päädyimme lopulta sinkittyyn konesaumakattoon sen kestävyyden takia. Myös kolmiorimahuopakatto oli vaihtoehtona - hyvä vaihtoehto sekin!

   Laita blogi pystyyn, niin pääsen seurailemaan urakkaanne ;)

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe