20.5.2014

Börje ja sen daamit


daamit; sussu, lissu, friidu, tsirppa ja bööna (Börje oli kuvanottohetkellä vetäytynyt jo mökkiin odottelemaan haaremiaan yöpuulle)

Eilen, myöhään illalla, saavuimme pihaamme, auton perässä kaksi pahvilaatikollista kanoja ja yksi kukko.
Edessä oleva mökkiin vapauttaminen jännitti, varsinkin kukon osalta. En minä ole koskaan aikaisemmin kanoja tai kukkoja käsitellyt. Lukenut vain, kuinka pahana äkäinen kukko saattaa pahimmillaan olla. Hirvitti, että jos se vaikka hyppii tilaisuuden tullen pahvilaatikosta silmille. No ei hyppinyt, koska Börje on hyvätapainen herrasmies. Kanat minä nostelin yksitellen pahvilaatikosta mökkiin, mutta kukolle minä raotin pahvilaatikon suuta ja kippasin sen ulos. Varmuuden vuoksi.Sinne ne jäivät yöksi, omaan mökkiinsä. Jätin ulkoluukun auki, että pääsevät sitten heti aamuvarhaisella, herättyyän ulkoilemaan tarhaansa.

Ja mihin sitten tänä aamuna heräsin?
Klo 6, Börje aloitti aamuiset serenadinsa. Oikeastaan kyllä, heräsin siihen, että T tönäisi minut hereille ja sanoi että "kuuleks sä - Börje!"

Olipa ihana herätä kukonlauluun!

Börjen ääni ei ole niin kova, että se jatkossa tulisi häiritsemään aamu-unia. Oikein kaunis kukon ääni, ei missään nimessä, millään tapaa häiritsevä. Päinvastoin - Börjen laulellessa tuntui aivan kuin olisin herännyt, jossain etelän helteessä ulkomailla. Eksoottista ja tunnelmallista. Eikä tarvinnut torkuttaa puhelinta, vaan reippaasti kaurat kainalossa säntäsin tipuja moikkaamaan.
 

Tyytyväisenä siellä kuopsuttielivat ja pölöttivät, Börjen tarkkaillessa tilannetta.

Töistäkään ei meinannut tulla mitään, kun olisi tehnyt mieli vain istuskella ja katsella kanasia - ja Börjeä.

Nyt illansuussa Börje yritti houkutella rouviaan yöpuulle mökkiin. Kanaset olisivat vaan halunneet rillutella ulkona ja pyydystää hyttysiä, vaikka Börje mökötti jo mökissä ja koetti vienosti kutsua parveaan turvaan. Kävi niin sääli jotenkin Börjeä, yksin siellä mökissä ja kanaset vaan rilluttelivat ulkona, vailla meininkiäkään asettua mökkiin. Niinpä minä sitten leikin hetken Börjeä, ja kävin kyyttäämässä kanat mökkiinsä. Börje näytti ikkunasta jotenkin huojentuneelta. Toivottavasti huomenna sujuu jo nukkumanmenokin säädyllisempään aikaan.
Mukavaa viikkoa!

Meillä laitetaan huomenna keittomaalit porisemaan ja pensselit heilumaan!
23 kommenttia:

 1. Ihana Börje ja sen daamit! Onnea uusista perheenjäsenistä, muistathan kertoa heidän kuulumisiaan säännöllisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan ne on aika symppiksiä.:) Kuulumisia tulen varmasti päivitelleeksi - on niitä niin mukava seurailla.

   Poista
 2. Ihania, onko Börje musta? Meillä Esa ajaa neidot seitsemän aikaan illalla orrelle ja tänäkin aamuna herättiin kukon lauluun n. 3.20 :) Onneksi meidän Esallakaan ei ole iso ääni, meidän makkarin ikkuna on just vain kanatarhaan päin ja ikkuna on auki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Börje on aikalailla musta. Hmm.. Teilläkö kukko ajaa kanat sisään? Meillä tänäänkin nimittäin kukko paineli sisään paljon aiemmin kanoja. Ihmettelen myös sitä, että miksi se ei mene orrella, vaan päivystää ikkunan vieressä kalkkikipossa. Omituinen Börje.

   Poista
 3. Ovatpa he kauniita. Mekin käytiin vähän kaverilla katsomassa kanoja, mutta en kehdannut kysyä että saanko ottaa syliin. Juuri tuosta syytä, kun en ole ikinä kanaa käsitellyt. Mitäs kanasia Börje ja kumppanit ovat? Olisi kiva tietää minkälaiset kanat sopisivat meille parhaiten. Toistaiseksi olen miettinyt eläkkeelle jääneitä tuotantokanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on nättejä. Kanasista omat suosikit ovat bööna (kanoista tummin) ja friidu (fasaaniväritys). Ja Börje tietenkin! :)

   Nämä ovat rodultaan maatiaisia (ilmajokista kantaa). Olen jonkin verran hurahtanut näihin vanhoihin maatiasrotuihin ja on mukavaa säilyttää alkuperäisrotuja, vaikkakin näinkin pienimuotoisesti. Pidän myös siitä, että rotuna maatiaiset ovat vaatimattomia, ovat hyvin kylmänkestäviä ja niillä on vielä jäljellä vanhat vaistotoiminnat. Minä suosittelen lämpimästi maatiasrotuja!

   Poista
 4. Onnea uusista perheenjäsenistä! Onko ilmajokisia? Meillä kanat korvaa telkkarin ainakin näin kesäaikaan, ei malttaisi tehdä mitään muut kuin kanoja tiirata, hih. ;)
  Täältä Keski-Suomesta terkut meidän tyrnisporukalta sinne!

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ilmajokisia ovat!

   Telkkari on kanojen kesätouhuja katsellessa ihan turha! Ulkotarhassa pyörii ihan tosielämän kauniit ja rohkeat! :D

   Ilmajokiset kiittävät tyrnisten terveisistä! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan sijoittanut mun 150 euroa näin järkevästi! :D

   Poista
 6. Mahtavaa! Hehän kotiutuivat heti ja ovat oikein mainioita! Kyllä Börje vielä joukkonsa ojennukseen saa, ehkä hän osaakin pitää tyttönsä tyytyväisinä antamalla heille hieman vapauksia? On niin kuin moderni mies, pitää itsenäisistä naisista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Börje on vähän tuollainen jöröttäjä pohjimmiltaan. Ensin hän antaa olettaa, että on ihan ok hillua ulkosalla myöhempään ja sitten kuitenkin on ihan raivoissaan seuraavana päivänä.

   Poista
 7. Oi miten kivaa! Onnea uusista perheenjäsenistä!

  VastaaPoista
 8. Haha, kyllä börjen kelpaa noilla daameilla :)

  VastaaPoista
 9. Ihania! :) Koskakohan saisi oman kanalan siihen kuntoon, että voisi hankkia kanoja ja sen kukon... Onko teillä ympärivuotinen- vai kesäkanala?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan ympärivuotinen kanala. Mutta kesäkanalakin varmasti olisi ihan kiva ratkaisu, jos ei ole mahdollisuuksia pitää yli talven! Suosittelen!

   Poista
 10. Ihanaa ja mahtavaa! Kurkin vaarallisesti auton ikkunasta teidän pihalle eilen ohi ajaessani, ja näin kuin näinkin vilkaisulta kanat ulkona. Tosi kivaa, että lähellä on nyt maatiaiskanoja =)

  Mäkin haluan kanoja, pian! Katsastin jo paikkaa uudessa kodissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla turvallisempaa tulla katsomaan kanoja paikan päälle ;D Kuulin, että börjen aamutervehdykset kuuluvat teillekin - Eikö olekin kaunis ääni meidän Börjellä?

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe