10.9.2014

Maailman helpoin omppuhillo ja "naisten lempikukat"



Ei muuttunut omenat tänäkään syksynä vielä siideriksi, vaikka erilaisia loitsuja kokeilinkin. Eikä se oikeastaan edes haittaa, koska kolme ämpärillistä omenoita muuttui hilloksi, melkein itsestään. 

Uunissa!
 Kuorineen! 
Ei tarvinnut kuin pilkkoa omenat uuninkestävään vuokaan ja laittaa sokerit ja mausteet sekaan. (Ihan ensiksi piti tietty käydä omppuvarkaissa.)

Tästä helpommaksi hilloaminen ei voi mennä!

Omenat paistuvat uunissa 1,5 h ( ja tämä aika ei ole sitten niin nokon nuukaa.) Tällä välin voi lähteä hakemaan vaikka uutta ämpärillistä omenoita, innostuksissaan hilloamisen helppoudesta. Näin minulle kävi. Kolmannen satsin lisää hillottavaa hain vielä sitten, kun olin maistanut ensimmäistä satsia. Hillo on hiukan toffeemaista ja taivaallisen hyvää! Tämä resepti jää käyttöön.

Alkuperäinen ohje täältä.

Mausteena käytin kanelitankoja ja muskottipähkinää. 
Seuraavalla kerralla aion kokeilla sitruuna ja inkivääriä.

Sokerin määrää voi säädellä. Itse en laittanut pakkaseen meneviin hilloihin kovin paljoa sokeria, koska säilyvät pakastettuna vähemmälläkin. Ohjeen määrällä (1/3) hillo säilyy kellarissa/jääkaapissa hyvin vuoden verran.

Ensimmäinen vaihe: Omenat käyvät läpi tiukan laadunvalvonnan.







Muoks.
Ja uuni sitten täyteen omenaa, että ei mitään yhtä pientä vuokaa kerrallaan.
Minä survoin 4 vuokaa kerrallaan (kahdessa kerroksessa), eikä ollut edes kiertoilmaa käytössä. Tasaisesti muhivat omppuloiset. Vuoat saa laittaa ihan kukkuralleen, sillä kypsyessään menevät kasaan reilusti.

*****

Hei sinä, joka löysit Blogiini hakusanalla "naisten lempikukat"! Terve!
Toivottavasti vastaus ei tule myöhässä, mutta mitä jos kokeilisit neilikoita? 
Pionit on ymmärrykseni mukaan myös usean naisen lemppareita, mutta niitä ei taida enää löytää. Tai entäpä jos heittäytyisit oikein romanttiseksi ja poimisit kukkakimpun syksyn kukista ihan ite? Vaikka en minä sittenkään tiedä... Pelaa nyt vaan varman päälle ja vie niitä neilikoita.

Tulehan sitten kertomaan kuinka kävi.

ps. Neilikat - ne on näitä.






23 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, otetaan käyttöön :) ja Pömpeliinkiin tullaan välillä kaikenlaisilla kivoilla hakusanoilla, niistä pitäisi joskus muistaa kirjoittaa postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :)

      Kaikista hauskin hakusana, jolla blogiini on tultu on: "mikrokiljun valmistus" ;D Harmi kun ei nyt oo mitään kiva reseptiä antaa.

      Poista
  2. Vau, tätä täytyykin koittaa. Kiitos. :)

    VastaaPoista
  3. Mä myös kokeilen tätä! Just tein yhden satsin hilloa ohjeella omenoita kattilaan, hiukan hunajaa, pari kanelitankoa ja keitetään hetki. Sekin on aika yksinkertainen. :) Ja hyvä.
    Sen tekee samalla kun koittaa valmistaa jotain vihreistä tomaateista. Oon tässä temppuillut niiden kanssa kohta KAKSI tuntia. Hoh hoijaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli siitä niin kiva, kun ei tarvinnut kuoria omppuja ja kypsyivät hiljalleen uunissa ilman valvontaa. Parhaat jutut on monesti niitä yksinkertaisempia!

      Voi kun mullakin ois joskus tomaattisatoa. Pihalla yrittää vielä 8 raakiletta kypsytellä itseään. Ainoat tomaatit!

      Poista
  4. Uunihilloa täytyy todellakin testata viikonloppuna, kiitti!

    Omppulaan joku oli tullut kerran hakusanoilla "miten löytyy juhannusheila". Se oli niin liikuttavaa :) Vähän samaa sarjaa tuon kukkahaun kanssa. Neilikat taitavat olla nirsoille täytekukkia... Toivottavasti vinkkisi toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!

      Toivottavasti nämä hakusanatyypit löysivät molemmat etsimänsä - sen juhannusheilan ja oikeanlaiset kukat! Voi hitsi, nirsoileeko joku neilikoita? Toivottavasti tää kyseinen nainen ei ois kuitenkaan sellainen.

      Poista
  5. Oo, tota hilloa täytyy koittaa tehdä lauantain lettukesteille!

    VastaaPoista
  6. Hihih, minua aina ihmetyttää välillä miten esimerkiksi google edes tuo mitä omituisimmilla hakusanoille johonkin blogiin. Kyllä niiden kanssa saa nauraa joskus :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla mua on naurattanut yksi toinenkin hakuyritys: "köökistä kajahtaa kana" . Ei meidän köökissä kajahda muut kuin minä! :D

      Poista
  7. Eri kilttiä huomioida googlessa eksyksissä oleva surffailija ja neuvoa häntä pulmissaan! Hillo houkuttaa, puut notkuvat, kiitos reseptistä. Itse oon myös joskus oikaissut vielä enemmän ja surauttanut vaan tuoresosetta ja lisännyt hieman sokeria ja eikun pakkaseen. Sekin on maistunut mukavalta talvella jukurtin ja puuron kera. Mutta toki nuo mausteet varmasti sulostuttavat omenoita entisestään, täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kukkavalinta osuu nappiin.

      Tuoresose kuulostaa kelvolta tavalta säilöä myös! Jaksaakohan sauvasekoitin vääntää tuoreet omenat soseeksi..hmm..Ajattelin vielä kokeilla omenachuntneyta. Tosin eilisestä pilkkomisesta kädet ovat pieniä viiltoja täynnä, joten sipulihommat ei nyt, sattuneesta syystä, innosta. ;)

      Poista
  8. Itsekin tein uunissa omenahilloa tänä vuonna, helppoa oli kyllä.

    Ihanasti neuvottu avun tarvitsijaa, neilikat on kyllä aika ihania ja kestää maljakossa pitkään kauniina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva ohje, kun ei tarvinnut alkaa kuorintapuuhiin.

      Neilikat on omia lemppareita (silloin kun ei luonnonkukkien sesonki on jo ohi ulkona) juuri siitä syystä, kun pysyvät maljakossa pitkään hyvänä - ja tietenkin siksi, kun ovat nättejäkin. :) Toivottavasti googlettaja hurmasi daaminsa oikealla kukkavalinnallaan! :)

      Poista
  9. Oho. Onpas iisin oloinen ohje. Tuotahan vois vaikka kokeilla :))

    VastaaPoista
  10. Olen kanssa ihan hurahtanut hilloiluun :D Osan maustoin inkiväärillä ja siitä tuli ihan taivaallisen hyvää. Hillosokerin korvasin täysruokosokerilla, kelvannee myös tähän tarkoitukseen. Nyt pitäisi enää keksiä, että mihin kaikkeen sitä omenahilloa ja/tai -sosetta voi käyttää kun ei kehtaisi joka ilta piirakkaakaan leipoa? :D (Aamuisin syön kaurapuuron tai jogurtin seassa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himohilloaja?! :D

      Ihan varmasti inkiväärillä maustettu hillo maistuu taivaalta. Miksihän en tajunnut maustaa osaa hilloista inkiväärillä.

      Talvella omenahilloa käytetään meillä kaurapuurossa ja jugurtin kanssa. Sitten teen aina välillä riisipuuroa pikariisihiutaleista ja siinä omenahillo on toiminut aika kivasti lisäkanelilla höystettynä. Ja sitten tietty pannari. Se pitää tehdä sillä "maailman paras pannukakku" -ohjeella - muut ei käy.

      Poista
  11. Tuon ohjeen jälkeen minustakin voi kuoriutua hilloaja...aion totisesti kokeilla..:)

    VastaaPoista
  12. Voi kuulostaapa ihanan yksinkertaiselta! Täytyypä kokeilla. Meillä on kuusi omenapuuta ja pian kyllä hukutaan niihin, että jotakin niistä pitäis tehdä. :)

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe