20.12.2014

Tilaukseen: välipäivien ähkyöverit (ilman morkkista)

Nyt voi huokaista! Lanttulaatikko on valmis, ja talo sillä tavalla puolihyvin siivottu. Lahjat on suuremmilta osin paketoitu ja kuusikin tuotu sisään. Kyllä tämä tästä! Jos nyt vähän hössöttyttääkin ennen aattoa, voi sitten päinvastoin välipäivinä ottaa rennosti. Voi sitä autuuden tunnetta, kun jääkaappi on täynnä valmiita ruokia, joita voi aina nälän ilmaantuessa lämmitellä. Enkä jaksa ottaa myöskään mitään mässäily-yltäkylläisyys-morkkista ruokien suhteen - tosin en tiedä, pitäisikökään. Aion syödä joulunpyhät laatikoita ja suklaata niin, että napa paukkuu. Jos arkena pitääkin yrittää miettiä ruokalistoja järkevästi (=ekologisesti/terveellisesti/kukkaroystävällisesti) ja joskus tuntuu, että ruokia yrittää nyhjästä melkein tyhjästä, niin jouluna en jaksa pingottaa. Jouluna on lupa herkutella ja syödä ähkyöverit! Seuraavat puuropäivät saavat odotella ensi vuoteen! (jouluaaton aamun riisipuuro on pois laskuista)

ps. Ja tuo love at first sight -kattokruunu päätyi kuistille kiikkumaan. Uskon sen sinne jäävänkin. Juhlallinen valaistus siitä ainakin syntyy - tulee pieni kupolikatto -efekti! 
Rakastan edelleen. 


14 kommenttia:

 1. Oi minäki odotan niin paljon ruokaa, hyvää, hyvää ruokaa. Vaikka sitä syökin muutenkin suht hyvin ( vaikkakin usein samaa ruokaa useamman päivän ) niin joulun herkut on oma lukunsa. Täälläkin lahjat hankittu, useimmat jo jaettukin. Kuusi vielä laittamatta, mutta muuten alkaa olla jo lähes kaikki valmista itse the hetkeen. Kaunis tuo lamppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä syön tyytyväisenä jouluruokia monena päivänä, tippaakaan niihin kyllästymättä. Nam! :) Meillä on kuusi yleensä haettu jo hyvissä ajoin joulua, mutta tänä vuonna tuotiin "vasta" eilen sisään - illalla odottaa koristelupuuhat. :)

   Poista
 2. Tietenkin ähkyöverit, överit kaikkea muutakin ihanaa - läheisiä ja tunnelmointia! Nyt on se aika vuodesta kun tankataan talvea varten kaikkea, että jaksetaan kevääseen! Kyllä on ihana tuo lamppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin totta tosiaan, onhan siinä joulussa paljon muutaki ihanaa kuin vain se syöminen - tuli ihan nolo tunne =P Joulu on kyllä niin oikeaan aikaan vuodessa. Miten muuten tämän pimeyden yli jaksaisikaan, jos ei olisi tätä joulua jota (salaa minäkin) odottaa. :)

   Poista
 3. Kyllä jouluna pitää herkutella! Ja syödä yöllä.

  Tuo kattokruunu on kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä. Jouluruoat on parhautta. Ja suklaa.

   Ja kiitos! :)

   Poista
 4. Alkaa täälläkin olla ruokia vaille valmista, ehkä vähän vielä siivoushommia :) Hyvää 4. adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imelletty perunalaatikko on meillä vielä tekemättä, ja se onkin aina se jännittävin osuus ruokien kohdalla, että onnistuuko imeltyminen. Vielä vähän jännitettävää siis :) Kiitos ja kivoja valmisteluita sinne!

   Poista
 5. Ihanan leppoisaa Joulun aikaa teille :) Todella kaunis tuo kattokruunu!

  VastaaPoista
 6. Sellanen ähkyinen ja ylensyönyt olo melkein tekeekin sen joulun! Eihän muuten edes pystyisi makaamaan monta päivää putkeen. :)

  Ihana kuva lampusta, on se hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Senköhän vuoksi jouluna luetaan niin paljon, kun muuhun ei ähkyltä kyetä? =)

   Ja kiitos!

   Poista
 7. Ihan tunnelma teidän kuistilla, tuo kruunu on nappivalinta! Todella kauniit varjot. Onnellista joulua teille siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Liisa! Oikein tunnelmallista joulua Sinullekin!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe