26.1.2014

Kahvia koneeseen!





Olen luultavasti rikkonut viikonloppuna oman henkilökohtaisen kahvinjuontiennätykseni, sikäli jos yhtään osaan tulkita oikein ruokatorveni tämänhetkistä tilaa ja sen yrityksistä huomautella liikakäytöstä. Mutta kattokaas, kun mä ostin meille mokkapannun! Nyt valmistuu espressot, lattet ja muut hienoudet ihan kotosalla, puuhellalla poristen. Alunperin mun oli tarkoitus ostaa mutteripannu T:lle syntymäpäivälahjaksi maaliskuussa, mutta kärsimättömänä en jaksanut odottaa siihen saakka. Tämä mokkapannu toimikoot tammikuisena piristeenä, jotenkin takkuisesti alkaneelle tälle vuodelle. Kun pannullisen jälkeen kahvia tuntuu edelleen siltä, että ei vaan yksinkertaisesti käynnisty tähän päivään, täytyy kokeilla tujumpaa matskua. Espressoa! (Vatsahaava, täältä tullaan!)

Kahvinkeitintä meillä ei ole ollut enää moniin vuosiin, vaan kahvit on keitetty pannukahvityyliin, pressopannulla. Meillä on Ikeasta ostettu pressopannu, joka toimittaa asiansa mallikkaasti. Kahvi on hyvää, eikä suodatinkahvia ei ole ollut ikävä. Pressopannulla kahvi on vahvempaa ja täyteläisempää, täydellistä pannukahvia!

Kahvinjuonnin lisäksi olen viikonlopun aikana pyöritellyt huonekaluja ympäriinsä (taas!). Kaikki sai alkunsa meille muuttaneesta vanhasta, ihanasta metalli/lasi/puukaapista. Neiti-Pastillista. Se aikaansai makuuhuoneen uudelleen järjestelyä ja sitten koko homma lähti lapasesta. 
"Tahdonvoimaa" - huusin miehelleni rappusissa, kun kannoimme sinne yhtä täyspuista lipastoa ja toista alas. ;D Hommat makkarissa on vielä vähän kesken, mutta makkarin ja keittiön välissä oleva pikkuinen läpikulkuhuone sai uuden funktion. Siellä aiemminkin ollut pöytä toimii nyt laittautumispöytänä ja on enemmän jatketta makkarille. Aiemmin tämä pöytä on toiminut puolikuolleiden tietokoneiden säilytyspaikkana.



Nyt salaatintekoon! Moi!

13 kommenttia:

  1. Meillä kahvit keitetään keittimellä, mutta nyt ollaan hurahdettu molemmat niin teehen, että eipä ole kahvia tullut juotua, kuin kylässä....:)

    VastaaPoista
  2. Tahdonvoimaa :D
    Niin tuttua. Kiitti nauruista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauroin samaa juurikin tuttuuden vuoksi. :D

      Poista
    2. Tahdonvoimalla sitä saa tehdyksi välillä ihmeitä, välillä se korvaa jopa puuttuvan lihasvoiman! :D

      Poista
  3. Hihiii :D Eihän tuolla kahvimäärällä ja tavaroiden tahdonvoimalla pyörittämisellä vaan ole mitään yhteyttä ;) Jos siellä ei kohta eneriapiikit tasoitu, niin sun mies saattaa takavarikoida sen mokkapannun.

    Tulikin tästä mieleen, että voisi tuota omaakin taas käyttää joku päivä. On ihan unohduksissa ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks nää adrenaliiniryöpyt on ohimeneviä ja liian harvakseen ilmestyviä tiloja, mutta ans olla kun sellanen iskee!! Silloin vaaditaan sitä tahdonvoimaa.. ainakin mieheltä ;D

      Poista
  4. Mä siirryin keittämään pannukahvia kun koira pudotti toistamiseen keittimen lattialle ja se meni taas rikki. Muutaman euron pannu on ollu todella hintansa väärtti!

    Oon muuten Ilkan lehtijutun jälkeen lueskellut sun blogia, tuttuja maisemia ja tuttuja ihmisiä- ollaanhan me oltu naapureitakin! ;) Täytyy sanoa, että uskomattoman kaunis talo, ja paljon paremmin ei vanhat huonekalut voisi sopiakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannukahvi hakkaa suodatinkahvin 6-0! (Koirakin sen tietää. :)

      Lähes koko yön kestäneen selvitystyön seurauksena olen jäljilläsi! ;D Ainakin luulen niin. Terkkuja pikkuveljelle? :) :)

      Ja paljon kiitoksia!

      Poista
  5. Mulla jäi mutteripannu toimettomaksi kun hankittiin induktioliesi, pannu sai sitten jatkaa matkaa uuteen kotiin. Pitäisi varmaan käydä hankkimassa sellainen induktiolle sopiva malli, koska onhan pannukahvi aivan omaa luokkaansa.

    VastaaPoista
  6. Meilläkin on induktioliesi, ja siihen ei löydy tuollaisia perinteikkäällä muotoilulla olevaa Bialettia!

    Mutta hei, jos tykkäät ihan perus-pannukahvista (että ei tarvitse olla mitään espressoa, tai lattea) niin suosittelen tuota pressopannua!! Ei maksa paljon ja ihan parasta perus-kahvia tulee. Helppoa ja nopeaa; keittää vaan veden induktiolla, mittaa kahvin pannuun ja sitten kuuma vesi päälle, mäntä alas ja kahvi on valmista. Ei tarvitse kaataa minkään sihvilän läpi, vaan pressopannun mäntä laskee purut pannun pohjaan. Suosittelen!

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe