25.7.2013

"Ain laulain työtäs tee"
Kiva, kesä tuli takaisin! Samalla meidän pihaan saapui 3 lavallista laattoja, kasa multaa ja kaivinkone. Sillä aikaa kun miehet ovat häärineet laatoituksen kimpussa, mä olen maalaillut. Eilinen vielä sujui kuin tanssi, ja ihmettelin itsekseni, kuinka mä puoli vuotta takaperin olin täysin tympääntynyt maalaamiseen. No tänään se alkoi sieltä salakavalasti palailemaan mieleen. Maalaaminen itsessään on ihan mukavaa. Mutta silloin kun loppu häämöttää jossain valovuosien päässä ja homma muuttuu pakkopullaksi, niin silloin kuvaan astuu tympäännys. Ihan vielä ei kuitenkaan puhuta maalaus-burniksesta, mutta veikkaanpa että kesän lopulla ollaan taas lähellä sitä pistettä, kun maalipurkin kannen avaaminen muuttuu itkupotkuraivariksi. Mä olen maalaillut tässä nyt ulkosalla ikkunanpokia ja ikkunankarmeja. Ehkä osa 1/1000 tämän kesän maalausurakasta suoritettu! Great! Enää jäljellä talon koko ulkovuoraus (ei siis kuvassa näkyvä kuisti) vaan itse talo, 7 x 21 m, ehkä n. 250 m2 maalattavaa pinta-alaa. Onneksi talkooväkeä on tulossa iso joukko auttelemaan. Myös vaja-rakennus huutaa maalia, samoin kuin kaikki muutkin ulkorakennukset. Kesälomaa on periaatteessa jäljellä tasan viikko. Sitä ennen olisi hyvä pakko saada rakennetuksi aita piha-alueen rajoille, laatoitus valmiiksi, jonkinlaista suunnitelmaa pihaan tulevista istutuksista tehdyksi, ja vähän reissatakin. Täytyy ehkä hiukan joustaa tälle kesälle/syksylle laaditusta toimintasuunnitelmasta ja relata. Onhan se kiva, kun jää seuraavillekin kesille vähän puuhailtavaa ;)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin..


Kivaa loppuviikkoa!

3 kommenttia:

 1. Voi että... tsemppiä maalausurakkaan. Kauhulla odotan, kun joskus itse joudun samaan tilanteeseen ;D

  Vadelma-herukkamehu vaikuttaa iiiiihanalta. Täytyy testata - kiitti ohjeesta!

  VastaaPoista
 2. Piti vielä sanoa, että mielettömän kauniit värit talossanne! Kävin lukaisemassa remppasivusi - hienoa työtä! Nuo teidän uunit, huoh, kuolaan. Tahdon :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tuhannesti kommentista ja tsemppauksista; kyllä tää tästä suttaantuu :D Mä olen itsekin tosi tyytyväinen meidän leivari-takka-puuhella -comboon, meillä oli super-hyvä muurari!

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe