13.7.2013

Kasvimaalta Moi!


Kasvimaa siellä jossain

Uskomatonta, mutta meidän kasvimaa tuottaa satoa! Olemme olleet jo useita viikkoja täysin omavaraisia salaattien suhteen (mm. keräsalaatti, jäävuorisalaatti ja tammenlehtisalaatti). Itse kyllä suhtauduin aika skeptisesti meidän kasvimaa-hankkeeseen, mutta kyllä se on uskottava; pienenpienestä siemenestä voi (minunkin käsissä) kasvaa iso salaattikerä! Ja kuinka paljon paremmalta maistuukaan itsekasvattama, myrkytön ja ennenkaikkea TUORE salaattisekoitus! Nyt vaan salaattia napaan joka muodossa; leivän päällä, salaattina ja ruokiin lisättynä. Vielä kun saisin ensimmäisen juuressadon kerättyä ja juureksista pyöräytettyjä sosekeittoja, niin Avot!Tomaatitkin alkavat tuottaa satoa sisällä

Kesäkurpitsoista tein ensimmäistä kertaa kesäkurpitsalasagnea jota on monessa paikassa hehkutettu. Eikä suotta, sillä hyväähän se oli kuin mikä. Odottelen uutta kesäkurpitsasatoa jotta saadaan taas lasagnea.

Kesäkurpitsalasagne:

1-2 kesäkurpitsaa (itse käytin monta pientä kesäkurpitsaa)
400g jauhelihaa
1 pkt koskenlaskijaa
tuoretta basilikaa
2-3 tomaattia
juustoraastetta
suolaa, mustapippuria (ripaus valkopippuria) oman maun mukaan
2dl kuohukermaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
(lisäsin myös hiukan viime syksyisiä kuivattuja suppilovahveroita)

Raasta juustohöylällä kesäkurpisasta ohuita viipaleita (nämä korvaavat lasagnelevyt).
Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää muut (paitsi kesäkurpitsa ja juustoraaste) ainekset ja mausta (ja maista).
Lado vuoan pohjalle kastiketta ja sen päälle kesäkurpitsaviipaleet jne. siten, että päällimmäinen kerros on kastiketta. Lisää juustoraaste ja halutessa ohuita tomaatinviipaleita. Uuniin n. 175-200 asteeseen 40min.

Vinkki: Jos sinulla on kurpitsoja kasvamassa, käytä ihmeessä myös kukinnot! Ne ovat hyviä sellaisinaan salaatissa, taikka kevyesti paistettuina. Itse laitoin kukinnot lasagneen2 kommenttia:


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe