17.7.2013

Where the magic happens?

Tervetuloa meidän makkariin! Koska en omista vielä (joulupukki hoi, kuuletko?) digijärkkäriä, on sisätiloissa kuvaaminen aika haastavaa. Mutta otin nyt hiukan yksityiskohtia kuitenkin. Eniten meidän makuuhuoneessa rakastan vanhoja, verstaassa olleita lattialankkuja. Kaikista öljytahroista, lommoista ja tummentumista huolimatta. Olen vain suopakuurannut ne kertaalleen. Toinen rakas asia makkarissamme, on katon vanhat laudat. Laudat olivat jo talossa vintin "lattiana" tai sellaisena viritelmänä ainakin. Kierrätyskamaa kuitenkin.
 Ja vielä jos kolmannen rakkauteni kohteen mainitakseni, ne ovat nämä vanhat pariovet.
Nämäkin ovat kierrätyskamaa. Vanhat kaupunkilaisovet. Ovat aika paljon korkeammat kuin talossamme olleet alkuperäiset ovet, mutta ovat oikeastaan ihan hauskat, kuin erottuvat korkeampina talon muista ovista. Näitä kaupunkilaisovia on meillä muuallakin vanhassa verstasosassa (eli nykyisessä kph:ssa ja khh:ssa). Nämä ovet olivat lojuneet Tre:lla (T:n silloisen työpaikan vieressä) jo hyvän tovin säiden armoilla. Arvokiinteistöön oli tehty remonttia ja nämä kaupunkilaiskaunokit oli hylätty ulos, uusien tieltä. Ei muuta kuin yhteyttä talonmieheen ja kyselyä ovien kohtalosta. Hetkeä myöhemmin meillä oli pakun takaosasto täynnä vanhoja puisia väliovia. Ihan vaan sillä hinnalla, että "jos viet kaikki". Ja mehän vietiin! Näille pariovia en edes maalannut, en malttanut, kun ovat mielestäni niin kauniit. Muissa ovissa olikin sitten tekemistä lateksimaalien irroittamisessa.
Kaikki meillä käytetyt tapetit ovat Pihlgren & Ritolan mallistosta (lukuunottamatta kph:n tapettia). Tärkein kriteeri tapettien valinnassa meillä oli, se että tapetti on oikeasti hengittävä paperitapetti. Pihlgren & Ritola painaa tapettinsa vanhalla menetelmällä suomalaiselle tapettipaperille ja on käsittääkseni ainoa Suomessa tapetteja valmistava. Vanhan talon henkeen P&R:lla on iso määrä sopivia tapetteja. Ainoa mikä voi muodostua ongelmaksi, on valinnan vaikeus!
T:n yöpöytänä toimii läjä vanhoja matkalaukkuja ja yksi tuohiarkku, ne toimivat samalla kätevästi säilytyspaikkana satunnaisesti tarvittaville romppeille.

Alimmaisessa kuvassa on Etelä-Ranskan kirpparilta löytynyt vanha taulu ja pullo ruusuvettä, jota voi käyttää ihan kasvovetenä ja tuoksu on ihana! Syy jonka vuoksi olen sen ostanut, on silti tuo kaunis pullo. Cleanin hajuvedet ovat aivan lemppareitani! Paras tuoksu on puhtaan pyykin tuoksu!

Heippa! Mä meen tekemään polttopuita!

3 kommenttia:

 1. Kauniita yksityiskohtia! Noissa vanhoissa matkalaukuissa on sitä jotain :)

  VastaaPoista
 2. Piti siis mainita vielä lattioistakin, että aivan mahtavat! Mä olen myös kierrätysfani, mutta asun uudehkossa talossa, johon ei ihan kaikkea haluamaansa voi laittaa, jottei näyttäisi aivan lavastetulta. Omistaisipa vanhan talon :). Tosin en tiedä, jaksaisinko sitä työmäärää ;).

  VastaaPoista
 3. Kaunis Kiitos Katja kommentistasi!

  Näinhän se on, että vanhassa talossa asumiseen pitää suhtautua elämäntapana. Kun jossain asiassa tulee valmista, odottaa seuraava paikka jo vuoroaan :) Itselle kuitenkin vanhan talon luoma henki ja tunnelma korvaavat siihen käytetyn työn/ajan määrän. Sitä omaa talovanhustaan vaan haluaa vaalia ja hoitaa - pitää hyvänä :)
  Mutta varmasti aivan totta on sekin, että kaikille vanhassa talossa asuminen ei sovi, eikä tarvitsekaan.

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe