14.7.2013

Kirpparilöydöt ja uusi olkilaukkuKiertelin loppuviikosta kylämme kirppareita, ja kas: kyllähän sieltä taas tarttui mukaan juttuja. Vanhoja söpöjä lautasia, joista on kiva tarjota kesällä vaikkapa lettuja! Niitä meidän perheessä on tänä kesänä nimittäin syöty! Letut, kermavaahto ja mansikat, who needs else? :)

Ja vanhaa Riihimäkeäkin löytyi. Edullisuudesta nyt ei puhuta, mutta kyllä tuo läjä alle 50€:n irtosi. Ihastuin varsinkin tuohon Ihanne-lasipurkkiin jonka väri taittaa kauniisti siniseen. Tuolle isolle 8 litran purnukalle on hiukan vaikea keksiä käyttötarkoitusta, mutta eiköhän se paikkansa löydä kavereidensa joukosta. Nää lasipurkithan on ihan kauheen monikäyttöisiä vempaimia. Tyhjänä ollessaan nää toimii maljakkoina, ja säilöntäaikaan luonnollisesti säilöntäpurkkeina ja ihan yleisesti vaan keittiön kaunistajina.

Yhden kirppispöydän alla piilossa odotti vanhat kehykset noutajaansa. En tiedä vielä tuleeko kehyksiin lainkaan kuvaa, vai tekisinkö pelkistä kehyksistä kollaasin sängyn päälle. Saas nähdä.
Eilen piipahdimme Kristiinankaupungin kesämarkkinoilla. On se vaan nätti kaupunki! Varsinaisesti markkinalöytöjä en tehnyt, mutta torin laidalta putiikista löysin viimeinkin olkikassin jota olen etsinyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti koko kesän. Ihan täydellinen Tine K:n olkikassi mustine nahka -yksityiskohtineen! <3 joka on näppärä ottaa mukaan rannalle, tai vaikkapa kauppaan. Miten mä olenkaan tullut toimeen kaikki nämä kesät ilman olkikassia? :)
Ja höpsistä, kyllähän mä markkinalöydönkin tein! Nimittäin herneet. Mä olen ihan mahdoton herneaddikti ja maksan niistä lähes mitä vain. Niitä vain on saatava. Olen joskus mietiskellyt, paljonko mulla kuluu kesän aikana rahaa herneisiin. Aika paljon. Keväällä istutin monia eri lajikkeita kasvimaalleni, mutta ainoastaan sokeriherneet ovat jossain määrin herneen näköisiä, laiheliinejä nekin vielä. Odottavan aika on pitkä ja siihen saakka, ennen kuin omat herneet ovat poimttavissa, täytyy hakea herneet toreilta ja turuilta.Leppoisaa sunnuntaita! 
Täällä vietetään sadepäivää sisällä, nekin on kesällä (silloin tällöin) mukavia. Ei tarvitse potea huonoa omatuntoa kun ei ole pihalla puuhastelemassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe