31.12.2013

Vuosi 2013 kuvina

Kohta on aika sanoa heipat tälle vuodelle. 
Vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista, paljon kaikkea kivaa ja uutta, mutta myös surua, menetyksiä ja  väsymystäkin. Luin eilisestä Hesarista Arno Kotron kirjoituksen "Valhe, emävalhe, valokuva-albumi", ja jäin miettimään sitä. Alla on lainaus kirjoituksesta, johon koko kirjoituksen olennaisin pointti kiteytyy:

"..Mutta kovin ohutta todellisuutta tässä ikuistetaan. Jos kuviin jotain tallentuu, niin lähinnä toiveita ja turhamaisuutta..."

Ei valokuvissa juurikaan ole nähtävissä arkea, epäjärjestystä, kiukkua tai nakkikastikkeita. Usein kuvien perusteella elämä on ainaista juhlaa ja iloa. Ketä niillä on oikeastaan tarkoitus huijata? 

Ajattelin kuitenkin nyt hiukan juksata teitä, tämän kamalan pitkän kuvakoosteen verran. Ja vaikka kollaasin kuvista ei sitä nakkikastiketta löydykään, löytyy sieltä nuori karvalakkipäinen herra lihapiirakkaa syömässä.
(Hups. Niitä tuli paljon.)

Vuosi 2013 oli ensimmäinen kokonainen vuosi tässä talossa ja pihapiirissä. Yläkerran remontti. Koiranpentu. Talon ulkovuorauksen paikkailu ja eteläpäädyn kokonaan uusiminen. Talon pihapiiriä ympäröivän aidan rakentaminen. Tupaantuliaiset. Pihajuhlat. Ensimmäinen oma kasvimaa ja sadonkorjuun ihanuus! Ja vielä blogin aloitus. Näin jälkeenpäin ajateltuna; ihan riittävästi tapahtui kuluneena vuonna. Paljon toki jäi vielä tekemättäkin. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.. on opeteltava sietämään keskeneräisyyttä. 

Mahtavaa Uutta Vuotta teille, tulkoon vuodesta 2014 hyvä  paras vuosi! Pum ja poks! 

11 kommenttia:

 1. Paljon on teidänkin vuoteenne mahtunut - ja kesää tuli ikävä;) Mutta totta puhut näiden kuvien luomasta harhasta - eihän se elämä tällaista ole kuin täälläkin blogimaailmassa kerromme ja näytämme. Toisaalta joskus kun oikein velloo murheissaan, on hyvä katsella juurikin niitä kuvia hyvistä hetkistä ja tajuta, että onhan tässä elämässä niin paljon mukaviakin juttuja.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinne Punaiseen Pihlajaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Valokuvat voi hyvin toimia voimaannuttavana asiana. Valokuvissa on voimaa. Toisaalta nyt blogin myötä tulee paljon useammin kaivettua kamera esille ja muistikortille tallentuu paljon enemmän arkisempiakin otoksia, kuin aikana ennen blogia.

   Kiitos, ja oikein mukavaa alkanutta vuotta! :)

   Poista
 2. Aivan ihanan symppiksiä kuvia <3 Mulla tietty nyt heti nappasi silmät kiinni tuohon koiranpentuun. Täällä taidetaan potea pahaa kuumetta ;)

  Ihanaa, onnellista ja iloista tulevaa vuotta Pihlajaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, koirakuume on vaarallinen tauti. En tiedä mikä siihen auttaa.. Ehkä se lähtisi, jos ottaisitte Martan hetkeksi? Martta on tässä vuoden aikana käynyt läpi uhmaiän ja murrosiän, ja on meidän perheen teini. Joskus vähän rasittava. :D

   Ja kitos, oikein hulvatonta alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista
  2. Hihiii :D Voin vaan kuvitella. Meillä on just hoidossa mun siskon perheen beagle. Sulo on vasta 4kk. Täällä on välillä kaikki maton rullalla ja hirvee meno. Välillä se kuorsaa tuolla omalla sänkyllään aivan älyttömän hellyyttävänä. Tässä parissa viikossa varmaan ehtii selvitä meidän perheen tulevaisuuden koiratilanne ;)

   Poista
 3. Kauniita kuviakin tarvitaan, jotta jaksaa sitä arkea ja nakkikastiketta ;). Oikein hyvää uutta vuotta! Katselen mielelläni "huijauskuviasi" jatkossakin, ihania ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. :) Aion huijata täällä jatkossakin :D

   Kivaa uutta vuotta sulle!

   Poista
 4. Tässäpä uuden vuoden yönä surffaillessa löysin tänne blogiisi sattumalta! Kiva, että löysin tänne. Kiva blogi. Ripustaudun lukijaksi;) Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa kiva, että löysit ja tervetuloa mukaan! :) Hyvää startannutta vuotta!!

   Poista
 5. Mukavan näköinen vuosi teillä, niin ihania kuvia... Oikein hyvää uutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuosi oli jännittävä vuosi, sillä se oli eka täällä asuttu. Siihen mahtui paljon mukavia asioita ja uuden opettelua. Niitä hetkiä on ihan hyvä palautella mieleen valokuvien kautta.
   Alkoi kyllä pikkuisen kesättämään! No mutta; valoa kohti mennään! :) :)

   Hyvää alkanutta vuotta sulle Mari!

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe