4.2.2014

Kanahaukka takanreunukselle lensi

"kja-kja-kja-kja-..." ja 
"piii-lih" sanoo kanahaukka Accipiter gentilis. 
Varmaan samaan tapaan on tämäkin lintu laulanut yli 60 vuotta sitten, ennen kuin päätyi T:n papan luota meidän takanreunukselle ihmettelemään nykymenoa.

Mauton varmaan jonkun mielestä, mutta minusta kaunis lintu. Ulkona - ja sisällä.


Haukka kokeilee nyt sopeutumista takanreunuksella, ehkäpä siinä on mieluisa paikka tarkkailla ympäristöään. 


Osittain myös sen vuoksi, että sitä on mahdollista ihailla kahdesta suunnasta. Keittiöstä saliin tultaessa -  ja porrashuoneesta saliin tultaessa, jolloin haukka kylläkin pyllistää ihailijalleen. 


Toivottavasti kakkoskuva ei tuo kenenkään mieliin erämaja- tai metsästyskämppäfiilistä?

En tiedä, uskallanko kysyä mitä tykkäätte? 
Karmiva vai kaunis?

16 kommenttia:

 1. Huh =) Vihdoinkin joku joka rakastaa täytettyjä eläimiä. Minusta tuo on kerrassaan komea - meilläkin pääsisi paraatipaikalle =) Tulee suorastaan vanhat kylökouluajat mieleen. Meillä oli nimittäin koulussa tuommoisten täytettyjen lintujen arsenaali vitriinikaapissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jori! Ei se eläin rumaksi muutu, vaikka se kuollut onkin. Taitolaji ja taiteenlaji tuokin, saada eläin täytettyä kauniisti. Vaatii myös ehkäpä omanlaisensa ympäristön, johon eläin istuu. Ja ei se minusta ole niin kammoksuttavaa, jos eläimen "kuori" hyödynnetään tällä tavalla. Tosin, en tiedä tämän haukan kohtaloa, sillä etikettinsä mukaan se on täytetty jo joskus 50-luvulla. Ei tuollaista nyt poiskaan viitsi laittaa.

   Poista
 2. Voi miten upea lintu...ei lainkaan paha tuossa...:)

  VastaaPoista
 3. Mulle kaikki kuolleet ja täytetyt ovat ehdottomasti nounou. Mutta voin ymmärtää, miksi pidät siitä. Komea lintu. Sanoisin, että karmivan kaunis.

  VastaaPoista
 4. Heh! Saattaa kuulostaa kauhealta, mutta itse haaveilen huoneesta (vanhassa hirsitalossa tietty) jossa punaset samettiverhot , punanen tapetti, tummat nahkasohvat ja tummaa puuta ym. Ja ja paljon täytettyjä eläimiä ja trofeet seinillä:D ja sitte täytettu hirvi ja takan edessä (tietysti!) Karhuntalja ja täytettynä myös jossain nurkassa :D

  Sori, saattaa kuulostaa karmeelta joidenki korvaan, ite vaan tykkään kaikesta tollasesta! (Seinille myös kehyksissä ötököitä, perhosia ja luita :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tapauksessa Götan Maailma olisi Sinun juttu! Oletko käynyt? Siellä todellakin on ihan oma fiiliksensä. Jännä paikka, suosittelen! En tiedä missä menisi oma rajani täytettyjen eläimien suhteen - mitään uhanalaista lajia en huolisi, mutta ajatus omasta lemmikkikoirasta täytettynä voisi olla kummallisen kiehtova. Ehkä kuitenkin "too much" :D, mutta mitä pahaa siinä lopulta olisi?

   Poista
 5. Mun mielestä sopii älyttömän hyvin tuohon! Voin vaan kuvitella, kuinka tenavat tykkäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) F oli meillä aivan pähkinöissään haukasta ;D Lintu pitikin ehdottomasti asettaa sellaiseen paikkaan josta se voi tarkkailla F:n huonetta.

   Poista
 6. Kieltämättä lintu on itsessään kaunis. Mutta rakastan kyllä eläimiä ELÄVÄNÄ, joten vähän vieroksun täytettyjä. En oikein itse saa iloa kuolleesta linnusta ja vähän on vastemielinen koriste - minun mielestäni.

  Olimme poikamme kanssa joku viikko sitten ravintolassa, jossa oli seinällä kuolleen hirven pää. Minun teki pahaa sanoa 2 vuotiaalle, että se hirvi on kuollut ja sanoinkin, että se on "leikkihirvi" ;)

  Mutta tämä lintu teillä on kyllä kauan aikaa sitten kuollut. Voisin ehkä jotenkin ajatella, että kunnioitatte sen kauneutta ja uljautta näin ihailemalla sitä sen kuolemankin jälkeen, eikö?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ihan hyvin. :) Tosin, luulen, että tuolle haukalle itselleen on aika yhdentekevää mihin se kuolemansa jälkeen päätyy.

   Minä taas olen oikonut meillä pojan käsityksiä lihan alkuperästä. Meillä F kuvitteli lihan tulevan "jauhelihapellolta". Olen kertonut aika seikkaperäisestikin, miten se liha - hirven tai naudan - lautaselle päätyy. Samalla kerroin myös, että osa ihmisistä on täysin kasvissyöjiä, koska heidän mielestä eläimen syöminen on väärin.

   Poista
  2. Varmasti F:n ikäiselle minäkin jo raaskisin selittää samalla tavalla totuuden mukaisesti asioita. Meidän A on vielä niin pieni, että kuolema ja kaikki ovat ihan vieraita juttuja. Mutta nämäkin kasvatustilaneet ovat tulleet vähän yllättäen, pitäisi varmaan kunnolla miettiä etukäteen, miten asioista sitten ajallaan puhuu. Meidän pitää ainakin varustautua selittämään A:lle jotain teidän haukasta seuraavaksi kerraksi, kun kyläillään ;) Kunnantalolla on täytetty susi, sitä ollaan kyllä ihailtu mutta kysymyksiä A ei tietysti osannut vielä esittää siitä.

   Poista
 7. Mun mielestä varsinkin täytetyt linnut on todella kauniita. Mulla on kotona kolme täytettyä lintua ja ihailen niitä joka päivä. Tuo sunkin lintu on tosi upea ja sopii tuohon mainiosti :) En koskaan ole ajatellut, että täytetty eläin olisi jonkun eläimen raato. Ne, jotka eläimiä täyttävät ovat kyllä alansa ammattilaisia ja vastuullisia työssään, jos on yhtään ottanut selvää miten tuolla alalla toimitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunagolu, linnuista minäkin tykkään erityisen paljon! Minä olen ihastunut tuohon haukkaan ja musta ihan tuntuu, että se välillä seurailee perheemme puuhia. Tällä on jotenkin vielä sympaattisen lempeä katse!

   Poista
 8. Kiitos Emilia! Joo, ei tuo täyttäminen varmastikaan mitään helppoa hommaa ole, vaan ilmeisestikin hyvin taitoa vaativa laji. Suunnittelin, että jos joskus löydän vanhan kauniin lintuhäkin laittaisin haukan sinne.

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe