27.9.2013

Apple greeniä Ikean peiliin


Ikean kultakehyksinen peili vaihtoi väriään Farrow & Ball:n Apple green -sävyyn. Maalia oli jäänyt purkkiin, väliovien maalaamisesta. 
Teille kaikille muille maalaamiseen hurahtaneille vinkiksi;
Tsekatkaa Farrow & Ball:n värikartta! Me tilasimme omamme täältä
Värikartta on pökerryttävän ihana, ja kaikki värit jotenkin niin hienostuneita ja yhteensopivia. 
Syy jonka vuoksi itse löysin tieni Farrow Ball:n värikartan pariin, oli se että ostimme Metsäkylän Navetasta vanhat (vesikiertoiset) valurautaiset patterit saliin, ja niihin ei tahtonut löytää kivaa maalia mistään. Meillä oli myös valurautainen kylpyamme joka tilattaessa tuli ilman maalipintaa ja tarvitsi siis suojakseen maalia. Tilasimme ammeen Englannista ja kyselimme myyjältä, millä maalilla vekotin tulisi maalata. Vastauksessa puhuttiin Eggshell-maalista. Sitä sitten googlettelemaan ja niin tiemme yhtyivät. Me olemme tilanneet kolmea eri sävyä Farrow Ball:lta ja täytyy sanoa, että loistomaalia on tuo munankuorimaali. Maali on tempera-tyyppinen, vesiliukoinen. Mielestäni aika samantyyppinen kuin Uulan Into (joka sekin loistava maali, mutta Into ei käynyt meidän maalattaviin kohteisiin sillä kertaa). Iso plussa myös siitä, että F&B:n värikartta on todellakin tarkka ja paikkansapitävä. Värit ovat maalatussa pinnassa sitä, mitä ne ovat värikartassakin (tämä ei ainakaan oman kokemuksen mukaan ole mikään selviö).Nuo vihreät ei ole suinkaan omenoita, vaan tomaatit jotka kävin pelastamassa ulkoa, syksyn alta.

Nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna heilutella sutia aidan kimpussa. Kivaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Pistä tomatit pimeään, niin kypsyvät...:)

  VastaaPoista
 2. Ai pimeään, kypsyvätkö ne paremmin niin!? Kiitos vinkistä, vien ne ruokakomeroon kypsymään.. :)

  VastaaPoista
 3. Paistetut vihreät tomaatit!

  Mun pitäis maalata kaasutakan kullitetut ritilät, mutta multa puuttuu detaljitaju. Se tarkoittaa myös tarkan teippaamisen ja peittelemisen -taidon puutetta. Jospa vaan vedän koko höskän mustalla spray-maalilla ;-)

  VastaaPoista
 4. Saako ne sun "kullitetut ritilät" irti :D ? Tuo ennen-maalia-suojaa-peittele -työ onkin yleensä sen innostuksen tappaja. Pitäis päästä heti tositoimiin!

  VastaaPoista
 5. No just kun ei saa! Projekti saa hautua vielä vähän aikaa... Onneksi on muuta väsäämistä eli mm. vessa, joka ei tiedä haluaako maalautua. Mä kun en yhtään ole remontti-ihminen. :-)

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe